Care sunt cei mai bogati 10 pastori din lume si ce averi au (Galerie foto)

Care sunt cei mai bogati 10 pastori din lume si ce averi au (Galerie foto)

Revista Forbes a publicat recent topul celor mai bogati 10 pastori din lume. Iata cine sunt acestia si ce averi au.

1. David Oyedepo (150 milioane USD)

David Olaniyi Oyedepo, s-a nascut pe 27 septembrie 1954 in localitatea Omu Aran, statul Kwara, Nigeria. Este un predicator nigerian si fondatorul Living Faith Church (Winners Chapel). Este casatorit cu Faith Abiola Oyedepo si au impreuna patru copii. Este presedintele Universitatii Landmark din Omu Aran. Conform Forbes, el l-a depasit in top pe TD Jake, datorita numeroaselor sale investitii.

2. TD Jake (147 milioane USD)

TD Jakes, episcopul bisericii The Potter’s House (TPH) s-a nascut pe 9 iunie 1957. Biserica sa nu este confesionala. Este din South Charleston, Virginia de Vest, SUA si este casatorit cu Serita Jamison

3. Chris Oyakhilome (50 milioane USD)

Chris Oyakhilome este fondatorul si presedintele Ministry Loveworld, cunoscuta si sub numele de Christ Embassy Church cu sediul in Lagos, Nigeria. S-a nascut pe 7 decembrie 1963 in Edo, Nigeria. A fost casatorit cu Anita Ebhodaghe, dar a divortat in 2016. Are doi copii.

4. Joel Osteen (40 de milioane de dolari)

Joel Osteen este un pastor american, nascut la 5 martie 1963. Este pastor principal la biserica Lakewood. Casatorit cu Victoria Osteen, au impreuna doi copii.

5. EA Adeboye (39 milioane USD)

Enoch Adejare Adeboye s-a nascut pe 2 martie 1942. Este supraveghetorul si pastor principal la Redeem Christian Church of God din Nigeria. Este casatorit cu Foluke Adenike Adeboye si este din Ifewara, statul Osun, Nigeria.

6. Dollar Creflo (27 milioane dolari)

Creflo Dollar este un pastor si televangelist american nascut pe 28 ianuarie 1962 si este fondatorul World Changers International cu sediul in Georgia. Este casatorit cu Taffi Dollar.

7. Kenneth Copeland (25 milioane USD)

Kenneth Copeland este un televangelist american care s-a nascut pe 6 decembrie 1936. A fondat Word of Faith Movement.

8. Benny Hinn (25 milioane USD)

Benny Hinn s-a nascut pe 3 decembrie 1952 si este un televangelist israelian. Este casatorit cu Suzanne Harthern si au impreuna patru copii.

9. TB Joshua (15 milioane USD)

Este fondatorul Synagogue Church of All Nation si s-a nascut pe 12 iunie 1963. Este din Nigeria si este casatorit cu Serah Joshua

10. Joseph Prince (5 milioane USD)

Este un evanghelist si pastor principal al Bisericii New Creation cu sediul in Singapore.

Afirmativ.com

One thought on “Care sunt cei mai bogati 10 pastori din lume si ce averi au (Galerie foto)

 1. La 1 Timotei 6:10, este spus că ubirea de bani, rădăcina tuturor relelor.
  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.
  In 2 Petru 2:3 vorbind de învăţătorii mincinoşi, care „prin cuvântări înşelătoare” caută să aibe un câștig de la voi. În a doua parte a versetului 14, găsim scris: „Ei au inima deprinsă la lăcomie….”
  Acest lucru este de bază pentru învăţătorii falşi. Ei sunt iubitori de bani. Deoarece inima lor locuieşte în lăcomie. Poate că este ceva greu de dovedit celor care au minte necredincioasă (de exemplu, cei care nu umblă în adevăr, 2 Corinteni 4:4), dar acesta este adevărul.
  1 Petru 5:1-2 spune:
  Sfătuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care Sunt un prezbiter ca şi ei, un Martor al patimilor lui Hristos, şi părtaş al slavei care va fi descoperită: Păstoriţi turma lui Dumnezeu, care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bună voie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câştig mârșav, ci cu lepădare de sine.

  Ce este în contrast cu câştig mârșav? Dorinţa. Atunci când falşii învăţători vând învăţăturile lor, casete, cărti, etc, pentru profit, sunt ei oare dornici de obţinere a unui câştig? Pentru ce sunt ei dornici? Ei sunt dornici de bani. A pune un preţ pe cuvântul lui Dumnezeu şi a avea un profit din aceasta, este „câştig mârșav”. Unele biserici au seminarii sau cursuri care percep bani, pentru predarea lor. Venitul, seminariilor şi a Universităţilor Biblice reprezintă un câştig necinstit. Clasă după clasă, cursuri după cursuri, totul necesită bani, după bani, în scopul de a fi predat, zică-se „cuvântul lui Dumnezeu”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: