Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan

Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan?

Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan?

În urmă cu o zi redacția Afirmativ.com a primit pe rețeaua Facebook un mesaj în care pastorul penticostal Vladimir Pustan, era acuzat că ar deține o avere fabuloasă formată din terenuri, imobile, conturi în bancă, cofetării, buticuri, mașini, telefoane și alte minunății.

Acuzatorul, un personaj complet necunoscut (în afara de comunitatea în care își duce agitata existență) a enumerat în fițuica intitulată pompos <>, o serie de locuri in care V.P. ar deține diverse imobile, terenuri și alte bunuri. Nu știm dacă aceste acuzații sunt reale sau nu, dar trebuie să recunoaștem că cel care a făcut această listă e mai bine informat decat cele 7 servicii de informații românești la un loc.

Bănuim că cel care a făcut această listă ori se bazează pe argumente imbatabile, ori joacă la cacealma, ori are o „imaginație bogată”. Ne vine greu să credem că un om echilibrat și conștient de misiunea lui în această viață ar fi acumulat averea fabuloasă.

Trăim într-adevăr într-o societate de consum în care plăcerea, minciuna, egoismul și răutatea au pus stăpânire totală pe mintea a miliarde de semeni de-ai noștri, dar în aceeași măsură trăim într-o lume în care speranța, iubirea, altruismul ne pot determina să fim mai buni, mai ințelegători și mai apropiați unul de altul. E greu de imaginat că mai există înca în sânul denominațiunilor creștine frați și surori care nu se diferențiază cu nimic de cei din lume.

Cine are interesul?

Ce forță obscură îi animă pe aceștia să arate cu degetul către semenii lor întru Hristos, să-i calce în picioare, să le terfelească numele, familia și viața? Există un răspuns la această întrebare, dar acest răspuns trebuie dat de fiecare în parte, doar dupa o analiză atenta și o introspecție profundă a inimii și a vieții personale.

Dincolo de acest conflict, artificial creat, dupa părerea noastră, rămâne în urmă gustul amar al neînțelegerilor, al răutății și al egoismului care există din păcate în TOATE denominațiunile creștine.

Vladimir Pustan este un om, nu este perfect și cu siguranță are păcatele lui. Dar le conștientizează, încearcă să le depășească, să se apropie de Dumnezeu printr-o slujire umilă și totală, îndemnând sufletele rătăcite să bea din „izvorul vieții veșnice” și să privească neabătut la „Lumina Lumii – Isus Hristos” .

34 thoughts on “Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan?

 1. Provocarile vietii sint foarte mari si unii raman surprinsi de tot ceea ce se intimpla.Dar mai repede sau mai tirziu „adevarul” mereu iese la suprafata,dupa cum a iesit si la Iuda care era intre cei 12 ucenici .Si ap,Ioan prin evanghelia sa astfel il descrie;
  „4. Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:
  5. „De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?”
  6. Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea.”
  Azi credem ca nu se intimpla la fel?
  Daca Vladimir Pustan a ajuns sa fie acuzat pe nedrept ;atunci cel ce aduce acuzatiile se face de rusine si ajunge el in probleme,iar pastorul Vladimir ramine in aprecierea adevarului si sfinteniei .
  Si respectul ii ajunge dublat fiindca este nevinovat..
  Astfel de situatii apar cu foarte multi si se expun in viata ca sfinti,neprihaniti cu diplome teologice si cu doctorate .Nu doresc sa li se demonstreze viata duplicitara ,dupa cum nu s-a dorit nici despre Iuda sa se stie ,insa apostolul Ioan are indrazneala si dezvaluie faptele .
  Si azi in caracterul lui Iuda ajung foarte multi si pe pozitii inalte si cu o mare putere de carisma ,dar faptele documentate astfel ii dau de gol;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Iar cand sint provocati sa raspunda in puterea sinceritatii ,astfel reactioneaza;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/stefan-tohatan-trece-de-la-rugaciuni-de.html
  Deci ?ce se intimpla cu astfel de persoane? Din ce cauza ajung la astfel de evenimente ?Si cei care nu-i cunosc ii considera sfinti si „unsii Domnului” ,dar de fapt faptele ii dau de gol ;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  Oare cei care le descopera faptele firesti sint o problema?Sau ei pentru ca traiesc o viata duplicitara si nu sint multumiti cu salariile pe care le primesc ..”cu suma de $6.000/ luna. ”
  http://www.infocrestin.com/pastorul-cristian-ionescu-un-roman-norocos-de-la-chicago/
  Si mai ajung sa insela si institutiile financiare sub pretentii necrestinesti?
  Astfel de persoane se mai pot numi sfinte,unse cu Duhul Sfint?Si se pot numi slujitori ai Domnului Isus ?Stiti ce ne spune despre acestia ,Domnul Isus ?Sa citim;”…
  „15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
  16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
  17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
  18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
  19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
  20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
  21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
  22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
  23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
  Mesajul este simplu si trebuie doar cunoscut ,inteles si sa ajungem sa-i cunoastem pe cei din jurul nostru dupa fapte si nicidecum doar in puterea carismei si reclamei .Si atunci in mod sigur ca o sa stim sa facem diferenta intre sfinti si cei pretinsi!!!

  1. Nu bogatiile obtinute cinstit sunt problema, ci „iubirea de bani” E foarte usor sa fi obiectiv cu altii, iar cand e vorba de tine sa fi subiectiv!

    1. Eu nu inteleg cum pot unii sa vorbeasca de rau, sa improaste cu noroi pe oameni, ca si ei, cu greseli, cu caderi, intr-un cuvant imperfecti. Dragilor, voi cei care il tot acuzati pe fratele Pustan de x si y pacate, ati fost voi acolo sa vedeti ce a facut? Cu ce drept vorbiti si ” ucideti cu vorba”? De ce nu ne uitam noi la pacatele noastre ? Sunteti/suntem mai sfinti? si daca am fi sinceri si cu adevarat pocaiti, am tacea si nu am mai avea timp de judecat pe altii…pt cA ”toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Domnului”- asa scrie in Biblie, nu?
     Stiti ce nu inteleg eu? Faptul ca noi romanii suntem asa de manipulati, influentati de cei din jurul nostru…era bine si de apreciat daca asta s-ar intampla in sens pozitiv, dar din pacate de cele mai multe ori e in cel negativ. Trist. Eu zic sa ne pocaim cu totii si sa ne vedem de viata noastra, nu de a altora. 🙂

 2. Nu bogatiile castigate cinstit sunt problema, ci iubirea de bani. E foarte usor sa fi obiectiv cu altii iar cu tine nu! Da-ne Doamne o minte inteleapta!

 3. Va va bate Dumnezeu pe cei care aruncati cu mizerii in Vladimir Pustan . Sa va fie rusine obrazulului daca il aveti. Am ajuns vremuri mizerabile cand fiecare face ce ii taie capul , va faceti de rusine, si ii faceti si pe altii.

  1. Nu te grabi sa arunci cu piatra.O persoana publica care iese in fata si predica devine un model de urmat pentru cei care il asculta.Asta e regula.Can apar discrepante intre ce vb si ce face in viata particulara atunci nu mai este credibil si nu numai el ci si cuvantul pe care il rosteste.Pana aici am auzit numai acuztaii care pot fi adevarate sau nu.In fond nu este acuzat de devizatii morale grave ci de faptul ca detine o avere fabuloasa.Oare Dl Isusu nu cunoaste? si nu cunoaste si modul in care a acumulat/o? daca este stransa corect sau incorect poate avea impact asupra mesajului sau si oamenii care asculta pot sa creada sau nu.Oricum ramane valabil si azi”aur si argint n/am…” precum si faptul ca banii sunt radacina tuturor relelor….

 4. Imi amintesc de o carte „Suna trompeta si avertizeaza poporul meu” de David Wilkelson dar cred ca sunt si altii care au profetit ca in vremurile din urma vor fi lansate atacuri de ponegrire asupra unor slujitori consacrati ai lui Dumnezeu deci asta face parte din strategia de hartuire din partea slujitorilor lui Satan.Nu cunosc cazul acestui pastor.Privind in biblie la Proverbe 3:13,16 rezulta ca cine are Intelepciune si Pricepere are si bogatie si slava dar si viata lunga sa se bucure de ele.O perceptie gresita asupra relatiei cu banii te poate duce la extreme fie lacomie,fie saracie de bunavoie sau sub blestem.O afacere cinstita,o mostenire,o donatie ca recunostinta pentru niste servicii iti poate asigura o situatie materiala buna,deci depinde de sursa banilor.In cazul celor cu statut de pastor sau preot perceptia oamenilor de obicei este suspicioasa,daca acesti slujitori nu au in paralel alta indeletnicire speculandu-se intrebarea de unde!?din veniturile modeste ale credinciosilor!?din vestitul evangheliei pe bani!?Numai semnul ucenicilor Iubirea si Puterea demonstrata a Duhului Sfant impreuna ca rezultat al trairii evangheliei clarifica un comportament de slujitor autentic dincolo de orice masca.Cine are ca Teologie Rugaciunea si ca Religie Iubirea de Dumnezeu traind in comuniune cu El poate vedea dincolo de orice masca experimentand experienta Domnului Iisus de Inainte vedere a lui Natanael in inima caruia nu a vazut nici o viclenie;cei care se roaga pentru acest pastor pot trai aceasta experienta.De obicei apar neintelegeri acolo unde pastorii vorbesc mult in predica si se roaga si postesc putin neorganizand biserica in grupuri de rugaciune ramanand indiferenti la problemele credinciosilor ignorand importanta indrumarii credinciosilor de al cauta pe Dumnezeu in Interior prin rugaciunea de meditatie care ii conduce la Trezirea Constiintei.Fiti binecuvantati!

 5. Gasiti mesaje pe you tube din care am inteles ce fel de slujitori vrea Tatal:
  MESAJ CHENELING TATAL13 NOEMBRIE 2009 FELICIA MUN

 6. Azi 23 03 2014 – Va Comunicam in premiera ca Domnul Pustan Ioan , echipa lui de slujire si aproape 60% din Biserica Penticostala Sfanta Treime din Beius si-au facut demisiile care spun iesirea totala din Cultul Penticostal din Romania demisii ce vor fi inmanate maine 24.03.2014 Conducerii Regionale Penticostale Oradea motivand Domnul Pustan ca : Cultul Penticostal Bucuresti de ceva vreme nu il lasa in pace!

 7. Un pastor trebuie sa dea dovada de modestie si sa nu iubeasca banii si averile,altfel se dilueaza importanta menirii lui si nu se mai deosebesc de cei de la alte religii care dupa cum bine stim, isi etaleaza cat mai mult bogatiile.
  Asta nu iseamna ca noua,zecilor de mii care il ascultam pe youtube si pe alte canale,nu invatam lucruri pozitive si duhovnicesti din predicile lui.
  Eu personal il voi asculta in continuare si voi tine cont de invataturile lui,indiferent de statutul lui.

   1. Am o intrebare: esti tu atat de sigura de asta? Si in raspunsul tau nu ai voie sa spui am auzit de la… Cunosti tu vre una dintre femeile cu care s-a culcat? Si daca da, sunt ele persoane de incredere? Nu e primul caz cand se spund tot felul de minciuni si vin tot felul de martori minicnosi ca sa denigreze anumiti oameni. Mai bine nu ai arunca cu vorbe asa fara sa ai o baza. Daca ar fi adevarat, pe el il judeca Dumnezeu, dar rolul tau e nul, asta nu te face o persoana mai buna pe tine; dar daca nu e adevarat tu vei primi o judecata mai mare.

   2. e nashpa ce afirmatie ai facut ! femeile intr-adevar spre deosebire de barbati au un simt in plus intuitia , daca ai dreptate despre ce ai zis de ion pustan daca nu vei fi condamnata si tu si implicit toti care ne certam si suntem curiosi ce pacat a facut ,, STAPANUL PACII”

   3. Adina sau Pacalina? Nush cum sa te mai numesc, dar tot spui ca e un curvar si de câte ori ți-a zis alte persoane sa spui lucrurile pe fata sau sa aduci argumente adevărate in ceea ce spui te faci ca nu auzi; ești o lașă, la fel ca si Domnul Pop Ioan, un ticălos si cerșetor care ia bani de la cei din cult pe mărturisiri mincinoase! Cunosc caz real când dl Pop a fost la o sora bătrâna acasă din Jud Cluj cu minciuni legate despre fiul sorei(din US)cum ca ar fi in nevoie urgentă de bani! Si acest Pop ia luat toți banii din casa si sa făcut necunoscut. Si știu lucrul asta pt ca fiul din US îmi este unchi! Si acest caz este doar unul din zecile sau miile pe care acest Pop Ioan le face si cultul Penticostal le știe si totuși nu face nimic! Si Pop Ioan umbla prin America cu minciuni, inseland si furând! Sau câți alți pastori vin si cer bani de la romanii americani pt diverse motive de ajutoare pe biserici sau săraci sau proiecte, si 99% din bani intra in buzunarul lor! Cunosc multe cazuri de felul acesta si pot sa dau cu numele pe acești pastori! Deci Adina mai bine te-ai ruga si ai posti o zi sau doua pt Pustan. Ca dacă e adevărat ceea ce spui, Dumnezeu nu doarme si are El pregătit judecarea sau iertarea lui. Dacă e adevărat de ce Cireșarii nu spun adevarul? De ce e încă invitat sa predice si sa învețe? Pustan este singurul pastor care când a acceptat sa fie in funcția de pastor al tinerilor din comunitatea penticostala a vorbit adevarul despre copii/tinerii celor din funcții cu bani si costume de 4 ace care cumpara si dau la copii tot ce le dorește inima(de la mașini pana la funcții mari) „pui de năpârci”( mare adevăr). Deci ADINA, TE-A PUS DUMNEZEU JUDECĂTOR PESTE PASTORI? Deci ai grija de ceea ce spui, mare grija!
    Doamne ai mila si iartă-ne!

    1. „chiar daca vezi pe cineva ca a pacatuit nu trebuie sa il condamni” asa am auzit ieri ascultand pe you tube „Scara Dumnezeiescului urcus”
     Acum 3 ani i~am spus Domnului ca ma poticnesc in purtarea unor slujitori ai Lui negasind modele autentice in jurul meu ci numai in carti si l~am rugat sa~mi dea tot ce am nevoie in casa mea.Asa am inceput selectia informatiilor pe you tube rascumparand vremea ascultand la casti performante si ziua si noaptea uneori predici,alteori muzica,rugaciuni fara discriminare de la crestini din diferite denominatiuni pana la persoane care il cauta pe Dumnezeu in particular si nu un Dumnezeu institutionalizat pe seama caruia tot mai multi parca isi urmaresc atingerea unor interese personale transformand bisericile in sisteme religioase de facut bani in baza unor proiecte misionare .Nu am vazut semnele ucenicilor Iubirea si demonstrarea Puterii Duhului Sfant in interesul oamenilor.De baza este lucrarea asupra ta insuti in odaita ta,eventual frecventarea unui grup de rugaciune pentru partasie,si o relatie de prietenie cu una sau doua persoane pentru comunicare incercand sa ajuti pe cat posibil atunci cand se iveste ocazia in functie de situatie.Pe primul plan trebuie sa fie Domnul Iisus cautand nu numai apropierea ci chiar contopirea prin post si rugaciune evitand pe cat posibil relatiile toxice din biserici si pierderea de timp ascultand predici care nu te mai zidesc S~e pare ca dupa 13 septembrie 2015 intram in anul jubileu inceputul unui nou ciclu de 7 ani perioada a necazului cel mare vezi informatii pe you tube.
     Fiti binecuvantati!

 8. Ce repede stim sa aruncam pietre , nu stiu ce lucruri grave a facut acest om , dar stiu ca daca sti sa faci un bine si nu-l faci ai pacatuit si daca vezi ca fratele tau a pacatuit dute spunei si ajutal sa se ridice sa vina di nou pe cale .
  Cine suntem noi sa judecam , cine suntam noi sa aruncam cu piatra , opritiva fratilor in a va pune in locul Lui Dumnezeu , nu trebuie sa fim armata care isi omoara ranitii , trebuie sa ne rugam pt fratii care ajung in situatii de ratacire indiferent ce a facut si daca el se intoarce ii vor fi iertate o sumedenie de pacate , sa nu lasam invidia si poftele noastre sa ne conduca la reactii pt care vom da socoteala in fata Lui Dumnezeu .
  Dumnezeu este dragoste si va rog sa intelegeti acest lucru , El ne iubeste pe toti ,nu lasati diavolul sa va intunece mintea si vegheati la aceasta dragoste care a dus jertfa Domnului Isus in aceasta lume pt a fi iertati TOTI cei care cred in Isus .

  PS Nu il cunosc personal pe acest om , dar stiu ca are nevoie de rugaciunea fratilor , de sprijin si de dragoste .DUMNEZEU NE IUBESTE SI NE BINECUVANTEAZA PE FIECARE. AMIN

 9. Chiar asa, cum se face ca fratele Tipei si fratele Moldovan, care ani e zile i-au tinut spatele, dintr-odata si-au „luat mainile de pe el”? Pentru ca a curvit, oameni buni. A atins orice limita a bunului simt si a decentei. Vorbiti cu cei din Ciresarii si va veti soca de cate e capabil omu’ asta!!! Ani de zile a triat in curvie!!!! E un mincinos

 10. Nu m-ar mira sa fie vreo facatura asa cum fac politicienii cand se critica unii pe altii.S-ar putea sa fi deranjat adevarul predicilor sale sau sa fi trezit invidia unora fie ei”mai mari”sau mai mici.
  Nu cunosc persoana lui,ca fiecare dintre noi probabil ca are si el „umbra”lui partea mai intunecata din interiorul nostru pe care ne straduim sa o transformam in lumina in procesul de sfintire continua lasandu-ne corectati prin incercarile lectiilor de viata.Daca este criticat pe nedrept el trebuie sa se bucure si sa spuna in continuare adevarul.Cand l-am auzit prima oara acum cativa ani l-am dat exemplu in biserica locala si a fost invitat impreuna cu grupul Ciresarii sa predice in oras pentru toate bisericile.Mie mi-a placut curajul de a spune lucrurilor pe nume.Am retinut spre exemplu „i-am spus copilului meu: in generatia noastra de alta data misionarii plecau in misiune pe banii lor,ori astazi tinerii vor sa plece in misiune pe banii bisericii”sau expresia „baietii destepti”pentru noii teologi care conduc biserica dupa egoul lor colectiv manipuland ,influientand si ingradind Constiinta oamenilor pe baza interpretarii bibliei in loc sa foloseasca Cuvantul lui Dumnezeu pentru Trezirea Constiintei lor indemnandu-i sa-L caute pe” Eu sunt Cel ce sunt”in interiorul lor sa descopere cine sunt? si sa se contopeasca cu El topindu-se in dragostea Lui.Mi-a placut deschiderea lui catre bisericile traditionale ortodoxa,grecocatolica fiind invitat sa predice,invitand si el un preot in biserica unde este pastor actionand convergent spre o biserica viitoare cand va fi”o turma si un pastor”disparand gardurile doctrinare,asa este normal sa se poarte cei care au fost atinsi si impregnati, pecetluiti, topiti in Iubirea lui Dumnezeu.Intamplator sau nu am citit atunci articolul „Sa te crucesti sau sa-ti faci cruce”si asa am aflat despre criticile celor care se pierd punand pe primul plan doctrina in care au fost formatati, virusati de interesele lor diverse.Cel mai bun program de devirusare este Iubirea de Dumnezeu.Fiti binecuvantati!

 11. Observ ca s-a inceput tocarea acestui pastor care a cunoscut succesul si popularitatea ,de catre cei carora le place sa transeze pastorii atunci cand cad pe Cale.Averea excesiva si imoralitatea sunt tinte de atac sigure;vezi si TVEvanghelist Joyce Mayer divorce ale carei predici sunt difuzate de AOTV Timisoara,T.D.Jakes divorce,Benny Hinn divoce si altii care au cunoscut succesul in Lucrarea Domnului. Daca totusi este adevarat ce se spune despre ei dar pe un ton de compatimire(iubire) si nu de acuzator(ura)inseamna ca este voia Domnului sa se ia patura de pe ei sa se vada ce au facut in ascuns spre umilirea si indreptarea lor pentru ca este scris”nimic intinat nu va intra in Cer”vezi si:
  Vision of Pastors and Christians in HELL – by Ps Yong Doo Kim
  http://www.youtube.com/watch?v=FKOhVz5-XlY
  A Pastor in Hell
  http://www.youtube.com/watch?v=Y5_UC-LRopw
  Iesirea de sub autoritatea Conducerii Cultului Penticostal a pastorului urmat de 60% dintre credinciosi nu stiu ce vrea sa insemne!?Solidaritate cu pastorul, taxarea celor de la Cult pentru greselile de altadata sau prezente!?Au anuntat la tv ca de la 1aprilie apar buletinele biometrice neobligatorii inca,semn ca prigoana scrisa in biblie se apropie si o mai buna organizare in a strange randurile,post si rugaciune pentru a pregati poporul cred ca sunt mai importante decat abaterea atentiei spre discutii de transare-linsare a acestui pastor pe care personal nu il cunosc decat din predici de pe you tube. Nici situatia internationala nu este prea sigura,vezi si urmatorul posibil scenariu pentru tara:
  Profetiile Parintelui Arsenie Boca
  http://www.youtube.com/watch?v=gmdHgGFDpog
  Pr. Arsenie Boca- Viitorul Romaniei
  http://www.youtube.com/watch?v=ImlSgSP-Kvc
  Sper ca aceasta biserica locala isi va gasi in scurt timp identitatea fie ca Independenti fie aderand la cea de-a doua ramura penticostala Adunarealui Dumnezeu daca va gasi intelegere depasind situatia prioritatea fiind pregatirea,curatirea,sfintirea ,tansformarea credinciosilor.Va doresc ca Teologia voastra sa fie Rugaciunea si Religia voastra sa fie Iubirea de Dumnezeu cautandu-L in inima Trezindu-va Constiintele adormite pentru cei care au ramas fara stralucire,incercand sa intelegeti ca Trinitatea sta ascunsa in fiecare om si atacul la persoana reprezinta o lovitura energetica cu efect de bumerang izvorat din vreo forma de agresivitate subconstienta si inconstienta.Important este sa va pastrati pacea mintii si iubirea inimii ca niste adevarati fii ai luminii cand treceti prin orice incercare. Nu este usor dar nu imposibil sa va resetati si devirusati lucrand asupra gandurilor si emotiilor zilnic;vezi si:
  MESAJ MISIUNEA ROMANIA FELICIA MUNTEANU
  http://www.youtube.com/watch?v=Gv3LIEKrSvM
  Fiti binecuvamtati!

 12. Aline de ce blestemi ca un om disperat innebunit ca si cum ai pierdut ceva, ce limbaj e acesta daca faci acum atat de urat si faci atatea valuri si spume ce vei face atunci cand pe scena va intra Anticrist si va fi un orator nu ca Pustan ci mai bun ca el si va face si minuni ce-ai sa spui si ce-ai sa faci atunci ptr. el, daca acum ptr. idolul tau Pustan faci asa ceva vai de capul tau a fi oricum sa nu-mi lungesc vorba respectuos iti mai ,spun sa-ti fie rusine ptr. limbajul pe care il ai dar sper ca nu te mai declari si ca esti crestin ca pe langa ca acoperi pacatul mai ai si tupeu obraznic saracul de tine . Inchei pledoaria mea in dreptul tau spunandu-ti ca daca nu te laSI DE LIMBAJUL ACESTA SI DACA NU TE LASI DE A MAI IDOLATRIZA PE CINEVA IN IAD VEI MERGE pentru totdeauna SI AR FI TOTUSI MARE PACAT de sufletul tau asa ca HAI SA NE POCAIM DE ACEST LUCRU – DOAMNE AJUTA !

  1. Mos ion triunghi ce nume ciudat ti-ai pus ! oare de ce va e frica si va ascundeti sub anonimat? dar , nu te poti ascunde de Cineva ! 🙂

 13. Ai dreptate „Mos Ion Roata”,am citit articolul postat de „mai marele”I.C. contra V.P.Nu stiam ca diplomele si doctoratul l-au facut sa decada intratat ca sa scrie astfel de”mizerii”el care a infiintat I.B.R.cu deschidere interconfesionala,l-am considerat atunci un om cu vederi progresiste afisand o mimica umoristica,el insusi fiind nevoit sa iasa de sub umbrela Cultului penticostal unde spunea ca era privit ca „o oaie neagra” si sa adere la cea de a doua ramura penticostala Adunarea lui Dumnezeu pe care eu o intalnisem in occident.Atunci eram si eu entuziasmat de misiune riscandu-mi chiar libertatea inainte de”revolutie”.Nu stiam prea multe despre miscarea penticostala din tara totusi am simtit ca ceva e”putred”si acum ma bucur ca m-am retras de la studii evitand astfel sa fiu formatat „ucenic”la I.B.R.;am inteles ca printre altele ii reproseaza Slujitorului V.P. ca nu a format ucenici.Dintr-o carte a lui Cindy Jacobs am retinut ca sunt doua feluri de studenti:unii formati in scolile biblice si altii formati la Scoala Domnului Isus,studenti in Duhul si ca Domnul are multi slujitori dar putini sunt cei care IL si Iubesc.Faptul ca nu s-a purtat diferit fata de inchinarea celor din biserica grecocatolica mie imi sugereaza politete,respect,intelegere,intelepciune izvorate din Iubire de Dumnezeu prezent si in inima acestor credinciosi care se inchina in alta forma ,mi se pare normal cand intri intr-o casa invitat sau nu trebuie sa respecti regulile casei dand dovada de bunsimt,nu sa le impui pe ale tale.Eu asa am procedat cand am vizitat biserici diferite ca forma de inchinare si mi s-a intamplat sa simt caldura sufleteasca ca de la inima la inima.
  O! DOAMNE! EU UCENIC?! / 27.02.1999

  Nu Te-am mintit Doamne Iisuse
  Cand Ti-am spus ca vreau sa fiu
  Ucenicul Tau,un ucenic adevarat
  Mi-am dorit atat de mult sa fiu viu
  Si nu un slujitor mort in pacat,
  M-am uitat in jurul meu O!Doamne!
  Sa gasesc un model,dar n-am aflat.

  Cufundati in lucrarea lor dupa programe,
  Activitati misionare,in alte ciudate forme
  Atractive,expresive in prezentarea lor,
  Incercand sa gaseasca alte noi dogme,
  Au uitat ca Iisus este Domnul lucrarilor,
  Uneori sfidand in dansuri,pantonime,ghidusii pentru copii,
  Ordinea monotona,vechea forma a stravechii liturghii.

  Prin Duhul Sfant in Biblie, Domnul ne invata
  Sa luam Intelepciunea Lui,drept povata,
  Treziti-va,treziti-va”striga Ea pe ulite”
  Luminati-va!”Isi inalta glasul ei in piete”,
  “Pana cand veti iubi prostia”in lucrare.
  “Striga unde e zarva mai mare”!
  Poate o lua aminte,cineva din Adunare.

  Dar n-a gasit pe nimeni s-O asculte
  Si-au continuat din nou sa O insulte,
  Lucrand mereu din propria putere,
  Satisfacand astfel,nerastignita fire,
  Inconstienti c-au spus o predica formala
  Pe alocurea vor dansa si in pielea goala,
  Pentru ca au lasat Ungerea Duhului afara.

  -Cum sa fiu eu Doamne,ucenicul Tau?!
  Saltimbanc in devenire,fara Har,valeu!
  -”Nu dragul Meu,nu asta ti-am cerut
  Cand te-am chemat si ales mai de mult,
  Credinta ta sa-ti fie in miscarea inimii
  Vibrand in armonie,asculta Glasul Meu;
  Susur bland,izvor de har,de ape vii.”

  -Deci,sa nu ma iau dupa nimeni!
  -”Nu fiule,asa s-au format ei intre ei,
  Eu insa,te-am format altfel pe tine,
  Sa asculti de Glasul Meu ,sa-ti fie bine
  In tot ce faci,intreaba-Ma mai intai,
  Si-ti voi raspunde,la tot ce vrei sa stii,
  EU stau la dreapta ta sa nu te clatini”!

  O!Doamne! Iti multumesc inca odat’
  Ca Te-ai indurat din nou de mine
  Prin Duhul Sfant m-ai invatat,
  Cum sa-Ti fiu,ucenic adevarat
  Sa merg in ascultare de Tine,
  Vestind Mila si Indurarea Ta,pe Cale,
  Demonstrand Puterea Imparatiei Tale.

  -”Fiule!Imparatia Mea e vie,
  Nu sta in vorbe goale
  Cum au crezut de veacuri atatia farisei,
  Si astazi unii isi slujesc la fel,
  Urmarindu-si interesele spre a lor pierzare,
  Isi dau invatatori,conducatori dupa inima lor
  Se aleg ei intre ei fara sa Ma intrebe
  Dar la Judecata,va fi vai de ei!
  Au reusit sa va insele foarte bine,
  Creand confuzie in doctrine,
  Dar semnul ucenicilor,Dragostea si Puterea Mea,
  Nu l-au primit vezi bine.

  Unii,au invatat la seminar atata carte,
  Au memorat versete,cate si mai cate,
  Au predicat frumos,ce le-a trecut prin minte,
  Dar nu M-au cunoscut nici pe departe.
  Cam asta este fiule,ce-Am vrut sa-ti spun acum,
  Nu te lasa amagit de ei,lasa-i deoparte,
  EU sunt la dreapta ta,
  Da-Mi mana si hai sa ne vedem de drum.”

  Vin Doamne!Eu te iubesc Iisuse,
  Te ador Tata Ceresc,vezi bine,
  Minunatule Duh Sfant,ia te rog aminte
  Mi-e dor de partasia cu Tine!

  Influientat de predicile”infocate”despre ucenici eu nu prea vedeam in jurul meu modele de ucenici adevarati asa ca l-am intrebat pe Domnul in naivitatea mea cum ar trebui sa fie un astfel de ucenic exprimandu-mi nadejdea ca intr-o zi asa sa fiu si eu daca va mai fi timp.
  Fiti binecuvantati!

 14. Dar de Tapos asistentul personal a lui Pustan chiar nimeni nu zice nimic ca a musamalizat si a stiut totul ba chiar i-au fost puse toate dovezile de cei de la Oradea in fata si el a zis asa : ca pana la moarte merg cu Pustan stiti de ce ? ca este platit gros de nenea Pustan si
  apropo nu mai striga asa de tare tapule ca ne surzesti cand predici sau ce n-auzi esti surd si nu te mai tot lauda ca esti doctor smereste-te tapule ca nu intereseaza pe nimeni ce esti ptr. ca inaintea Domnului nu se are in vedere fata omului tu intelegi lucrul acesta? daca nu ne spune Pustan de acele acuzatii grave si dovedite poate ne spune marele pocait si sincer ( fariseu )Tapos de acele dovezi pe care cei din ceata pastorilor le detin , Hai nenea Tapos marturiseste tot si nu ascunde pacatele fratelui tau ca te faci partas zice BIBLIA da-i incolo de bani ca numai rau iti face hai Tapule fii sincer si spune-ne ce ti-au aratat cei de la Oradea ca apoi sa-ti pui mainile in cap mirandu-te de acele dovezi . DE CE VA MINTITI BISERICA , DE CE VA MINTITI BISERICA , DE CE VA MINTITI BISERICA – TOTI ASA ZISII SLUJITORI DE ACOLO O SA PLATITI INAINTEA DOMNULUI CU VARF SI INDESAT !

 15. „Caci eu am cunoscut si caini indrazneti impotriva lupilor, care sfasiau oile.”
  Fiti atenti la gandurile si emotiile voastre atunci cand postati ceva pentru a nu cadea sufleteste in Iutime,Manie,Amaraciune,Suparare…Eu inteleg starea celui care cade in aceasta cursa din cauza celor care conduc o biserica sau un Cult si o recunosc in cel care scrie poate ca din dorinta de a spune un adevar pentru ca si eu am trecut pe acest drum presarat cu gropi,capcane.Sfaturile le-am primit fara sa le cer de la oameni necunoscuti primind mesaje pe internet,pe care eu le-am socotit tot o Calauzire si purtare de grije din partea lui Dumnezeu,folosind unii oameni pe post de Ingeri in trup.Azi am primit un mesaj dintr-o sursa ortodoxa din care spicuiesc cate ceva urmand ca cei interesati sa citeasca tot articolul:

  Iutimea, darul lui Dumnezeu

  http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/iutimea-darul-dumnezeu-144447.html

  „Iutimea are o putere stricatoare. Daca este miscata spre ganduri dracesti, le strica si le omoara pe acelea; daca, iarasi, se tulbura impotriva oamenilor, ea strica gandurile bune din noi. Asadar, vad ca iutimea e stricatoare a oricarui fel de ganduri, fie viclene, fie de-a dreapta (bune), daca se nimeresc. Caci ea ni s-a dat de Dumnezeu ca arma si ca arc, daca nu e folosita in amandoua partile. Caci eu am cunoscut si caini indrazneti impotriva lupilor, care sfasiau oile.” (Cuviosul Isihie Sinaitul)
  Nu numai lupul mananca oile, ci si cainii, care turbeaza. In acelasi fel pot sa turbeze inlauntrul nostru si cele mai bune seminte, iutimea si dorinta inimii noastre, ratiunea, gandirea, toate elementele bune pe care le-a asezat Dumnezeu in noi, si sa ne inversunam impotriva aproapelui si, in cele din urma, impotriva lui Dumnezeu. De aceea, e nevoie sa luam aminte foarte mult, incat (…) sa fim liberi si sa ne slujeasca toate elementele pe care le avem in noi.”
  Sa nu folosim iutimea impotriva sufletului nostru !
  Cand sfintii ne indeamna sa scapam de iutime, ei se refera la modul gresit in care o folosim. „Paraseste mania si lasa iutimea!” (Psalmi 36, 8). „Lepadati-va de toate acestea: mania, iutimea, rautatea, defaimarea, cuvantul de rusine din gura voastra” (Coloseni 3, 8).
  „Oricine se va mania pe fratele sau va fi vrednic de osanda.” (Matei 5, 22)
  „Sa nu intristati Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu, intru Care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii. Orice amaraciune si suparare si manie si izbucnire si defaimare sa piara de la voi, impreuna cu orice rautate. Ci fiti buni intre voi si milostivi, iertand unul altuia, precum si Dumnezeu v-a iertat voua, in Hristos. (Efeseni 4, 30-32).
  Fiti binecuvantati!

 16. ATI AUZIT DE REABILITAREA CELUI CAZUT , DE INTOARCEREA FIULUI RISIPITOR.
  Peste tot vezi tot felul de comentarii si nici und nu vez o propunere de reabilitare a celui cazut , voi ce nu intelegeti ca trebui sa va ibiti inclusiv vrasmasii , sa nu mai zic de fratii cazuti, observ la unii oameni ca atunci cand cade un frate din conducere sare in sus de bucurie , vin si va spun ca si ei sunt oameni si au slabiciuni , dar noi cei mai tari trebuie sa gasim cu cale sa ajutam pe cei cazuti sa se ridice nu sa le dam in cap . ATENTIE IN MOMENTUL CARE SE PIERDE O OAIE LUPUL ARE DE CASTIGAT , CAND SE PIERDE UN FRATE IN PACATELE ACESTEI LUMI DIAVOLUL A CASTIGAT CACI ACESTA ESTE SCOPUL LUI SA DISTRUGAPE CEI CRE DICIOSI LUI DUMNEZEU.

  FITI BINCUVANTTI SI DUNMEZEU SA VA DEA DRAGOSTEA LUI CE JERTFITOARE!

 17. Am vizitat de cateva ori o biserica din Bucuresti ce imbina vechiul cu noul dar cam scumpa.Nu sunt perfecti insa Dumnezeu raspunde rugaciunilor pentru binele celor care vin acolo fie instantaneu fie in timp asta depinzand fie de credinta personala fie de cum vrea Dumnezeu si cand vrea.Nu intru in amanunte nu vreau sa mai fac analize si sa critic prefer sa raman observator cu discernamant fara a ma lasa afectat emotional stiind ca Supararea si Judecarea care sa-mi framante mintea nu sunt benefice in ascensiunea spirituala.Privind la ceea ce au pozitiv observ:1- slujitorii lor nu au fost formati in scoli teologice ci in biserica.2-au o viata de post si rugaciune. 3-nu au averi personale ca cei din manastiri. 4-au o organizare foarte buna.5- lucreaza in echipa.6-au 3 slujbe/zi Luni-Vineri si 2/zi Sambata,Duminica si rugaciune la miezul noptii.7-au o tematica practica utila oamenilor finante,vindecare,spiritualitate – duhul sfant si studiu biblic,nopti de veghe,familie,dezlegari,probleme imposibile,pregatirea pentru intemeierea unei familii.8- au o disciplina in organizare ca la armata.9-sunt necrutatori cu slujitorii care aluneca in vreo relatie mai apropiata cu vreo fata si nu recunosc,ii dau afara;au avut cazul unui tanar slujitor in formare,necasatorit.10-echipa este formata din brazilieni,portughezi,romani.11-merg pe ratiune si nu pe emotii,”credinta inteligenta”.12-secretul succesului in demonstrarea Puterii lui Dumnezeu este Rugaciunea multa si diversitatea de metode in lupta spirituala,comparativ cu bisericile evanghelice unde se predica mult si se roaga mai putin.
  Bisericile evanghelice ar deveni puternice daca s-ar organiza mai bine si ar reusi sa echilibreze predica-invatarea cu rugaciunea,se predica mult,se traieste putin pentru ca se roaga putin si de aici vin si predispozitiile spre alunecari accidentale cand trecem prin ispite de tot felul si nu mai trecem examenele lectiilor de viata.
  Testul pentru orice pastor „guraliv”care se reflecta in fapte-comportare este demonstrarea Iubirii si Puterii lui Dumnezeu;un pastor adulter nu cred ca mai poate demonstra Puterea lui Dumnezeu fiind un pacat de moarte ce necesita multa pocainta-umilinta pentru reabilitare insa slujitorul poate functiona in smerenie in lucrari auxiliare dar nu principale o perioada de timp;se poate ca slujitorul sa ajunga sa demonstreze Puterea lui Dumnezeu …”n-am scos noi draci in Numele Tau…”si totusi la Judecata particulara sa fie lepadati…”plecati de aici nu va cunosc”…pentru ca nu au slujit cu Iubire adica in comuniune cu Dumnezeu care este Iubire ci pentru diverse interese:faima,bani.De aceea trebuie pus accentul pe cine suntem nu numai pe ceea ce facem;”Eu Sunt Cel ce Sunt”in viata ta adica fiind in comuniune „Eu sunt in Tatal si Tatal este in Mine”inseamna ca putem afirma …eu sunt pace,iubire,bucurie,lumina, intelepciune,plin de sanatate,succes,fiu de Dumnezeu etc.cautand astfel transformarea prin puterea Duhului Sfant prin lucrarea asupra noastra in interiorul nostru ca sa ajungem sa raspandim in jur la nivel energetic ceea ce afirmam ca suntem ,nu doar teoretic,ramanand astfel tari ca stanca in toate incercarile vietii si asta se face practicand rugaciunea de meditatie.Din pacate sunt predici care se pierd in analize teoretice, altele transmit pesimism,plangeri privind nevoia de bani pentru misiuni, credinte false care te fac confuz, neputancios,nesigur,frica de a fi exclus daca nu joci in struna denominatiunii,desi se recunoaste ce trebuie facut nu se face nimic, ingradind constiinta oamenilor adormind-o.ca un drog fiind nevoie de Trezire.
  Fiti binecuvantati!

 18. PAI CUM SA NU FIE ADEVARATE,ACUZATIILE CARE SUNT DE FAPT ADEVARATE.ACESTE IMOBILE SI TOATE CELELALTE AVERI SUNT CU ADRESA .POT ACUZA EU UN OM FARA DOVEZI ? DAR DIN MOMENT CE IL CUNOSC SI STIU CE DETINE,PAI NORMAL CA SUNT DOVEZI..MAI CAUTATI SI VETI AFLA CE AVERE COLOSALA DETINE ACEST SARAC BOGAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: