Ce este web hosting-ul și cum te poate ajuta?

Web hosting-ul este serviciul cu ajutorul căruia site-ul dumneavostră și fișierele care îl alcătuiesc sunt stocate pe un server. Serviciul de găzduire web face ca site-ul dvs. să fie accesibil tuturor utilizatorilor de Internet. Site-ul este compus din fișiere care sunt plasate pe server în o anumită mapă. Găzduire web sau web hosting este închirierea spațiului pe serverul companiei, pe o anumită perioadă de timp. Serverul este conectat la internet cu o bandă largă de trafic.

Serverul este un computer foarte performant, special proiectat și creat ca să ofere posibilitatea de stocare a mai multor site-uri clienților capabil să servească cererilor venite din partea sistemelor și aplicațiilor serverului. Serviciul de găzduire web permite persoanelor juridice și celor fizice să dețină un web site în rețeaua globală de Internet.

Pe ce criterii alegi furnizorii de hosting?

Alegerea serviciilor de găzduire web/ hosting web pentru site-ul tău este o decizie care asigură succesul afacerii pe termen mediu și lung. Cu un hosting web potrivit îți îmbunătățești performanța site-ului și îl ține în siguranță.

Atunci când alegi un furnizor de servicii de hosting există nenumărate caracteristici de luat în considerare. Dincolo de verificarea dacă un furnizor oferă o anumită particularitate, trebuie luată în considerare, calitatea și reputația serviciului. Dincolo de asta, alegerea unui furnizor de servicii de hosting web înseamnă în esență alegerea unui nou partener de afaceri. Pentru că alegerea unui astfel de serviciu este un angajament pe termen lung, nu trebuie făcut niciodată fără cercetări serioase și cuprinzătoare.

Prețul

Acesta este evident dar totuși și cel mai puțin important detaliu de luat în considerare. Majoritatea celor care oferă servicii de hosting percept prețuri rezonabile pentru acestea. Asigură-te că verifici cu atenție termenii și condițiile la achiziționarea unor astfel de servicii deoarece există oferte cu tarife mici pentru primii ani și apoi prețul poate urcă la niveluri „standard” odată ce perioada de timp promoțională se termină.

Performanța

Astăzi utilizatorii au o toleranță tot mai mică când vine vorba de site-urile care se încarcă lent, astfel performanța hosting-ului ales este un aspect crucial în procesul decizional.

Când compari performanțele diferitelor servicii de hosting, reține ce hardware va utiliza furnizorul. De asemenea, va trebui să iei în considerare ce tip de server doriți să utilizezi pentru site-ul tău: partajat, dedicat sau bazat pe cloud. Alegerea va determina la ce performanță te vei putea aștepta la final.

Spațiul de stocare

Serviciile de hosting-ului vor oferi diferite niveluri de stocare în funcție de nevoile tale. O afacere mică cu doar o pagină are nevoi de stocare mult diferită în comparație cu o companie cu sute de pagini de conținut. Încă o dată, luarea deciziei corecte cu privire la stocare va depinde de nevoile afacerii tale.

Securitatea

Firmele mici au tot mai mari dificultăți în a-și apăra singure site-urile în fața tot mai multor atacuri cibernetice. Un serviciu de hosting ar trebui să aibă mijloacele și resursele necesare pentru a oferi o infrastructură securizată a site-ului tău, completată cu cele mai recente actualizări, patch-uri și protocoale de securitate active necesare pentru a împiedica un atac cibernetic.

Scalabilitatea

Dincolo de viteză de încărcare, unele companii au nevoie de un serviciu de hosting care poate scala performanța într-o clipă atunci când este cerea o face și poate scădea atunci când cererea scade. Un e-commerce, de exemplu, poate avea un sezon pe parcursul anului în care sosesc mii de comenzi în câteva săptămâni – serviciul de hosting trebuie să fie în măsură să mărească și apoi să scadă, după cum este necesar. Aceasta este o caracteristică avansată pe care nu o poate oferi orice serviciu de găzduire web.

Site-urile web diferite au nevoi diferite. Nu este vorba despre găsirea celui mai bun furnizor de servicii de hosting din lume ci mai degrabă, este vorba despre găsirea furnizorului potrivit pentru tine și site-ul tău.

Contact:

Pentru oferte personalizate tel. 0376.44.80.20 (între orele 09.00 și 18.00) Email: oferte@găzduire.ro

H88 Web Hosting SRL

Adresa: Str. Calea Floreasca nr. 169, Clădirea IPA, Etaj 2, Camera 4, Sector 1, 014459, București, România Cod Fiscal: 33424916 Reg. Com: J40/14964/2015

Facebook