Productie cinematografica despre inceputurile bisericii advente (Video)

Productie cinematografica despre inceputurile bisericii advente (Video)

Productie cinematografica despre inceputurile bisericii advente

Biserica Adventista de Ziua a Saptea va lansa cea mai mare productie cinematografica din istoria denominatiunii in luna octombrie: o reprezentare dramatica a nasterii si dezvoltarii miscarii advente timpurii.

Filmul „Tell the World (Spune lumii)”, produs de canalul Hope Channel al Bisericii Adventiste din Australia, readuce la viata povestea pionierilor adventisti, avand o distributie fara precedent, formata din 95 de actori, 157 de membri ai bisericii adventiste si 1.000 de figuranti.

Tell the World va permite spectatorilor sa vada si sa cunoasca zbuciumul si daruirea pionierilor adventismului pentru dezbaterile teologice, intelegerea Scripturii si depasirea a ceea ce s-a numit marea dezamagire”, se arata intr-o declaratie a Bisericii Adventiste Mondiale.

Cu toate acestea, pionierii au fost condusi si inspirati in calatoria lor de Dumnezeu, pentru a gasi adevarul.

Staff-ul Bisericii Adventiste Mondiale din Silver Spring, Maryland, care a coordonat proiectul, a optat pentru distribuirea filmului in trei formate:

– Clipuri istorice scurte;
– O serie de televiziune de sase episoade care vor fi difuzate pe Hope Channel si flux on-line in luna octombrie;
– Un film de lung metraj care va fi disponibil pe mai multe servicii de streaming on-line (Netflix, iTunes, Amazon si Google Play)

.

Suntem cu totii convinsi ca acest film va fi o incurajare spirituala extraordinara pentru poporul lui Dumnezeu si pentru public”, a declarat Ted NC Wilson, presedinte al Bisericii Adventiste Mondiale.

Proiectul implineste visul lui Chester Stanley, fostul presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Australia, care de-a lungul anilor a dezvoltat proiectul si a cautat surse de finantare pentru el.

In comunicatul dat de Biserica Adventista Mondiala nu e mentionat bugetul proiectului, se precizeaza doar ca „este … cea mai mare productie media din istoria denominatiunii.

Biserica a decis sa debuteze cu serialul de televiziune „Tell the World” in luna octombrie pentru a coincide cu cei 172 de ani care au trecut de la ceea ce multi numesc „Marea Dezamagire” din 1844, o data cheie in istoria adventismului.

In acea zi, aproximativ 100.000 de oameni s-au adunat in nord-estul Statelor Unite, asteptand cea de-a doua venire a lui Iisus, relateaza news.adventist.org.

Un grup desprins din acea miscare adventa timpurie a format Biserica Adventista de Ziua a Saptea in 1863, care initial numara 3.500 de suflete. Acum, Biserica are 19,1 milioane de membrii in intreaga lume.

Proiectul a fost conceput pentru ca membrii bisericii sa redescopere ceea ce inseamna a fi adventist”, se spune in declaratia Bisericii. „Tell the World va oferi de asemenea o oportunitate pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu biserica, sa capete o intelegere mai profunda a denominatiunii”.

„Tell the World”, al carui site oficial este telltheworld.adventist.org, va fi disponibil initial in patru limbi: engleza, franceza, spaniola si portugheza. In urmatorii trei ani, urmeaza sa fie adaugate subtitrari pentru cele 30 de limbi cele mai vorbite ale lumii.

UPDATE 20.10.2016
Filmul „Tell The World” tradus in limba romana.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.