Site icon Afirmativ

Cel mai citit verset din 2020 este Isaia 41:10

Cel mai citit verset din 2020

Cel mai citit verset din 2020 este Isaia 41:10: „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine”

In acest an dificil din cauza pandemiei Covid-19, un numar record de oameni au cautat in aplicatii biblice versete care se refera la frica, vindecare si dreptate.

Potrivit platformei YouVersion, cautarile de pasaje biblice in acest an au crescut cu 80%. S-a ajuns astfel la un total de aproape 600 milioane de accesari in intreaga lume.

Textul din Isaia 41:10 a fost clasat drept cel mai cautat, citit si distribuit. Versetul spune: „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

„Cand au probleme, oamenii il caute pe Dumnezeu si apeleaza la Biblie pentru putere, pace si speranta”, a comentat Bobby Gruenewald, fondatorul YouVersion.

„2020 este un an pe care multi ar dori sa-l uite. Dar noi il vedem ca pe un an in care Dumnezeu a folosit aplicatia Bibliei pentru a ajuta oamenii care cauta raspunsuri”.

In primele luni ale anului, cel mai cautat cuvant din Biblie a fost „frica”. Termenii „dreptate” si „vindecare” au fost cei mai cautati pe tot parcursul anului.

Bible Gateway

Site-ul Bible Gateway a raportat tendinte de cautare similare. Versetele legate de vindecare au avut o rata de crestere de 90 de ori. Ele au fost accesate mai ales incepand cu luna martie, atunci cand multe tari au instituit carantina.

Cautarile pentru „teama” si „fara teama” au crescut si anul acesta pe Bible Gateway.

Versetul lui Isaia a fost cel mai citit din intreaga lume nu numai anul acesta, ci si in 2018, in tari precum Statele Unite, India, Africa de Sud, Olanda si Filipine.

In Ghana, versetul cel mai citit a fost Filipeni 4: 6. (Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri).

In Kenya, Romani 8:28. (De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau).

In Africa, accesarea Bibliei prin aplicatie, a crescut cu peste o treime in ultimul an. Numai in Etiopia, de exemplu, accesarea Bibliei a crescut cu 61%, arata YouVersion.

Exit mobile version