„Cine are parinti pe pamant, nu in gand” – Atmosfera emotionanta la Liceul Teologic Adventist din Bucuresti (Foto & video)

1O zi oarecare de sambata pentru multi, dar nu si pentru parintii elevilor de la Liceul Teologic Adventist din Bucuresti.

Inca de dimineata, aleile ce duc spre liceu erau animate de familii grabite sa petreaca Sabatul Domnului intr-o atmosfera emotionanta…

Si ce poate fi mai frumos decat sa vezi copiii laolalta cu parintii si cadrele didactice ale acestui liceu de renume din Bucuresti. Liceul Teologic Adventist Stefan Demetrescu, un liceu care se bucura de o buna reputatie in capitala si in intreaga tara.

5

Un liceu care si-a castigat renumele cu foarte multa munca si daruire din partea colectivului scolar, oameni devotati, capabili si altruisti.

Oameni care stiu ce inseamna respectul si iubirea fata de semeni. Ei au o misiune pe cat de grea, pe atat de frumoasa. Sunt dascalii care educa si se ingrijesc de tinerii aflati la varsta fascinantelor si marilor intrebari existentiale.

foto buna

Elevii acestui liceu, la fel ca elevii de pretutindeni, se afla la inceput de drum in viata. Sunt la varsta marilor ispite, dar si a marilor achizitii pentru viata. Au nevoie de afectiune, rabdare, intelegere si apropiere din partea familiei si bineinteles a dascalilor care le indruma pasii pe calea pe care fiecare o va alege in viata.

L.T.A. este un liceu special si captivant totodata. Este o institutie care ofera o oaza de liniste, confort si speranta elevilor care au ales sa il frecventeze.

Revenind la evenimentul desfasurat astazi, amintim faptul ca Sabatul dedicat parintilor e o sarbatoare cunoscuta in mediul tinerilor liceeni adventisti, reprezentand ocazia in care isi exprima recunostinta fata de parinti si profesori, dar mai ales fata de Dumnezeu.

Programul din aceasta dimineata de Sabat a fost sustinut de directorul Liceului Teologic Adventist, prof. Adrian Mihalcea. Sa nu uitam ca acest liceu a fost recent premiat de Primaria sectorului 4 pentru rezultate deosebite la examenul national de Bacalaureat 2015.

Si asta datorita unei conduceri responsabile, active si gata oricand sa-si sacrifice timpul liber pentru a rezolva problemele institutiei.

Dupa-amiaza a luat cuvantul Madalin Avramescu, capelan al Liceului Teologic Adventist din Bucuresti. Cu fermitate, sinceritate, dar si cu o nota de umor care a destins atmosfera, el s-a adresat tuturor celor prezenti.

A facut apel la ruga, la implicare, la unitate, la impreuna simtire si actiune, pentru a cladi impreuna un viitor frumos pentru elevii liceului, bazat pe educatia hristocentrica, o amprenta buna intr-o societate in declin.

Toti cei prezenti am avut bucuria de a audia piese de exceptie, sensibile si inaltatoare, gratie profesorului Mihail Laurentiu Bejinariu, care pregateste cu profesionalism de ani buni corul acestui liceu. Multe generatii de elevi inca fredoneaza imnurile invatate aici, pastrand in inima amintirea unor clipe de neuitat si dand slava lui Dumnezeu.

Nu a mai contat oboseala cumulata in cursul saptamanii in vederea pregatirii acestei minunate zile de intreaga echipa a liceului, pe fetele tuturor se citea bucuria de a fi impreuna in ziua de inchinare dedicata Domnului.

2

La finalul intalnirii toate mamele au primit flori din partea elevilor. Si poate ca in mintea multora rasuna inca versurile poeziei recitate la inceput:
„Cine are parinti, pe pamant nu in gand
Mai aude si-n somn ochii lumii plangand
Ca am fost, ca n-am fost, ori ca suntem cuminti,
Astazi imbatranind ne e dor de parinti.

Ce parinti? Niste oameni ce nu mai au loc
De atatia copii si de-atat nenoroc
Niste cruci, inca vii, respirand tot mai greu,
Sunt parintii acestia ce ofteaza mereu.”
…………………………………………………..
Repetabila povara – Adrian Paunescu

Autor: Dana Dobre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.