Cea mai mare piedica pe calea credintei este falsa credinta – Interviu cu George Doca

Cea mai mare piedica pe calea credintei este falsa credinta – Interviu cu George Doca

Cea mai mare piedica pe calea credintei – Interviu cu George Doca

Afirmativ (A.) Ce v-a determinat sa alegeti aceasta cale si care a fost prima predica?

George Doca (G.D.) Spre surprinderea mea, trebuie sa recunosc ca nu eu am ales calea, ci Calea m-a ales pe mine. Aceasta realitate a fost si ramane singura constanta in viata mea. Nu toate intalnirile cu Dumnezeu sunt la fel de spectaculoase ca si intalnirea de pe drumul Damascului, insa toate au un numitor comun. Dumnezeu ne cauta pe fiecare. Singura contributie in aceasta ecuatie este ca am recunoscut si am simtit ca sunt cautat.

In ceea ce priveste prima predica pot spune un sigur lucru: nu a fost nimeni prezent. Pe cale de consecinta, a fost una reusita. Cele care au urmat au fost putine si extrem de scurte. Trebuie sa recunosc ca d.p.d.v. al darului vorbirii, m-am considerat intotdeauna ultima optiunea a lui Dumnezeu. Nimic din ce eram si din ce aveam nu ma recomanda pentru slujba predicarii. Insa Dumnezeu opereaza intotdeauna prin oameni care aleg sa-L creada pe El in ciuda tuturor circumstantelor.

A. Care considerati ca este, in contextul autohton, cea mai mare piedica pe calea credintei?

G.D. Cea mai mare piedica pe calea credintei este falsa credinta. Dumnezeu nu ne-a chemat sa avem credinta in noi, cu atat mai putin in biserica, in prieteni sau in rude. Hristos ne-a chemat sa avem credinta in El, ceea ce inseamna ca II acceptam autoritatea absoluta asupra vietii noastre.

A. Ce impresie aveti despre crestinii din Romania si ce credeti ca le lipseste tinerilor crestini din tara noastra?

G.D. O radiografie corecta a tinerilor crestini din Romania este accesibila doar Domnului Iisus Hristos. Insa, din ce cunosc, consider ca lipseste curajul de a face ce porunceste Dumnezeu.

.

A. Ca asteptator al revenirii Domnului Hristos, se aude sunetul vreunei trambite? Este revenirea Domnului Hristos aproape?

G.D. De 2000 de ani se aude sunetul trambitei, dar oamenii nu vor sa auda. Pentru viata scurta pe care o traim, revenirea Domnului Hristos este infricosator de aproape.

A. E o misiune grea sa fie predicata Intreita Solie Ingereasca intr-o tara predominant ortodoxa?

G.D. Dificultatea nu este determinata de religia publicului caruia i se adreseaza, ci de lipsa unei vieti care sa confirme realitatea Soliei predicate.

A. Ati sustinut in iarna programul “Doamne, ajuta familiei mele”. Ce rol are familia crestina in dezvoltarea societatii umane?

G.D. Familia crestina este locul in care ne descoperim pe noi insine si invatam ca impreuna suntem mai puternici. In zona acesta duhovniceasca reusim sa comunicam eficient si transparent, incurajand pe cel mai slab. Adevarata familie crestina este aceea in care poti fi tu insuti si totusi sa te bucuri de dragoste si respect neconditionat.

A. La finalul acestui interviu, am dori sa transmiteti un mesaj de incrajare celor care citesc aceste randuri!

G.D. Esti ceea ce Dumnezeu spune ca esti, poti face ceea ce Dumnezeu spune ca poti face, ai ceea ce Dumnezeu spune ca ai, adica pe Fiul Lui. 1 Ioan 5:12

Dumnezeu e de partea ta!

 

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.