Cel mai probabil scenariu: vaccinarea anuala anti-COVID

Nu ar fi minunat daca ne-am trezi cu totii intr-o buna zi si am vedea ca pandemia s-a sfarsit? Nu ar fi minunat sa ne intoarcem intr-o lume fara masti? O lume fara restrictii si fara vaccinuri?

Stiu ca asta isi doresc majoritatea oamenilor. Asta imi doresc si eu. La fel ca miliarde de oameni, doresc ca acest lung cosmar sa se incheie in cele din urma.

Din pacate, acum ni se spune ca aceasta criza nu se va sfarsi niciodata. Se pare ca virusul Sars-Cov2 va fi cu noi in permanenta. Asta inseamna ca vom vorbi despre masti, restrictii si vaccinuri pentru ani de zile de-acum incolo.

Stiu ca acest lucru este extrem de deprimant. Dar realitatea este extrem de deprimanta in momentul cand am scris articolul.

De pilda, am aflat ca un oficial din Australia a iesit la postul national de televiziune si a avertizat ca „viata celor nevaccinati va fi foarte dificila de-acum incolo” …

Berejiklian a spus ca persoanelor care aleg sa nu fie vaccinate li se poate interzice accesul la magazine, restaurante si locuri de divertisment chiar si dupa ce guvernul va ridica toate restrictiile…

„Multe companii au spus ca nu vor accepta pe nimeni care nu este vaccinat”, a declarat Berejiklian pentru Seven News. „Viata pentru cei nevaccinati va fi foarte dificila de-acum incolo”.

Ce-ar mai fi de spus?

Aceste declaratii facute de un oficial sunt extrem de descurajante.

Dr. Albert Bourla, CEO (Director executiv) Pfizer, ne spune, de asemenea, sa ne asteptam la schimbari permanente ale stilului nostru de viata.

Intr-un interviu recent acordat postului TV ABC a declarat urmatoarele:

„Scenariul cel mai probabil este acela ca lumea va continua sa se confrunte cu noi variante, dar sa aiba acces la vaccinuri. Cred ca scenariul cel mai probabil este vaccinarea anuala. Trebuie sa asteptam si sa vedem datele”.

Intelegeti ce spune?

El spune ca administrarea dozei de rapel COVID va trebui efectuata in permanenta pe viitor.

Practic, el prevede ca oamenii vor primi vaccinuri COVID in fiecare an, in acelasi mod in care miliarde de oameni primesc vaccinuri impotriva gripei in fiecare an.

Si, probabil, daca nu deveniti „complet vaccinati”, atunci veti fi exclusi dintr-o serie intreaga de locuri de munca si profesii.

Cei care aleg sa nu se conformeze, vor purta eticheta de paria si vor fi impinsi din ce in ce mai mult la marginea societatii (marginalizati).

Lucrurile nu ar trebui sa fie asa. Se presupune ca suntem intr-o tara libera si democrata, iar oamenii ar trebui sa poata lua propriile decizii despre sanatate fara nici un fel de opresiune din partea autoritatilor guvernamentale.

Foto: Pixabay