In ce limba a vorbit Isus in timpul vietii pamantesti? Papa Francisc si Netanyahu au discutat pe aceasta tema

Pope-Netanyahu-AP-620x407La intalnirea de la sfarsitul vizitei sale in Israel, Papa Francis si prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au discutat despre limba pe care a vorbit-o Isus in timpul vietii pamantesti.

Isus s-a nascut aici, pe aceste meleaguri. El a vorbit limba ebraica”, a spus Netanyahu in conversatia cu Suveranul Pontif, conform rapoartelor agentiilor Reuters si Associated Press.

Totusi vorbea aramaica”, a raspuns Papa Francisc zambind. “Da, vorbea aramaica, dar stia, de asemenea, limba ebraica”, a continuat Netanyahu.

Profesorul de lingvistica Ghil’ad Zuckermann a declarat pentru Reuters ca atat Netanyahu cat si Papa au avut dreptate. “Isus a fost un vorbitor nativ de limba aramaica. Dar cunostea de asemenea si ebraica, deoarece multe texte religioase erau scrise in aceasta limba”, a spus Zuckermann.

Isus Hristos s-a nascut in Betleem, a crescut in Nazaret si a slujit in Galileea. A fost condamnat la moarte, rastignit si apoi a inviat in Ierusalim, un oras venerat de evrei, crestini si musulmani, pe care il revendica atat israelienii cat si palestinienii.

Sursa: news.yahoo.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.