Cine detine o Biblie este executat. Un nou raport socant despre Coreea de Nord

Cine detine o Biblie este executat. Un nou raport socant despre Coreea de Nord

Cine detine o Biblie este executat. Un nou raport al unui ONG detaliaza incalcarile oribile ale libertatii religioase in Coreea de Nord.

Oamenii sunt torturati brutal pentru convertirea la crestinism, iar cei care detin o Biblie sunt executati public.

Raportul de 98 de pagini al Korea Future Initiative, cu sediul la Londra, a fost lansat in aceasta luna.

Aici sunt redate 117 relatari ale supravietuitorilor si ai martorilor acestor abuzuri.

Au fost identificate in total 273 de victime ale incalcarilor libertatii religioase. Sunt 215 de crestini si 56 de adepti ai samanismului. Varsta victimelor variaza intre 13 si 80 de ani.

Autorii raportului au declarat ca obiectivul acestuia a fost sa ofere o imagine exacta a incalcarilor libertatii religioase. Ei doresc sa informeze intreaga comunitate internationala.

Crestinismul este ilegal in Coreea de Nord. Cetatenilor li se spune sa se raporteze liderului suprem, Kim Jong-Un, ca unui zeu.

Iata cateva incalcari ale libertatii religioase consemnate in raport:

– Un oficial guvernamental a fost impuscat la un aeroport, in fata unei multimi. Motivul: avea in posesia sa o Biblie.

Executiile publice „au fost concepute pentru a insufla frica multimilor” care au fost fortate sa participe.

– Un crestin a fost legat de un stalp de lemn intr-o piata publica si executat de un echipaj de executare. Si acesta a fost acuzat de posesia unei biblii.

– Crestini torturati prin turnarea unui lichid cu pudra de ardei rosu pe nari. Un martor a relatat. „Amesteca pudra de ardei rosu intr-un ibric si toarna apa in nari.

Te pun pe spate si te tin strans. In timp ce stranuti si tusesti […] dai declaratii false despre lucruri pe care nu le-ai facut niciodata.”

– Un convertit la crestinism a fost plasat in interiorul unei custi de otel. Apoi barele au fost conectate la curent electric.

„De obicei, prizonierii rezistau doar 3-4 ore in cusca. Eu am stat acolo 12 ore si m-am rugat. M-am tot rugat lui Dumnezeu sa ma salveze”, a spus o victima.

– Sase oameni au fost aduse in fata unei multimi de peste 1.000 de persoane si au fost acuzati de savarsirea „unor acte superstitioase”.

Cinci au fost condamnati intre 3-10 ani de inchisoare. A sasea persoana, care avea deficiente fizice, a fost condamnata la inchisoare pe viata.

Raportul enumera si alte forme de tortura pentru crestini si adeptii altor religii.

Il-lyong Ju, un avocat exilat al drepturilor omului, a contribuit la raport. El a spus ca, „comunitatea internationala trebuie sa ia masuri impotriva Coreei de Nord.”

„Actiunile crude ale catorva privilegiati din Coreea de Nord care ne iau viata si ne controleaza gandurile trebuie prevenite”, a concluzionat el.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.