Site icon Afirmativ

Care este vina pastorului Vladimir Pustan?

Care este vina pastorului Vladimir Pustan

Care este vina pastorului Vladimir Pustan

In urma cu aproximativ o luna de zile, redactia Afirmativ.com a publicat un articol in care era pusa o intrebare retorica: Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan?

Atacurile impotriva acestuia incepusera cu mai bine de un an in urma. In timp ce pastorul slujea prin biserici, pe stadioane, in corturi, sau era plecat in misiune peste hotare, „guvernul din umbra” urzea planuri si concepea scenarii pentru a-l compromite.
Am spus si in primul articol, repetam si acum: „Vladimir Pustan este un om, nu este perfect si cu siguranta are pacatele lui. Dar le constientizeaza, incearca sa le depaseasca, sa se apropie de Dumnezeu printr-o slujire umila si totala, indemnand sufletele ratacite sa bea din „izvorul vietii vesnice” si sa priveasca neabatut la „Lumina Lumii – Isus Hristos”.

„Greseala” lui Vladimir Pustan este aceea ca nu a vrut sa predice despre Isus intr-o enclava, el a vrut sa faca ceea ce Mantuitorul a spus in Matei 28.19, a vrut sa depaseasca limitele si rigiditatea unui sistem incorsetat in statute si regulamente interne.

Este adevarat ca legea trebuie urmata si respectata; dar care lege – a Dumnezeului cel sfant si vesnic sau a oamenilor care sunt efemeri si pacatosi? Vladimir Pustan trebuie tinut cu arcanul doar intr-o comunitate si sa desluseasca doar acolo cuvantul lui Dumnezeu, sau trebuie sa duca acest cuvant si altora, care nu recunosc Calea, Adevarul si Viata, sau poate orbecaie in intunericul spiritual care a innegurat lumea in special in ultimile doua milenii?

Pastori sanctionati de biserici

mai important, exista cineva infinit mai puternic decat noi oamenii, care poate sa dea un verdict corect si in deplina cunostinta de cauza despre „erezia” celui invinuit.

Si mai e ceva. Un fenomen care tinde sa devina obisnuinta in bisericile neoprotestante in ultimii ani. Daca Vladimir Pustan era un caz izolat, suspendat sau exclus din biserica, nu ati fi citit niciodata articolul de fata.

Realitatea este ca el este doar unul din zecile de cazuri de pastori care au fost sanctionati de biserici. Ce sa intelegem din acest fenomen? Zecile de pastori au devenit subit persoane indezirabile sau si bisericile au o problema? Nu ne referim in nici un caz la doctrine, deoarece nu de aici pleaca acest val masiv de inadvertente…

Vladimir Pustan a fost acuzat de multe rele. A fost acuzat ca „vine din lume”, ca „are prea multi bani si proprietati”, ca „a facut semnul crucii prin alte biserici”, ca „are o gura prea sloboda” si multe alte asemenea lucruri. Daca era acuzat ca e vinovat de al doilea razboi mondial, cutremurul din 1977 si revolutia din 1989, tacamul era complet.
Lasand la o parte gluma, trebuie sa ne exprimam dezaprobarea fata de unii „frati intru amvon” ai pastorului Pustan, care in loc sa inteleaga situatia si sa-si exprime sentimentele de solidaritate, fratietate si sprijin pentru cel invinuit de „comportament incompatibil cu statutul de slujitor” au dat frau liber demonilor interiori si au „sarit la gatul” celui acuzat.

Cine a pierdut, cine a castigat?

Nu mai intram in amanunte pe acest subiect, deoarece dezbinarea, invidia si egoismul sunt metehne vechi ale romanilor, iar cine este curios sa afle mai multe detalii despre „defectele” natiei noastre le recomandam cartea psihologului Dumitru Draghicescu – „Din psihologia poporului roman”.

In final, ne permitem sa punem o intrebare fireasca, o intrebare la care putem gasi sau nu un raspuns: cine a pierdut si cine a castigat din acest conflict? A castigat Cultul penticostal? A pierdut Vladimir Pustan? Sau viceversa?

Noi credem ca a pierdut si Cultul penticostal, a pierdut si Vladimir Pustan.  A castigat din pacate satana. Un castig efemer si nescontat. Dar timpul nu sta in loc, iar Dumnezeu nu dormiteaza. Vegheaza si actioneaza. El este indelung rabdator si nu este grabnic. Si vremea Lui va veni!

Mai citeste si:

Vladimir Pustan, atacat dur in Saptamana Mare a Pastelui de fratii ortodocsi

Cine are interesul sa submineze autoritatea pastorului penticostal Vladimir Pustan?

Vladimir Pustan, prima reactie dupa suspendarea din functia de pastor

Vladimir Pustan merge inainte…Inainte cu Dumnezeu

Isus revine! Pocaiti-va, caci imparatia cerurilor este aproape!

Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman

Exit mobile version