Ce a facut un pastor american cu zecimea bisericii. Steve Poe, de la Biserica Northview din Carmel, Ind, a facut ceva cu adevarat neobisnuit.

Dupa cum raporteaza TheBlaze, in data de 12 ianuarie acesta a impartit in locasul de cult suma de 83.000 dolari, înmanand plicuri individuale cu bani fiecarui membru al congregatiei.

Poe a declarat pentru TheBlaze că obiectivul principal al neasteptatei initiative a fost sa-i inspire pe crestini. Adica sa foloseasca banii pentru a face bine în comunitatile lor.

Gestul a scos la iveala  mii de povesti inspirationale, despre cum au fost banii folositi pentru a imbogati vietile altora.

Un proprietar de restaurant, care participa la serviciile divine din biserica Northwiew, spune pastorul, a observat recent ca o angajata era extrem de deprimata si a intrebat-o care e problema. 

Aceasta i-a spus ca fiul ei, in varsta de 21 de ani, a murit de anul nou. A fost foarte surprins si a intrebat-o de ce a mai venit la munca in urma unei astfel de pierderi monumentale. Raspunsul ei l-a lasat mut: „Sa castig bani pentru inmormantarea lui”.

Atunci proprietarul a scos plicul primit de la biserica, a mai adaugat si el ceva, dupa care a facut anunturi pentru a se strange donatii pentru nefericita mama.

Alte exemple

Dand un alt exemplu din biserica pe care o pastoreste, el a continuat: o femeie avut un accident si, ulterior, i-a fost confiscata maşina , neavand asigurare sau bani pentru o remorcare . In aceasta situatie dificila, politistul – un membru al bisericii – a decis sa ajute .

Ofiterul de politie a luat-o pe mama si pe fiica acesteia si le-a promis un loc de munca, explicandu-le ceea ce biserica tocmai facuse pentru membrii ei.  Apoi a scos banii din buzunar si i-a dat.

Si exemplele continua, despre modul diferit in care au fost folositi banii primiti de la biserica. Dar lectia generala este clara: Dumnezeu este proprietarul de drept. Noi suntem doar administratori ai lucrurilor primite de la El si avem responsabilitatea de a fi buni administratori.

Intrebat ce ar spune criticii care ar pretinde ca unii au folosit banii primiti in mod abuziv, Poe a avut un raspuns simplu : „Asta-i intre ei si Dumnezeu”.

Nu este prima dată cand biserica din Northview  a oferit o zecime inversa. A facut ceva similar in urma cu noua ani. Pastorul spune ca nu va astepta la fel de mult timp pentru a face acest lucru din nou…

Mai citeste si:

Un pastor american avertizeaza ca seria de 4 „luni insangerate” anunta un eveniment catastrofic

Pastor american deghizat in cersetor