Crestini amenintati teribil de Statul Islamic: ce dispozitii sunt obligati sa respecte pentru a ramane in viata

Jizya-1-620x348Statul Islamic (SI) a amenintat pe toti crestinii care traiesc in „califat”, ca daca nu respecta anumite dispozitii vor fi ucisi.

Astfel, crestinii din orasele capturate de SI in Irak si Siria, trebuie sa plateasca asa numita „Jizya „, care este o taxa stabilita pentru non-musulmani. De asemenea ei trebuie sa respecte o serie de alte norme care le „garanteaza” viata.

Printre dispozitiile impuse asupra crestinilor se numara:

Interzicerea accesului in biserica si a vorbi despre Isus, interzicerea folosirii crucilor si a imaginilor cu insemne religioase crestine, interzicerea comercializarii carnii de porc si a vinului, interzicerea participarii la adunarile musulmane sau spionarea adeptilor islamului.

Nahren Anweya, un activist pentru drepturile omului, a declarat ca grupul terorist incearca sa suprime prin asemenea dispozitii orice prezenta crestina in regiune: „Multi crestini au fugit din Mosul, Ninive, Khabour, Hasakah, Qaryatian de teama teroristilor islamisti care au distrus tarile, bisericile, iar acum ameninta vietile unor oameni nevinovati.”

Grupul jihadist a declarat ca ii va obliga pe crestini sa „semneze contracte” in orasele pe care le controleaza (cum este cazul orasului Raqqa), desi credinciosii care au fugit spun ca nu mai sunt crestini acolo, scrie acontecercristiano.

„Scopul extremistilor este infiintarea unui stat islamic si eliminarea crestinismul din Siria, motiv pentru care sute de mii de crestini au fost nevoiti sa emigreze din propria tara impreuna cu familiile lor. Nu va fi pace si stabilitate in Siria pana cand cetatenii de toate credintele vor trai in armonie iar drepturile lor vor fi protejate”, a declarat activistul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.