Cat valoreaza viata unui om?

Cat valoreaza viata unui om?

Cat valoreaza viata unui om

Un om a mers odata la un intelept si l-a intrebat: „Cat crezi ca valoreaza viata mea?” Inteleptul i-a dat o piatra si i-a raspuns: „Afla valoarea acestei pietre, insa incearca sa nu o vinzi!”

Omul a luat piatra si a plecat. Pe drumul sau a intalnit un vanzator de portocale, asa ca l-a intrebat pe acesta cat crede ca valoreaza piatra lui.

Vanzatorul s-a uitat la piatra stralucitoare, a analizat-o si a spus: „Daca imi dai piatra, eu iti dau la schimb 12 portocale.

Omul si-a cerut scuze si a spus ca nu poate sa o vanda, asa ca a plecat mai departe. Dupa putin timp a intalnit un vanzator de legume:

Cat crezi ca valoreaza aceasta piatra?”, l-a intrebat omul.

Vanzatorul a luat piatra, s-a uitat la ea si a spus: „Iti dau un sac de cartofi la schimb.

Omul si-a cerut din nou scuze, i-a spus ca nu o poate vinde, apoi a plecat din nou la drum.

Cat valoreaza viata unui om

Dupa un timp, a ajuns in fata unui magazin de bijuterii. A intrat si l-a intrebat pe bijutier daca stie cat valoreaza piatra lui.

Bijutierul a luat piatra, a analizat-o cu mare atentie si i-a spus: „Iti dau 50.000 de dolari pentu aceasta piatra.” Cand barbatul a dat din cap, bijutierul a adaugat: „Bine, bine… iti ofer 500.000, numai da-mi mie piatra.

Omul i-a explicat ca nu poate vinde piatra si a plecat din nou la drum. Peste putin timp el a dat de un magazin cu pietre pretioase; a mers la vanzator si l-a intrebat pe acesta daca stie care este valoarea pietrei sale.

Vanzatorul a luat piatra, a pus-o pe un material din catifea si a cercetat-o cu mare atentie.

De unde ai aceasta piatra nepretuita?” – a intrebat el. „Chiar daca as vinde intreaga lume si toata viata mea, tot nu as avea banii necesari pentru a cumpara aceasta minunatie”, a adaugat el.

Uimit si confuz, omul a revenit la intelept si i-a spus tot ce s-a intamplat.

Acum, dupa toate acestea, spune-mi… cat valoreaza viata mea?

Inteleptul i-a spus: „Raspunsurile pe care le-ai primit de la vanzatorul de portocale, vanzatorul de legume, bijutier si vanzatorul de pietre pretioase explica valoarea vietii omului.

Ai putea fi o piatra pretioasa, chiar nepretuita, insa oamenii te vor aprecia in functie de nivelul lor de informatii, de increderea pe care o au in tine, de motivatia lor, de ambitia si riscul pe care si-l asuma in relatia cu tine.

Dar nu te teme, exista Cineva care iti cunoaste adevarata ta valoare.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Cat valoreaza viata unui om?

  1. Noi pe noi insine ne evaluam prost, fiecare dintre noi atunci cand se evalueaxa pe sine se raporteaza la valoarea altora, nu avem un criteriu clar prin care sa ne evaluam obiectiv.
    Ce valoare ai pentru mama ta, pentru iubitul tau, pentru copilul tau sau pentru dusmanul tau

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: