Un pastor din Noua Zeelanda afirma ca crestinii care dau zecimea, cred in Biblie si sunt plini de Duhul Sfant, vor fi protejati impotriva COVID-19, cunoscut si sub numele de coronavirus.

Pastorul Brian Tamaki a predicat in fata adunarii Bisericii Destiny din Auckland sustinand ca aceasta „politica de protectie” se bazeaza pe Psalmul 91. El a spus ca Dumnezeu permite „epidemii, ciuma si foamete” atunci cand oamenii se indeparteaza de credinta.

Dar pentru oamenii credinciosi care studiaza Biblia si cei nascuti din nou care dau zecimea, Dumnezeu le asigura protectie impotriva virusului…

„Acest coronavirus este un lucru rotund, precum o minge de tenis cu mici excrescente. Cand ajunge in plamani, atunci devine foarte periculos. Coronavirusul intra in plamani si apoi incepe sa atace celulele si sa le devoreze, a spus Tamaki incercand sa explice despre boala.

„Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua, nici de ciuma care umbla in intuneric, nici de molima care bantuie ziua in amiaza mare”, a spus el, citind Psalmul 91 .

„Nu ar trebui sa ne temem de asta. Exista multa isterie care a fost generata de anumite elemente despre aceasta pandemie”, a adaugat Tamaki.

In continuare el a dezvaluit ca virusii calatoresc prin aerul controlat de „spiritele satanice” care energizeaza raspandirea lor. Doar crestinii protejati de Dumnezeu pot evita sa fie afectati de virus.

„Printul puterii aerului, Satana, controleaza atmosfera… daca nu sunteti credincios botezat, iubit de Iisus, credincios in Biblie, plin de Duhul Sfant si platitor al zecimii, veti avea de suferit. Daca indepliniti aceste criterii, puteti merge oriunde si veti avea literalmente o protectie: politica de protectie a Psalmului 91 din jurul vostru” , a spus Tamaki.

„Nu-mi pasa daca nu credeti. Totul este asa cum va spun. Vreau doar ca sa intelegeti.”

Reverendul Helen Jacobi, vicar la St Matthew-in-the-City, din centrul orasului Auckland, a declarat pentru o publicatie din Noua Zeelanda ca sfaturile lui Tamaki sunt „incredibil de nesigure”.

„Oamenii ar trebui sa urmeze sfaturile de sanatate publica. Cred ca este foarte periculos si rau pentru orice lider religios sa se abata de la aceste norme. Biserica Anglicana a transmis mesajul de a urma masurile de sanatate publica si ii sfatuim pe enorisi sa nu se abata de la ele.

El a contestat vehement utilizarea psalmului 91 ca „politica de protectie” a lui Tamaki, din moment ce a fost folosit de „diavolul” pentru a-l ispiti pe Iisus.

„Este foarte amuzant ca a ales acel psalm, deoarece a fost folosit de catre „diavol” pentru a-l dovedi pe Iisus”, a spus Jacobi.