Cea mai timpurie pictura a lui Isus

Cea mai timpurie pictura a lui Isus Hristos, descoperita de cercetatori intr-un mormant egiptean

Cea mai timpurie pictura a lui Isus

O echipa de arheologi spanioli a facut recent o descoperire surprinzatoare, pe peretii unei structuri subterane dintr-un mormant egiptean. Expertii au declarat ca ar putea fi vorba de cea mai veche imagine a lui Isus Hristos descoperita vreodata in lume.

Aceasta descoperire a provocat un asa interes, incat chiar ministrul egiptean al Antichitatilor, Mohamed Ibrahim, a fost implicat. Printr-un comunicat de presa, el insusi a dat vestea ca mormintele au aprtinut unui scriitor cunoscut si unei familii de preoti, relateaza wnd.

Cercetatorii au gasit in vechiul oras egiptean Oxyrhynchus o structura subterana misterioasa dintr-un mormant care dateaza din secolele VI – VII. Mormantul a fost decorat cu imagini realizate in stil copt egiptean sau picturi ale unui grup ce tinea de primii crestini.

Conducatorul expeditiei egiptene, Josep Padro de la Universitatea din Barcelona, care si-a petrecut peste 20 de ani la excavarea siturilor istorice din zona, a descris descoperirea ca una „exceptionala”.

El a anuntat vestea descoperirii si a descris continutul mormintelor: „Ar putea fi cea mai timpurie imagine a lui Isus Hristos” gasita vreodata, a declarat Padro.

Imaginea se afla acum sub protectie, in timp ce expertii au inceput sa traduca inscriptiile din jur. Descoperirea a fost facuta de arheologii din cadrul Societatii catalane de egiptologie si a Universitatii din Barcelona, Spania.

Sapaturile anterioare efectuate la Oxyrhynchus au scos la iveala temple dedicate lui Osiris, zeul egiptean al vietii de apoi si al lumii de dincolo, insa aceasta ultima descoperire i-a uimit pur si simplu pe arheologi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.