China: Arestati pe motiv ca au cantat imnuri crestine in propria casa

China: Arestati pe motiv ca au cantat imnuri crestine in propria casa

1396871934467.cachedDoi crestini din China care cantau imnuri religioase in casa au avut surpriza neplacuta de a auzi batai puternice in usa dupa ce au terminat interpretarea cantecelor.

Nu mica le-a fost mirarea cand in fata usii se afla o patrula de politie care i-a arestat. Cei doi chinezi, Zhao Qi si Ren Demei, proprietarul casei in care s-au cantat imnurile au fost inchisi timp de cinci zile, iar acum se confrunta cu un proces in care sunt acuzati de „angajarea in activitati religioase ilegale si tulburarea linistii si ordinii publice”, potrivit raportului autoritatilor.

 

Conform Asociatiei China Aid, Biroul Securitatii Publice din Asku, sustine ca „Ren Demei a invitat multi oaspeti in casa lui si impreuna cu Zhao Qi, au participat la activitati religioase ilegale, cantand imnuri crestine si tulburand ordinea publica”.

Autoritatile au sustinut ca cei doi crestini nu au autorizatia necesara pentru predicare sau predare de invataturi religioase si au cantat imnuri intr-un loc neacreditat pentru astfel de actiuni.

Avocatul inculpatilor a declarat ca acuzatiile aduse celor doi nu au temei legal, deoarece ei nu au predicat si nici nu au predat invataturi religioase, ci au cantat intr-o casa, care este proprietate privata si au avut acordul proprietarului.

Procesul intentat impotriva crestinilor a inceput acum aproximativ o luna si se asteapta ca decizia finala a instantei sa dea castig de cauza si sa recunoasca dreptul crestinilor de a canta in mod liber, conform dreptului conferit de libertatea religioasa.

Sursa: Acontecercristiano

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.