Ce mai astepti, Omule?

RugaNu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta? (Epistola lui Pavel catre Romani 2:4).

Trec anii, trece viata, trec nenumarate evenimente peste oameni, unele chiar dramatice, insa se pare ca e greu sa invatam o lectie importanta: cea a pocaintei. Pocainta, umilinta, smerenie, sunt cuvinte care parca ar vrea sa dispara de tot din vocabular. Oamenii prefera marirea, laudele, indreptatirea de sine, orgoliul dus la extreme pana intr-acolo ca nu poti sa le mai atragi atentia la lucruri banale, care poate le-ar face bine.

Traim, din pacate, intr-o lume dominata rau, de egoism. Nu doresc sa va intristez cu vesti proaste de lunea, insa realitatea e demoralizanta. Suntem constienti ca lumea se indreapta spre rau, ca zilnic se intampla lucruri oribile pe intreg mapamondul, ca singura scapare e la Dumnezeu..si totusi…atat de greu luam decizia, cea mai importanta decizie din viata: Sa fim alaturi de Dumnezeu. Si nu, nu cu vorba, ci cu fapta. Ce ar insemna practic acest lucru?

Dumnezeu ne vrea curati, nu in mocirla lumii, deci: sa ne straduim sa traim cum a trait Isus. Vom spune ca e greu, foarte greu. Dar uitam un lucru: Dumnezeu ne-a promis ca va fi langa noi, sa putem trece prin furtuni.

Ce trebuie sa facem? Sa fim oameni buni: Sa dam la o parte tot ce a fost rau in viata noastra si sa ne indreptam: Daca am furat, sa nu mai furam. Daca am barfit, sa ne abtinem. Daca n-am ajutat pe cineva in nevoie cand am fi putut face asta, sa o facem de acum inainte. Si lista poate continua.

Bineinteles, cu rugaciuni din toata inima adresate Tatalui Ceresc pentru ajutor, cu multumiri. Ne aude, sa fim siguri.

Sa incepem o viata curata, prin care sa-l onoram pe Cel ce a facut cerurile si pamantul si ne-a iubit pana la moarte, moarte de cruce. O viata fara ascunzisuri si meschinarii, fara resentimente si alte sentimente negative, daunatoare. Ne va fi bine, vom avea un cuget liber si o inima plina de multumire. Vom raspandi lumina celor din jurul nostru!

Dumnezeu sa ne ajute pe toti la aceasta. Amin!

Autor: Dana Dobre
11.01.2016

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.