Copiii din Brazilia tin predici

Copiii din Brazilia tin predici

Brazilia este una dintre tarile cele mai religioase din lume, ocupand locul doi pe continentul american, dupa SUA, ca numar de crestini. Catolicismul este in declin, iar bisericile evanghelice se confrunta cu o crestere uriasa de noi membri, 23% din populatia de 201 milioane de brazilieni fiind acum evanghelici.

Toata lumea se poate exprima in cultul evanghelic, incepand de la cei consacrati pana la cei mai mici. Un mare numar de copii intre 3 si 13 ani, fii si fice ale membrilor bisericii evanghelice, participand saptamanal la slujba alaturi de parintii lor, au inceput sa ii imite pe pastori, informeaza franceinfo.fr.

Ei sustin predici spectaculoase, imitandu-i pe adevaratii pastori iar prestatia lor este impresionanta. Pasiunea si buna credinta a celor mai multi dintre acesti copii-pastori este sincera. Ei simt cu adevarat ca fac un lucru benefic si important pentru oamenii nevoiasi si cei care le asculta explicatiile lor biblice. Parintii lor ii considera un instrument al lui Isus si ii indeamna sa isi aloce cea mai mare parte a timpului lor liber predicand in spitale, centre de dezintoxicare, adaposturi pentru persoane fara casa, etc.

Cel mai putin placut aspect al acestei situatii, il constituie comportamentul unor parinti care vad aceasta misiune a celor mici ca o adevarata afacere. In Brazilia, o biserica evanghelica se infiinteaza foarte usor. E nevoie de doar 8 persoane, inclusiv un director si un trezorier. Datorita saraciei generalizate din tara, multe biserici se infiinteaza in scop lucrativ, ca o adevarata afacere.

Oricine poate deveni pastor peste noapte…

Multi indivizi dubiosi au infiintat in ultimul timp biserici si au drept scop strangerea zeciuelii credinciosilor. In Brazilia bisericile evanghelice sunt deschise in fiecare zi. Oricine poate deveni pastor peste noapte…

Un astfel de pastor, Adauto Santo, sustine ca fiica sa a facut minuni si crede ca poate sa si predice. Fata este chiar ajutata sa faca acest lucru. Fata, in varsta de sapte ani, nu stie nimic altceva, decat ca tatal sau este predicator, iar ea trebuie sa-l ajute in aceasta nobila misiune si o face din toata inima. Tatal i-a facut un site unde a acumulat pana acum 3 milioane de vizite, iar la 5 ani a predicat pe stadion in fata a 10.000 de credinciosi. In fiecare sambata, ea are propria ei emisiune radio pe internet sub indrumarea tatalui.

Multi oameni sunt de parere ca acesti copii fac o publicitate extraordinara bisericii evanghelice. Ei reprezinta varful de lance al extinderii evanghelice in Brazilia, intrucat intruchipeaza puritatea, inocenta, si raspandesc cuvantul lui Isus. Copii ajung sa expuna cuvantul si in locurile in care nici Politia nu ajunge: in ghetouri si mahalale, in bordeluri si in alte locuri rau famate. Misiunea lor este de a-i ajuta pe cei saraci si fara speranta si isi asuma acest fapt in pofida faptului ca guvernul brazilian a renuntat de mult sa mai acorde vreun ajutor moral sau material acestei mase paupere.

Mai citeste si:

Peste 400 de mayasi s-au convertit intr-o singura zi la crestinism dupa vizionarea filmului “Isus”

Razboi intre conducatorii a doua biserici crestine, declansat in urma unor predici duminicale!

Povestea lui Isus este povestea noastra. Filmul acesta va schimba vietile oamenilor, declara realizatorii (Video)

Dupa ce a scos demonii dintr-o femeie, exorcistul a luat-o de nevasta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.