Ce a spus papa Francisc in Betleem

s2.ziareromania.roPapa Francisc, aflat in turneu in Orientul Mijlociu, a lansat duminica un apel de pace. El a cerut oprirea conflictului dintre Israel si Palestina, catalogandu-l drept inacceptabil.

Suveranul Pontif a facut afirmatia in timpul unei vizite in orasul Betleem din Cisiordania, dupa ce s-a intalnit cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, arata BBC. „A venit vremea sa punem punct acestei situatii, care a devenit inacceptabila”, a afirmat liderul Bisericii Catolice, mentionand ca este necesara o solutie care sa vina din partea ambelor parti, pentru a evita „consecintele tragice”. Suveranul Pontif s-a rugat la zidul de separare a palestinienilor, pe care scrie „Eliberati Palestina”.

Papa Francisc urmeaza sa tina o slujba in aer liber, in Betleem, la care vor participa aproximativ 8.000 de localnici crestini. Scopul turneului de trei zile in Orientul Mijlociu este sa intensifice legaturile liderilor religiosi islamici cu Biserica Ortodoxa.

Suveranul Pontif va mai vizita orasele Tel Aviv si Ierusalim din Israel. Oficialii palestinieni sustin ca este pentru prima oara cand un papa vine direct in Cisiordania, fara sa intre pe teritoriul palestinian prin Israel.

Negocierile de pace dintre palestinieni si israelieni au esuat in urma cu cateva luni, starea conflictuala parand sa nu se stinga in urmatoarea perioada.

Papa Francisc, la Palatul regal din Amman: Apel la incetarea razboiului din Siria

De asemenea, Papa Francisc a facut apel, sambata, la Amman, la incetarea razboiului din Siria, precizand ca Orientul Mijlociu se confrunta „cu tensiuni grave”.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.