Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Iisus ne-a avertizat!

Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Iisus ne-a avertizat!

Ce se intampla cu lumea asta? Fiecare dintre noi ne-am intrebat sau am auzit pe altcineva strigand in disperare: “Ce se intampla cu lumea asta?” In fiecare zi asistam la cataclisme si evenimente care ne cutremura si ne infioara prin gravitatea lor. Statisticile ne arata ca sexualitatea la copii este mai precoce decat oricand in istorie si ca 70% dintre copii vor debuta in viata sexuala inainte de absolvirea liceului!

Egoismul oamenilor a atins culmi nebanuite, rapoartele indicand de exemplu ca 45% dintre americani cred ca Dumnezeu vrea ca ei ca indivizi sa fie fericiti in sensul de a avea bunastare materiala, excluzand orice altceva!

Sondajele arata ca frecventarea bisericii este la cel mai scazute cote in ultimii douazeci de ani! Studiile indica faptul ca administratiile prezidentiale si guvernele tarilor lumii urmeaza un trend anti-crestin in epoca moderna…

 

Cand auzim aceste rapoarte si statistici, instinctul nostru uman ne poate pune in ipostaza de a gesticula de disperare, panica sau dezgust. Suntem socati de comportamentul tinerilor din zilele noastre. Socati de nivelul inalt de imoralitate din scoli si universitati. Socati de apatia oamenilor fata de lucrurile spirituale. Socati de avalansa de casatorii intre personae de acelasi sex si permisivitatea guvernelor in legatura cu acest aspect… Ce se intampla oare cu lumea asta?!?

Ce s-a intamplat cu vremurile bune, atunci cand se putea lasa masina descuiata, fara teama de a o gasi sparta sau furata? Ce s-a intamplat cu zilele in care copiii ii tratau cu respect pe cei mai in varsta?

Ce s-a intamplat cu vremurile bune, atunci cand tinerii, barbati si femei, se comportau cu decenta si curtoazie, in loc de a incerca sa doarma impreuna preacurvind? Cu toate acestea, crestinii nu ar trebui sa fie socati sau consternati. In lume se intampla ceea ce Iisus ne-a spus ca se va intampla si acest fapt ne ofera multa speranta.

TRAIM INTR-O LUME ATEE

Realitatea este simpla; traim intr-o lume fara Dumnezeu. Nu in sensul ca nu exista un Dumnezeu, sau ca Dumnezeu Cel viu si vesnic nu este activ in lumea noastra, ci in sensul ca starea naturala a fiecarei persoane este o stare de nelegiuire. Nelegiuire si rautate. Asa a fost intotdeauna si asa va fi pana la revenirea Mantuitorului nostru.

In Geneza 6:05, ni se spune ca Dumnezeu a privit in jos pe pamant si a fost intristat de ceea ce a vazut: “Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.”

Dumnezeu a adus potopul pe pamant pentru ca rautatea omului era mare. Fiecare intentie, fiecare dorinta, fiecare gand, erau orientate doar spre rau. Nu este deloc diferit de lumea actuala.

In Faptele Apostolilor 17:16 se spune: “Pe cand ii astepta Pavel in Atena, i se intarata duhul la vederea acestei cetati pline de idoli.”

Cand Pavel a trecut prin Atena, a devenit constient de faptul ca orasul era intesat de dumnezei falsi. Atena nu a fost un oras moral, virtuos, a fost un oras idolatru in care oamenii nesocoteau legea divina si actionau in spiritul mizer al traditiilor omenesti iubind pacatul si desfraul.

Cand vedem mizeria si rautatea in lume, nu ar trebui sa disperam. Nu trebuie sa fim socati sau surprinsi. Rautatea, egoismul, iubirea de bani si de lucruri materiale nu reprezinta o anomalie; asa a fost intotdeauna. Raul pe care-l vedem in lume nu este un fenomen nou. Nu e ca si cum lucrurile au scapat brusc de sub control in ultimii cincizeci de ani. Rautatea intre oameni a fost o practica standard pe care o vedem incepand de la Cain care l-a ucis pe fratele sau Abel.

VA FI DIN CE IN CE MAI RAU

Fara sa fim prooroci, vedem si spunem ca starea de lucruri se va inrautati. Inainte de Marea Revenire a lui Iisus rautatea si pacatul vor creste in intreaga lume. Referindu-se la zilele din urma, Mantuitorul ne-a avertizat in Matei 24.12: “din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci.”

Faradelegea si rautate nu vor scadea ci vor creste. De fapt, ele vor creste atat de mult incat multi crestini se vor raci chiar in iubirea lor pentru Hristos.

In 2 Tesaloniceni 2:9-1, Pavel vorbea despre “omul faradelegii”: “Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.”

“Cel nelegiuit” a venit, este deja in lume si la un moment dat va face mari semne si minuni false. Va fi atat de impresionant si atat de puternic, incat multi oameni credinciosi si necredinciosi vor fi inselati de el. Rautatea promovata si perpetuate de cel nelegiuit va fi la un nivel nemaintalnit, colosal si dezgustator. E deja rau in lume si se va inrautati si mai mult. Dar, cu toate acestea, nu trebuie sa disperam. Exista si o veste buna …

NU DISPERA

Vestea buna este ca in ciuda rautatii care inunda lumea, Evanghelia lui Isus Hristos continua salvarea pacatosilor! Da, raul este puternic, dar Iisus este mult mai puternic!

Da, Satana bantuie ca un leu care racneste, dar Iisus este marele vanator al leului. Iisus l-a incurajat pe Petru ca biserica este biruitoare in vecii vecilor chiar in fata iadului. “Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.” (Matei 16:18)

Cu toate ca faradelegea va domina lumea, Isus a promis ca Evanghelia va fi proclamata tuturor natiunilor: “Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.” (Matei 24:14)

Iar atunci cand apare marele rau, omul faradelegii, Isus va avea grija sa implineasca ceea ce este scris in Scriptura: “Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Iisus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale.” (2 Tesaloniceni 2:08) Cand Isus va reveni, el va birui o data pentru totdeauna pe omul faradelegii.

NU PIERDE SPERANTA

Ar trebui sa fim preocupati de cresterea imoralitatii in scoli, pe strazi, la televiziune, in politica, in viata noastra de zi cu zi? Bineinteles! Noi trebuie sa stam de partea Celui drept si sfant. De partea Celui care ne iubeste si ne vrea binele.

Trebuie sa ne invatam copii cum sa gandeasca biblic si cum sa biruiasca pacatul. Dar daca suntem in mod constant revoltati, dezgustati, descurajati, sau intam in panica de ceea ce se intampla in jurul nostru, atunci inseamna ca nu am inteles Biblia, nu am inteles mesajul lui Dumnezeu.

Descrierea in culori sumbre a lumii, fara sa ne punem speranta in promisiunile Mantuitorului nostru nu ne face cinste si denota lipsa noastra de credinta si de dragoste pentru Domnul nostru. Da, e rau in lume. Si va fi si mai rau. Dar Evanghelia va continua sa triumfe, iar Iisus va reveni pe nori de slava si va scapa in cele din urma lumea de rautate.

Sursa: Christianpost

Mai citeste si:

Ne vom recunoaste unul pe altul in Imparatia Cerurilor? Raspunsul il gasim in Evanghelia dupa Luca!

Vrajmasul amageste oamenii dandu-se drept Isus (video)

Domnul este Pazitorul tau!

Afirmativ.com

One thought on “Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Iisus ne-a avertizat!

 1. Toate acestea au fost prezise dinainte, pentru ca noi, atunci cand vedem aceste lucruri intamplandu-se sa nu ne pierdem nadejdea. Dimpotriva, devenim plini de incredere ca Domnul va face ce a spus, la litera si nu va lasa nici un cuvant neimplinit din ce a spus ca va face.

  Iata unul din cele mai elocvente texte biblice care descrie exact starea de fata a oamenilor acestui pamant astazi:

  2 Timotei 3
  3 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
  2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie,
  3 fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine,
  4 vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu;
  5 avînd doar o formă de evlavie dar tăgăduindu -i puterea.

  De ce tagaduindu-i puterea? Pentru ca toti se vor pretinde evlaviosi, insa nu vor crede ca Dumnezeu are puterea de a le curati vietile de pacat. Deci, vor fi evlaviosi, dar traind in continuare in pacat.

  Acest lucru in contrast cu invatatura clara a Bibliei care spune:
  1 Ioan 3:4-10
  4 Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege.
  5 Şi ştiţi că El S’a arătat ca să ia păcatele; şi în El nu este păcat.
  6 Oricine rămîne în El, nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte, nu L -a văzut, nici nu L -a cunoscut.
  7 Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuş este neprihănit.
  8 Cine păcătuieşte, este dela diavolul, căci diavolul păcătuieşte dela început. Fiul lui Dumnezeu S’a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
  9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămînţa Lui rămîne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
  10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.

  Poate te intrebi cum este posibil sa ajungi sa traiesti fara pacat? Este cu adevarat posibil?
  Daca chiar vrei reteta, ia uite ce spune Biblia:
  Evrei 12:1-4
  1 Şi noi, dar, fiindcă sîntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice pedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte.
  2 Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvîrşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care -I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
  3 Uitaţi-vă dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentruca nu cumva să vă pierdeţi inima, şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre.
  4 Voi nu v-aţi împotrivit încă pînă la sînge, în lupta împotriva păcatului.

  Haideti, hai sa ne intalnim cu totii in ceruri cu Domnul. Haideti sa ii dam slava! Haideti toti cei ce iubiti neprihanirea si urati suferinta, bolile si moartea. Victoria este posibila! Haideti!

  „Indrazniti, Eu am biruit lumea!” …spune Isus.
  Ioan 16:33
  33 V’am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.„

  Haideti!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: