Read Time:2 Minute, 15 Second

COVID-19: unul dintre cele mai mari eșecuri politice din istoria lumii

Un nou studiu al Universității Johns Hopkins, publicat în această săptămână, a constatat că lockdown-ul (carantinarea) COVID-19 a avut „foarte puțin sau deloc” efect asupra ratei mortalității cauzate de coronavirus. Concluzia studiului este că această „politică” de gestionare a pandemiei nu ar fi trebuit aplicată.

Cercetătorii, conduși de șeful Institutului Johns Hopkins pentru Economie Aplicată, au efectuat o meta-analiză a 34 de studii din primul val al pandemiei. Ei au descoperit că blocajele din SUA și Europa, care au fost considerate un instrument eficient pentru limitarea deceselor, „a redus mortalitatea COVID-19 cu 0,2% în medie.”

„Nu găsim nici o dovadă că blocajele, închiderile școlilor, închiderea granițelor și limitarea adunărilor au avut un efect vizibil asupra mortalității cauzate de COVID-19”, au comentat cercetătorii.

Decizia de a închide întreprinderile „neesențiale”, cum ar fi barurile/restaurantele, a fost singura politică de blocare pe care cercetătorii au găsit-o oarecum eficientă. Dar chiar și aceasta a făcut mai mult rău decât bine, au susținut ei, invocând mai multe dintre „efectele devastatoare” ale lockdown-ului.

Mass-media vinovată

„Au contribuit la reducerea activității economice, la creșterea șomajului, la reducerea școlii, la provocarea tulburărilor politice, la violența domestică și la subminarea democrației liberale”, se arată în raport.

Cu alte cuvinte, blocajele au fost un eșec care au costat mai multe vieți decât au salvat. De exemplu, din mai 2020 până în aprilie 2021, decesele prin supradoză de droguri au crescut cu 28,5% față de anul precedent. Incidentele de violență în familie au crescut cu 8,1%. Ratele depresiei s-au triplat la adulții din toate grupurile demografice, iar tentativele de sinucidere în rândul copiilor și adolescenților au crescut vertiginos.

Răspunsul nostru la pandemie a avut consecințe grave și a venit vremea ca oficialii de sănătate publică care au conceput-o să admită că au greșit. Dar probabil că niciodată nu vor face acest lucru, datorită cârdășiei presei care în ultimii doi ani, a promovat intens politicile falimentare ale autorităților și a obstrucționat vocile care au recunoscut inutilitatea blocajelor…

Până vineri, nici una dintre rețelele liberale majore (CNN, MSNBC, ABC, CBS și NBC) sau publicațiile naționale importante New York Times, Washington Post, Associated Press, Reuters sau USA Today, nu a raportat despre acest studiu, potrivit Fox News. Nu este o coincidență – este deliberat.

Peste ani, vom privi înapoi la pandemie și vom spune că răspunsul nostru la aceasta a fost unul dintre cele mai mari eșecuri politice din istoria lumii.

Sunt mulți dintre noi care recunosc asta chiar acum, iar cei care nu o recunosc sunt fie prea mândri, fie prea lași pentru a admite acest lucru.

Sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cuvântul "creștin" îi deranjează pe politicienii germani Previous post Cuvântul „creștin” îi deranjează pe politicienii germani. Se cere omiterea lui
Primul pacient paralizat care merge din nou Next post Primul pacient paralizat care merge din nou, cu ajutorul unui cip