You are currently viewing Concursul broscutelor

Concursul broscutelor

A fost candva un grup de broscute care voiau sa se ia la intrecere. Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt. Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute.

Cursa urma sa inceapa. Totusi dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului. Tot ce se auzea era:

„Oh, ce dificil! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!”

sau:

„Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!”

Broscutele abandona, una cate una, cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe…
Si spectatorii continuau sa strige:

„E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!”

Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau. Doar una singura se catara consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip sa abandoneze.

In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in varful turnului.

Curioase, celelalte broscute au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa. Unul dintre spectatori se duse asadar la broscuta s-o intrebe cum a reusit sa faca un efort atat de mare si sa ajunga in virful turnului. Asa se afla ca. . .

Broscuta invingatoare era SURDA !!!

Morala?

Nu asculta niciodata de oamenii care iti spun ce nu poti sa faci. Fiindca astfel vei rata cele mai mari succese pe care le-ai putea atinge.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.