Cine Il are pe Fiul are viata; cine nu Il are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata

Cine Il are pe Fiul are viata; cine nu Il are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata

Cine Il are pe Fiul are viata. Prin Cuvantul lui Dumnezeu si prin dragostea Lui salvatoare, pacatosul este condus sa creada si astfel sa primeasca viata eterna.

Odata ce un om primeste Cuvantul lui Dumnezeu, el bea „apa vietii eterne“. Domnul Iisus a spus despre Cuvantul Sau: „Oricine bea din apa aceasta va inseta din nou; dar cine va bea din apa pe care i-o voi da Eu nicidecum nu va inseta niciodata, ci apa pe care i-o voi da Eu va deveni in el izvor de apa, tasnind spre viata eterna“ (Ioan 4.13,14).

Scriptura numeste deseori Cuvantul lui Dumnezeu ca fiind „apa“ (citeste Psalmul 1.3; Isaia 5.1; Ieremia 17.8-13; Ioan 4.10; Efeseni 5.26; Apocalipsa 22.17). Astfel, apa (simbol al Cuvantului lui Dumnezeu) si sangele curs pe crucea Golgotei sunt cele doua mari marturii a ceea ce a facut Dumnezeu pentru a-i mantui pe pacatosi.

De indata ce omul pacatos da crezare acestor marturii divine si se smereste, primeste in inima sa, prin Duhul Sfant, marturia prezentei mantuirii, a harului lui Dumnezeu, a vietii eterne.

Dumnezeu ne-a dat viata eterna

„Pentru ca sunt trei care marturisesc: Duhul si apa si sangele; si cei trei sunt una. Daca primim marturia oamenilor, marturia lui Dumnezeu este mai mare. Pentru ca aceasta este marturia lui Dumnezeu, pe care a marturisit-o despre Fiul Sau. Cine crede in Fiul lui Dumnezeu are marturia in sine insusi; cine nu-L crede pe Dumnezeu L-a facut mincinos, pentru ca nu a crezut in marturia pe care a marturisit-o Dumnezeu despre Fiul Sau. Si aceasta este marturia: ca Dumnezeu ne-a dat viata eterna si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine Il are pe Fiul are viata; cine nu Il are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata. V-am scris acestea voua, ca sa stiti ca aveti viata eterna, voua, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu“ (1 Ioan 5.7-13).

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.