Ce promite Dumnezeu celor darnici

Ce promite Dumnezeu celor darnici

Ce promite Dumnezeu celor darnici

Ioan 3:16 – Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Luca 6:38 – Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura.

Faptele Apostolilor 20:35 – In toate privintele v-am dat o pilda si v-am aratat ca, lucrand astfel, trebuie sa ajutati pe cei slabi si sa va aduceti aminte de cuvintele Domnului Isus, care insusi a zis: „Este mai ferice sa dai decat sa primesti.

Romani 12: 8 – Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie.

Iacov 2: 15-16 – Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana de toate zilele, si unul dintre voi le zice: „Duceti-va in pace, incalziti-va si saturati-va!”, fara sa le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?

2 Corinteni 9:10 – Cel ce da samanta semanatorului si paine pentru hrana va va da si va va inmulti si voua samanta de semanat si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre

.

Matei 6: 3-4 – Ci tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.

Marcu 12: 41-44 – Isus sedea jos in fata vistieriei Templului si Se uita cum arunca norodul bani in vistierie. Multi, care erau bogati, aruncau mult. A venit si o vaduva saraca si a aruncat doi banuti, care fac un gologan. Atunci Isus a chemat pe ucenicii Sai si le-a zis: „Adevarat va spun ca aceasta vaduva saraca a dat mai mult decat toti cei ce au aruncat in vistierie; caci toti ceilalti au aruncat din prisosul lor, dar ea, din saracia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai ramasese ca sa traiasca.

Luca 3:11 – Drept raspuns, el le zicea: „Cine are doua haine sa imparta cu cine n-are niciuna; si cine are de mancare sa faca la fel.

Luca 6:30 – Oricui iti cere, da-i; si celui ce-ti ia cu sila ale tale, nu i le cere inapoi.

2 Corinteni 9: 6-8 – Sa stiti: cine seamana putin, putin va secera; iar cine seamana mult, mult va secera. Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci „pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu. Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna.

Maleahi 3:10 – Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare

.

 Deuteronomul 15:10 – Ci sa-i dai si sa nu dai cu parere de rau in inima; caci pentru aceasta te va binecuvanta Domnul Dumnezeul tau in toate lucrarile de care te vei apuca.

Deuteronomul 16:17 – Fiecare sa dea ce va putea, dupa binecuvantarea pe care i-o va da Domnul Dumnezeul tau.

Proverbe 21:26 – Dar cel neprihanit da fara zgarcenie.

Proverbele 3:27 – Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, cand poti s-o faci.

Proverbe 11: 24-25 – Unul care da cu mana larga, ajunge mai bogat; si altul, care economiseste prea mult, nu face decat sa saraceasca. Sufletul binefacator va fi saturat, si cel ce uda pe altii va fi udat si el.

1 Cronici 29: 9 – Poporul s-a bucurat de darurile lor de bunavoie, caci le dadeau cu draga inima Domnului; si imparatul David, de asemenea, s-a bucurat mult.

Proverbe 22: 9 – Omul milostiv va fi binecuvantat, pentru ca da saracului din painea lui.

Proverbe 28:27 – Cine da saracului nu duce lipsa, dar cine inchide ochii este incarcat cu blesteme.

Ce promite Dumnezeu celor darnici

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.