Crestinii din Europa sunt in pericol

Crestinii din Europa sunt in pericol: Un raport dezvaluie sute de atacuri pe motive religioase

Crestinii din Europa sunt in pericol

Potrivit unui raport al Observatorului asupra intolerantei si discriminarii impotriva crestinilor din Europa cu sediul la Viena, in ultimul an sute de atacuri au fost efectuate impotriva crestinismului.

Raportul pe 2013 a fost publicat joi, iar documentele descriu 241 de cazuri de intoleranta impotriva crestinilor. Acestea includ detalii despre atacuri bazate pe ura impotriva crestinilor si a institutiilor lor, inclusiv incendiere, vandalism si lozinci scrise cu grafitti.

In raport sunt documentate 133 de cazuri de vandalism impotriva bisericilor crestine din 11 tari. In luna mai 2013, lozinci anti-crestine au fost scrise cu grafitti pe peretele exterior al unei catedrale din Austria. Se putea citi „Noi nu vrem cruci” si a fost desenata o zvastica.

In Franta, altarul unei biserici a fost incendiat in timp ce intr-o alta localitate la altarul bisericii au fost lasate excremente la altar.

In iunie 2013, manastirea Salvatorian de Hörbranz din Vorarlberg a fost perchezitionata de catre doi oameni mascati inarmati, iar calugarul a fost amenintat cu arma.

Alte pericole

Alte incidente includ o bomba care a fost plasata intr-o biserica spaniola si un cocktail Molotov aruncat la usa unei biserici din Italia, dupa ce aceasta fusese renovata.

Observatorul a spus ca a adunat datele dupa informatiile aparute in mass-media locala si in urma contactarii directe de catre persoanele care au fost afectate in mod direct.

Dr. Gudrun Kugler, directorul Observatorului, a declarat: „Societatea tot mai seculara din Europa are din ce in ce un spatiu tot mai mic pentru crestinism. Unele guverne si reprezentanti ai societatii civile incearca sa acopere excesele in loc sa le rezolve. Nenumarate cazuri de intoleranta impotriva crestinilor ne-au fost raportate. Prin cercetarea, documentarea si publicarea aceste cazuri, speram sa cream o constientizare despre ceea ce se intampla, pentru a face un prim pas spre o rezolvare a acestei situatii.”

Sursa: Daily Mail

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.