Cel putin 100 de pastori evanghelici au murit in Bolivia din cauza coronavirusului. Acestia au fost infectati dupa ce au efectuat activitati umanitare pe strazi, centre de sanatate si inchisori.

Fratii pastori au fost infectati cu Covid-19 in timp ce desfasurau activitati umanitare pe strada. In momentul de fata mai sunt si altii internati in spitale, a spus pastorul Luis Aruquipa Carlo, presedintele Consiliului National Crestin Bolivian.

“Avem informatii despre aproximativ 40 de pastori din est si aproximativ 60 din vestul tarii, care au murit din cauza Covid-19”, a spus pastorul, adaugand: “Mai sunt inca lideri din congregatiile noastre care lupta pentru viata lor, in spitale”.

Belfort Guthrie, vicepresedinte al Asociatiei Bisericilor Crestine din orasul Santa Cruz, a declarat ca intre 6 aprilie si 7 iulie, organizatia a aflat despre 38 de morti de coronavirus doar in randul pastorilor din acea regiune.

Majoritatea pastorilor au fost infectati in timp ce-i ajutau pe oamenii batrani care nu puteau face cumparaturi, si la colectarea de alimente pentru a dona si a ajuta pe oamenii nevoiasi, a spus Guthrie.

El a mentionat ca infectarile au avut loc, desi pastorii au urmat procedurile de protectie: “din nefericire, pastorii care au murit au avut si alte boli ca diabet sau afectiuni cornice”.

Spitalele erau neincapatoare

Cladirile mai multor biserici evanghelice au fost oferite autoritatilor pentru a fi utilizate ca spitale, a explicat pastorul Aruquipa. “Am deschis lacasurile de cult pentru ca spitalele erau neincapatoare”.

Evanghelicii incearca sa colaboreze activ cu autoritatile nationale si locale, dar si cu asociatii umanitare pentru a gasi solutii.

“Noi vom continua sa predicam pentru oameni pe strazi. Vom continua sa ii vizitam pe bolnavi, pe cei lipsiti de libertate si vom face acest lucru urmand masurile de protectie”, a spus liderul crestin.

Pe de alta parte, Vicente, un medic crestin din capitala Boliviei, a declarat ca si lucratorii din sanatate mor. “Multi angajati din domeniul sanatatii sunt testati pozitiv, iar unii au murit”, a spus doctorul.

Pentru Vicente, credinta si meseria de medic sunt strans legate. “Continuam sa ne rugam pentru colegii nostri si sa aducem Cuvantul lui Dumnezeu pacientilor nostri”.

Foto: bibliatodo.com