Chemarea lui Levi

Chemarea lui Levi

jesus-calls-matthewIsus a iesit … Cand trecea pe acolo, a vazut pe Levi, fiul lui Alfeu, sezand la vama. Si i-a zis: „Vino dupa Mine!“. Levi s-a sculat si a mers dupa El.
Marcu 2.13,14

Domnul si Mantuitorul nostru a chemat oameni pentru a implini lucrarea Sa de iubire si de putere in mijlocul sarmanului popor iudeu. Domnul nu a chemat in aceasta lucrare un fariseu sau un invatator al Legii, caci nimic din ceea ce caracteriza pe acesti oameni religiosi nu le dadea un drept la această chemare.

Domnul a chemat pe un vames, un om dispretuit de iudei. Harul lui Isus il va forma pe vames pentru slujba Sa. Pe Levi il cunoastem sub numele de Matei, cel care a scris Evanghelia.

Levi era evreu, dar profesia lui era in contradictie cu spiritul si obiceiurile iudeilor, avand in vedere ca se ocupa de strangerea impozitelor pentru stapanirea romana atat de urata de evrei. Ei ii puneau pe vamesi in randul pacatosilor, al oamenilor cu moravuri usoare, ii excludeau din sinagogile lor si marturia lor in public nu avea nicio valoare.

Dar Levi nu a tinut cont de vorbele oamenilor, ci a ascultat chemarea Domnului. Pentru Levi, aceasta a fost inceputul mersului dupa Isus. De atunci inainte, totul s-a schimbat in viata lui.

Si astazi, Mantuitorul spune cititorului: „Vino dupa Mine!“. Ascultati aceasta chemare si mergeti dupa Isus!

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.