Care este vina pastorului Vladimir Pustan?

Care este vina pastorului Vladimir Pustan?

Care este vina pastorului Vladimir Pustan

In urma cu aproximativ o luna de zile, redactia Afirmativ.com a publicat un articol in care era pusa o intrebare retorica: Cine submineaza autoritatea pastorului Vladimir Pustan?

Atacurile impotriva acestuia incepusera cu mai bine de un an in urma. In timp ce pastorul slujea prin biserici, pe stadioane, in corturi, sau era plecat in misiune peste hotare, „guvernul din umbra” urzea planuri si concepea scenarii pentru a-l compromite.
pustan 2Am spus si in primul articol, repetam si acum: „Vladimir Pustan este un om, nu este perfect si cu siguranta are pacatele lui. Dar le constientizeaza, incearca sa le depaseasca, sa se apropie de Dumnezeu printr-o slujire umila si totala, indemnand sufletele ratacite sa bea din „izvorul vietii vesnice” si sa priveasca neabatut la „Lumina Lumii – Isus Hristos”.

„Greseala” lui Vladimir Pustan este aceea ca nu a vrut sa predice despre Isus intr-o enclava, el a vrut sa faca ceea ce Mantuitorul a spus in Matei 28.19, a vrut sa depaseasca limitele si rigiditatea unui sistem incorsetat in statute si regulamente interne.

Este adevarat ca legea trebuie urmata si respectata; dar care lege – a Dumnezeului cel sfant si vesnic sau a oamenilor care sunt efemeri si pacatosi? Vladimir Pustan trebuie tinut cu arcanul doar intr-o comunitate si sa desluseasca doar acolo cuvantul lui Dumnezeu, sau trebuie sa duca acest cuvant si altora, care nu recunosc Calea, Adevarul si Viata, sau poate orbecaie in intunericul spiritual care a innegurat lumea in special in ultimile doua milenii?
vladimir-pustan predica afara

Pastori sanctionati de biserici

mai important, exista cineva infinit mai puternic decat noi oamenii, care poate sa dea un verdict corect si in deplina cunostinta de cauza despre „erezia” celui invinuit.

Si mai e ceva. Un fenomen care tinde sa devina obisnuinta in bisericile neoprotestante in ultimii ani. Daca Vladimir Pustan era un caz izolat, suspendat sau exclus din biserica, nu ati fi citit niciodata articolul de fata.

Realitatea este ca el este doar unul din zecile de cazuri de pastori care au fost sanctionati de biserici. Ce sa intelegem din acest fenomen? Zecile de pastori au devenit subit persoane indezirabile sau si bisericile au o problema? Nu ne referim in nici un caz la doctrine, deoarece nu de aici pleaca acest val masiv de inadvertente…

Vladimir Pustan a fost acuzat de multe rele. A fost acuzat ca „vine din lume”, ca „are prea multi bani si proprietati”, ca „a facut semnul crucii prin alte biserici”, ca „are o gura prea sloboda” si multe alte asemenea lucruri. Daca era acuzat ca e vinovat de al doilea razboi mondial, cutremurul din 1977 si revolutia din 1989, tacamul era complet.
vladimir 4Lasand la o parte gluma, trebuie sa ne exprimam dezaprobarea fata de unii „frati intru amvon” ai pastorului Pustan, care in loc sa inteleaga situatia si sa-si exprime sentimentele de solidaritate, fratietate si sprijin pentru cel invinuit de „comportament incompatibil cu statutul de slujitor” au dat frau liber demonilor interiori si au „sarit la gatul” celui acuzat.

Cine a pierdut, cine a castigat?

Nu mai intram in amanunte pe acest subiect, deoarece dezbinarea, invidia si egoismul sunt metehne vechi ale romanilor, iar cine este curios sa afle mai multe detalii despre „defectele” natiei noastre le recomandam cartea psihologului Dumitru Draghicescu – „Din psihologia poporului roman”.

In final, ne permitem sa punem o intrebare fireasca, o intrebare la care putem gasi sau nu un raspuns: cine a pierdut si cine a castigat din acest conflict? A castigat Cultul penticostal? A pierdut Vladimir Pustan? Sau viceversa?

Noi credem ca a pierdut si Cultul penticostal, a pierdut si Vladimir Pustan.  A castigat din pacate satana. Un castig efemer si nescontat. Dar timpul nu sta in loc, iar Dumnezeu nu dormiteaza. Vegheaza si actioneaza. El este indelung rabdator si nu este grabnic. Si vremea Lui va veni!

Mai citeste si:

Vladimir Pustan, atacat dur in Saptamana Mare a Pastelui de fratii ortodocsi

Cine are interesul sa submineze autoritatea pastorului penticostal Vladimir Pustan?

Vladimir Pustan, prima reactie dupa suspendarea din functia de pastor

Vladimir Pustan merge inainte…Inainte cu Dumnezeu

Isus revine! Pocaiti-va, caci imparatia cerurilor este aproape!

Incredibila convertire la romano-catolicism a pastorului penticostal Ulf Ekman

Afirmativ.com

Afirmativ.com

70 thoughts on “Care este vina pastorului Vladimir Pustan?

 1. intr adevar cind slujesti Domnului vine si invidia unor omeni si ce daca un slujitor primeste Domnul e cel ce binecuvinteaza

  1. Cum poti spui ca slujesti Domnului cand in bible scrie ceva si el face alt ceva. Toti siau arucat dumnezeii dar el dormea dus. Tu il compar pe vladimir cun asfel de om deal lui Dumnezeu.

    1. Culmea ironiei!!! Să corectezi pe cineva că nu scrie corect românește…Și totuși tu să nu știi să scrii asta.
     „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?”
     Apropo, verbul a scrie la persoana a doua este scrii.

 2. imi trimite/ti va rog si mie adresa de mail a fratelui Pustan? Nu sa il mustru ci sa/l incurajez Multumesc

 3. Nu fiti naivi, oameni buni!!! Vina marelui predicator e ca a trait in curvie ani de zile fara teama de Dumnezeu! Si, da, sunt dovezi de netagaduit. De aceea Cultul a luat masuri!!! Deschideti ochii si ganditi putin!

  1. Interesant ,,, pt că, cultul penticostal nu zice asta :)). Dacă Dumnezeu l-a binecuvântat cu înțelepciune, acesta e un motiv pt care să îi purtăm ură, invidie? în loc să ne rugăm și să cerem și noi de la Dumnezeu înțelepciune. Ce ochi să ne deschidem? cu toată stima și respectul tind să cred că dumneavoastră nu aveți nimic în comun cu Dumnezeu; da probabil era corect să ziceți să ne rugăm lui Dumnezeu să ne reveleze dacă a *curvit* așa cum susțineți dumneavoastră; să nu ajungem noi *penticostalii* precum fariseii să ne batem cu piatra în piept că religia noastră e adevărat iar alți mor lângă noi. În final, nu sunt un susținător a lui Pustan, sunt un susținător a lui Isus. Dumnezeu să vă bine cuvânteze !

   1. Chiar crezi ca ar trebui cultul sa zica asta? Cui crezi ca ar folosi? Cred ca e suficient sa intelegi ca cei noua oameni din comitetul executiv al cultului, in unanimitate au luat decizia de suspendare a lui Pustan din slujba de pastor pentru abateri morale si spirituale grave si repetate. Oare chiar nu au stiut cei noua ce sunt acestea? Ma tem ca au stiut chiar mai mult, dar ei sunt oameni cu maturitate spirituala si inteleg ca nu este normal sa bata tobele doar pentru a satisface curiozitatea pacatoasa a unora.
    Trist este ca toti ii infierati cu usurinta pe cei noua, doar ca sa nu fie atinsa reputatia idolului Pustan. Din pacate cred ca ar fi nevoie sa folositi un pic ratiunea.
    Nimeni nu a vrut ca Pustan sa predice numai in ghetou, nimeni nu a vrut sa opreasca lucrarea sa de evanghelizare chiar pana la capatul pamantului, dar cred ca Dumnezeu nu este onorat daca predicam apa si bem vin, daca predicam sfintenie si traim de ani de zile in pacate grave care atenteaza la imaginea Bisericii lui Hristos.
    Aparatorii lui Pustan o fac fie din nestiinta fie din reavointa, dar nu uitati ca cei ce au luat masuri impotriva sa au fost chiar si cei ce pastori fiind i-au fost prieteni si l-au chemat sa predice in bisericile lor….Oare de ce l-au suspendat totusi? Poate ca ei stiu lucruri grave care nu ar ajuta nici urechea si nici ochii celor ce citesc… Cred ca va faceti pacate mult mai mari acuzand pe cei noua pastori din conducerea cultului, doar ca sa aparati pe Pustan, despre care nu stiti mai nimic…

    1. Eu cred ca cei 9 au aparat cele 4 milioane de euro care ii are cultul penticostal. Le a fost un pic teama sa nu candideze pustan la presedentia cultului.

  2. Parerea mea este sa nu deschideti ochi, ci sai inchideti si sa va rugati la Dumnezeu sa va descopere voia Sa. Apoi uitativa la toate postarile de pe Youtobe, si veti vedea ca 30% din predica nu e scriptural ci firesc, sa va stimuleze inima fireasca. Este inaitea lui Dumnezeu placut asa ceva? Nici un fir de par nu va cadea fara voia lui Dumnezeu, caci omul nu se hraneste numai cu paine , ci cu orce cuvant de la Dumnezeu. Acum te intreb , unde la asezat Dumnezeu, in apa ca Petru, sau el la privit pe Isus si Dumnezeu la ridicat.

     1. Foarte bine ca se repeta. Pe tine nu te supara urechea cand citesti asemenea texte scrise „gramatical”? Aveti credibilitate zero daca nici macar un elementar efort nu faceti in a scrie corect gramatical.
      Pe viitor o sa incerc sa fiu si eu papagalul site-ului , poate asa va mai rusinati si voi .

   1. Si la tine ce tip de predica e „scripturala”? Aia in care se folosesc exclusiv sabloane si termeni arhaici mixate cu gesturi si gesticulari demne de anii ’40 cu cate un „fratiloooooor” schiorlait, sau termeni actuali raportati la problemele actuale ale societatii???… Asa canta si popii „Doamne miluieste-ne” si turuie vorbe pe care nu le mai intelege nimeni in ziua de azi.

    1. Andi, tipul de predica e subiectiv ,indiferent de scopul si/sau tinta predicii. Predicatorii, in ziua de azi incearca sa-L „vanda”pe Dumnezeu intr-un ambalaj de cuvinte, de cele mai multe ori „o limba de lemn”.
     Pana cand predicatorii nu vor fi voluntari , ce fac ei se numeste comert.
     Sa nu uitam ca Dumnezeu este descoperit de catre Fiul.
     Cu alte cuvinte, cui ii este sete de Cuvantul Lui, nu se va limita la o predica/predicator ci va fi intr-o continua cautare.
     Una din cauzele pentru care astazi Cuvantul nu mai are putere este ca nu mai exista traire. Totul trece prin „burta”. Ne-a omorat confortul!
     Omul nu vrea sa auda, el vrea sa vada, cu alte cuvinte, nu mai este credinta.

     „Unde se sfarseste confortul incepe viata!”

   2. Fratele meu*NICI-UN FIR DE PAR DIN CAP NU CADE FARA STIREA LUI DUMNEZEU*Deci nu gresi, nu schimba zii lucrurile asa cum scrie Biblia, deci de la fara stirea lui Dumnezeu Pana la fara voia lui Dumnezeu este o mare diderenta.DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE.

  3. Si dacă Dumnezeu l-a iertat cine suntem noi, sau ei ( cei care îl condamna ) sa îi scoatem păcatele la iveala iar? De ce scormoniti ce Dumnezeu a aruncat în marea uitării. Cei din conducere nu au păcate sau cum? Pe ei cine îi condamna? De ce judecați. Și David a păcătuit și încă mult mai grav, și totuși Dumnezeu l-a numit un on după inima Lui. Măcar fratele Pustan încearcă sa facă voia Domnului adică sa duca evanghelia la capătul Pamintului, nu sa stea confortabil la un amvon. Nu judecați.

  4. fratilor nu cultul penticostal te mintuieste ci faptele si credinta daca esti implinitor al cuvintului lui d-zeu ferice de tine nu cultul te conduce pe calea lui d-zeu ci d-nul isus la el sa-i slujim nu la cult caci astia au luato razna ca si ortodocsi nu te mai lasa sa propovaduiesti sau sa prorocesti dupa voia lui d-zeu ci dupa voia lor frate pustan mergi inainte caci nu iei iti vor face mintuirea ci tu caci dai dovada de cpil aluid-zeu d-nul isus sa te binecuvinteze

  1. Da cred ca ai dovezi i-ai tinut lumarea ,asa sa intamplat cu un frate pastor de langa Timisoara dupa 23 de ani a fost invinuit de curvie de o sora ca cica sa dat la ea si a abuzat de ea cu 23 de ani in urma, dar realitatea era alta …”Zii mama gusata ca sa numi zica ea mie” sora a fost sanctionata de conducerea biserici si ea a tinut minte …. Adina draga nu-i fi si tu ca sora ? de sustii asa de categoric?

  2. hai nu mai vorbi prostii. nici nu stii ceva concret. stii ce? cine-i murdar cu noroi incearca sa mazgaleasca si pe altii. asa cum faci tu….imi pare rau pt tine

   1. I-a tinut lumanarea?Adina e asa de sigura incat da de banuit sa ma ierte Domnul dar ori iti place sa faci rau ori ai fost tu femeia cu care (cica ar fii curvit fratele Pustan).

 4. cine castiga se va vedea . sigur diavoul nu. problema noastra a romanilor este ca tare ne mai place sa ne mancam unii pe altii. persona mi s-a intamplat sa am probleme cu cei din afara si cu cei din biserica.bineinteles acuzatii improvizate. sunt mult mai rai cei din biserica.Slava Domnului sunt putini si nu suntem chemati sa luptam impotriva lor. pentru mine cazul Pustan nu este o problema. Este doar inceputul avalansei.

 5. Voi chiar credeti ca se ajungea aici daca Pustan nu ar fi facut ceva sau daca nu este suspect de ceva fapte foarte grave? Credeti ca cineva din cult are intetia sa distruga o lucrare asa de „doru lelii”? Ganditi si voi putin! Inca nu se stiu multe lucruri, cand se vor afla cu adevarat daca se vor afla vreodata veti ramanea uimiti!

  1. Dar, pana la urma care e vina dumnealui?
   Cineva ” din cult sant mai multi……..care sevesc cauza, asa ca nu avem nevoie de nici un cult, avem nevoie de o trezire la Cuvant si la chemarea Domnului sa facem ucenici!!

 6. hai nu mai vorbi prostii. spui si tu din auzite. ca barfele merg iute. si din tantar armasar se face. stii ce? cine i murdar mazgaleste si pe altii. asa cum faci tu. imi pare rau pt tine.

 7. NU STIU CINE ESTE CULTU , CULTU NU NE DUCE IN RAI PE NIMENI SI TOTI CARE SINT IN ACEL CULT SINT OAMENI DE PE TIMPUL COMUNISMULUI CARE SAU MURDARIT CU SECURITATEA DESPRE EI NIMIC NU VORBITI ATITI FRATI AU SUFERIT DIN CAUZA LOR SI SA II SPUN LUI ADINA CARE NU O CUNOSC SPUNE CARE PROBE DESPRE FR PUSTAN ARATALE, DE VREO 2 SAPTAMINI TOT APARE ARTICOLE CU FR PUSTAN CA A FOST SUSPENDAT DE CE SI PTR CE SA SE SPUNA CEVA CONCRET SA ARATE DOVEZILE CINEVA. TOTI SPUN CA AR FI PREDICAT CA SIA FACUT CRUCE SI CE DACA SI AP PAVEL SPUNE CU IDEU MA FAC IUDEU CU GRECU MA FAC GREC CA SA II POT CISTIGA PTR IMPARATIA LUI DUMNEZEU. DACA ESTE PACAT SA FACEM CRUCE DE CE FRATILOR LE PUNEM PE BIBLII DOAMNE AI MILA DE NOI SCRIM FEL SI FEL DE LUCRURI PE FB DE NOI SINGURI NE FACEM DE RIS SI TOTI NECREDINCIOSII CITESC POSTARILE POCAITILOR PENTICOSTALI SI RID DE NOI NUMAI POT MAI NE FACE SI SECTANTII DIN PROSTIA UNORA CARE SCRIU LUCRURI CARE NU SINT DOVEDITE DOVEDITILE.
  DE CE TREBUIE SA SCRIM DE ALTII CACI NICI NOI NU SINTEM MAI BUNI SA NE VEDEM BIRNA DIN VIATA NOASTRA SI FAMILIA NOASTRA.

   1. Elena sincer ai dreptate, daar sa stiim si un alt lucru,nu se poate si cu Dumnezeu si cu Mamona este scris ca nici o pata si nici o zbarcitura nu va intra in imparatia lui Dumnezeu, si alceva daca ai manjit templu Duhului sfant El pleaca de la noi, si nu stiu ce a facut Vladaimir Pustan nu sunt eu judecator sa judece Dumnezu dar daca a savarsit preacurvia nu este demn de a desavarsi lucrarea de misionar ci sa se caiasca si sasi planga pacatul in fata lui Dumnezeu Biblia il judeca;Deci cu asta eu nu il acuz ca nu stiu nimic doar am zis in cazul c-ar fi desavarsit astfel de pacat.

  1. Elena sincer ai dreptate, daar sa stiim si un alt lucru,nu se poate si cu Dumnezeu si cu Mamona este scris ca nici o pata si nici o zbarcitura nu va intra in imparatia lui Dumnezeu, si alceva daca ai manjit templu Duhului sfant El pleaca de la noi, si nu stiu ce a facut Vladaimir Pustan nu sunt eu judecator sa judece Dumnezu dar daca a savarsit preacurvia nu este demn de a desavarsi lucrarea de misionar ci sa se caiasca si sasi planga pacatul in fata lui Dumnezeu Biblia il judeca;Deci cu asta eu nu il acuz ca nu stiu nimic doar am zis in cazul c-ar fi desavarsit astfel de pacat.

  2. Oricum daca a cazut in astfel de depravatie nu stiu doar imi dau cu parerea in cazul ca a cazut e judecat de Biblie nu se poate si cu Dumnezeu, si cu Mamona nai cum sa inveti pe altu si tu sa faci lucruri deasemenea,si multe lucruri care Biblia le relateaza nu vorbiti fara sa stiti oameni buni ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit sunt multe lucruri Biblice care daca omul asta a cazut in preacurvie a murdarit templul Duhului Sfant si trebuie sa se roage sa se caiasca nicidecum sa invete pe altul.

 8. Nu stiu cine a dat primul cu piatra, dar tare as vrea sa stiu…era fara de pacat ???!!! Era mai credibil Dl Nelu Pop, daca urma sfatul Scripturii, in ceea ce priveste pacatosul, anume….,,du-te si mustra-l intre 4 ochi, apoi, daca nu te asculta, mai ia cu tine 2-3 frati, daca nici asa nu asculta, discuta-l la biserica,,! Aici nu este biserica si Pavel spune ,,nu aventi intre voi cine sa judece,,??? Urat! Nu vreau sa par aici un apologet al pacatului, dar, in mod cert sunt al pacatosului!

 9. ← Sindromul slujitorului perfect
  Raport Misiune Penitenciar (4) →
  COMPROMISUL DIN BISERICĂ – O MOŞTENIRE SPIRITUALĂ?!

  Iun 26

  Publicat de Mike Olari

  Într-una din conversațiile pe care le-am purtat cu ceva timp în urma cu un pastor, acesta aducea argumente încercând să convingă cu privire la faptul ca în orice domeniu al existentei umane compromisul este absolut necesar. Pot fi compromisuri tehnice sau politice sau religioase sau de orice altă natură. Arta compromisului a dus mereu lumea înainte, deci trebuie uneori sa folosim cu diplomație această artă a compromisului şi în biserică/religie – spunea el.

  Compromis

  Am meditat mult la această conversație şi am ajuns la concluzia că deşi acest mod de acțiune este aplicat din plin în biserică, el nu are susținere în Cuvântul lui Dumnezeu. Nu ni-L putem imagina pe Isus acționând cu diplomația compromisului pentru a face să meargă lucrurile bine.

  Fiind preocupați de asemenea de declinul spiritual al bisericii am încercat să înțelegem în ce măsură acesta se datorează deschiderii ei spre compromis. Constatarea noastră este aceea că în biserica românească avem o predispoziție accentuată spre compromis, realitate determinata de istoria recentă a bisericii, care a încercat să traverseze perioada comunistă supraviețuind, mai de graba bazându-se pe compromisuri făcute cu statul comunist decât pe manifestarea puterii lui Dumnezeu. De fapt, chiar la nivelul întregii societăți româneşti se poate vedea această predispoziție spre compromisuri de tot felul, multe dintre acestea fiind de neimaginat în societatea vestică. Zicala “Fa-te frate cu dracul până treci puntea” a devenit un fel de motto al românului în perioada comunistă şi se pare că nu ne putem debarasa de filosofia din spatele ei.

  Dacă analizăm prin comparație compromisul bisericii, prin liderii ei cu statul comunist şi compromisul actual al bisericii cu puterea economică a sponsorilor, putem vedea cum aceste compromisuri au şi asemănări şi deosebiri. Toate însă au slăbit în cele din urma biserica, deşi justificarea lor era tocmai pentru a facilita bunul mers al ei.

  Compromisurile acceptate de biserică în perioada comunistă au fost rezultatul constrângerii liderilor de către instrumentele opresiunii politice, exterioare bisericii şi anume Securitatea. Se pare că motivația acceptării de către lideri a compromisurilor cu statul comunist nu a fost una financiară, deşi au fost lideri care au beneficiat inclusiv financiar de pe urma colaborării (vezi cartea “Răscumpărarea Memoriei”). Motivația colaborării a fost dorința liderilor de a-şi păstra slujbele şi locul de frunte, sau dorința de a ține bisericile deschise şi de a facilita evoluția lor. Uneori singura motivație a colaborării cu securitatea era şantajul şi compromiterea murdara a liderilor de către Securitate.

  În ceea ce priveşte compromisul bisericii cu puterea economică a sponsorilor, am dezvoltat acest subiect pe larg în articolul “Biserica sub opresiunea celor care o finanțează”. Continuând analiza comparativa a celor două tipuri de compromis acceptat oarecum de biserică, putem spune că ambele se justificau prin dorința de a facilita dezvoltarea bisericii. Problema este că biserica trebuie sa se dezvolte, sa progreseze, exclusiv prin asistența Duhului Sfânt, prin intervenția lui Dumnezeu în istoria omului, nu prin asistenta şi intervenția omului în istoria lui Dumnezeu.

  O altă asemănare este aceea că în ambele situații, presiunea se exercita aproape exclusiv asupra liderilor.

  Presiune asupra liderului

  Dacă în trecut Securitatea a recrutat lideri cu o oarecare slăbiciune de caracter dispuși să negocieze anumite compromisuri pentru a obține unele facilități pentru biserică, în prezent conducătorii continuatori ai liderilor de atunci s-au format păstrând aceeaşi predispoziție de a compromite anumite valori, pentru a facilita un succes de fațadă a bisericii măsurat prin grandoarea clădirilor, confortul membrilor, etc.

  Acest comportament al liderilor a condus la deformarea standardelor după care creştinii înțeleg să măsoare succesul bisericii. Astfel, am ajuns să nu mai considerăm standarde de succes valori precum trăirea unei vieți morale şi dedicate pentru Dumnezeu, integritatea, implicarea creştinilor în vederea câştigării oamenilor din jur pentru Hristos. Am redefinit gradul de succes al bisericii prin standardele societății cum ar fi: cât de mulți spectatori participă la serviciu divin, cât de mult a impresionat predicatorul prin elocvența discursului său, cât de talentați şi pregătiți sunt cântăreții, cât de bine este organizat programul, cât de mare este colecta şi cât de grandioasă este clădirea.

  Noi considerăm că unul din cele mai mari rele aduse de conducătorii colaboraționişti ai regimului trecut este tocmai această deturnare a valorilor adevărate ale bisericii. De aceea ne exprimam nu atât condamnarea, ci mai mult părerea de rău, pentru faptul că aceşti conducători din timpul comunismului, nu au ştiut să rezolve problema colaborării cu Securitatea într-un fel demn de cineva care cunoaşte cu adevărat pe Dumnezeu. Felicitări celor ce au făcut-o!

  O acțiune de mărturisire publică ar fi reaşezat în conştiința creştinilor din biserici adevăratele valori şi standarde de succes şi ar fi lăsat o moştenire profund spirituală noii generații de lideri. Din păcate moştenirea spirituală lăsată de aceşti conducători este o predispoziție spre compromis atât a noilor conducători cât şi a creştinilor de rând. Aici cred că trebuie considerată imensa responsabilitate pe care şi-au asumat-o prin lipsa lor de pocăința: MOŞTENIREA SPIRITUALA LĂSATĂ BISERICII. Este posibil ca în particular ei să-şi fi rezolvat problema mântuirii şi a relației lor cu Dumnezeu, dar problema serioasă a moştenirii spirituale pe care o lasă nu se rezolva decât prin mărturisire publică, tocmai datorită faptului că nu este vorba de creştini de rand, ci de conducători. Suntem convinşi că toți creştinii sinceri i-ar fi iertat şi respectat foarte mult, iar beneficiul pentru biserică ar fi fost imens.

  Pe de altă parte putem remarca faptul că în prezent, compromisul conducătorilor bisericii cu sponsorii are circumstanțe agravante în comparație cu trecutul. Astfel dacă în trecut liderii erau constrânşi să facă anumite compromisuri, astăzi ei le fac de buna voie, sau chiar le cauta, considerându-se “binecuvântați” dacă întâlnesc nişte oameni cu bani, dispuşi să investească în afaceri religioase. De asemenea, dacă în trecut presiunea venea din afara bisericii, astăzi ea vine din interior, sponsorii fiind oamenii din biserică. Ori istoria ne învață că întotdeauna biserica a fost mai uşor de învins din interior decât prin constrângeri din exterior.

  Luând în considerare legea creşterii si a înmulțirii, trebuie să vedem cum micile compromisuri din trecut au crescut devenind astăzi mari compromisuri şi puținele compromisuri din trecut s-au înmulțit devenind multele compromisuri din prezent. Credem de asemenea că recuperarea memoriei prin pocăința liderilor din perioada comunistă tinde să devină ceva de domeniul trecutului datorită încrâncenării şi refuzului acestora de a se pocăi public, reparând astfel moştenirea spirituală care o lasă urmaşilor.

  Tocmai de aceea, considerăm că a sosit timpul ca generația actuală de lideri să-şi asume responsabilitatea viitorului bisericii. Astfel, liderii care nu au avut nimic a face cu perioada comunistă ar trebui să părăsească moştenirea spirituală lăsată de înaintaşi, o moştenire compromisă, şi să se pocăiască public în numele acestora așa cum Daniel, Ezra, Neemia au făcut-o la vremea lor (vezi Daniel cap.9:1-19)

  Ruperea compromisului

  Aceasta înseamnă că actualii conducători ar trebui să nu mai construiască peste lucrările compromise lăsate de înaintaşi, ci sa aibă curajul de a sta înaintea Domului pentru a porni lucrări noi, necompromise, bazate pe o viziune nouă, dată de Dumnezeu. Aceste lucrări trebuie să reafirme adevăratele valori ale Bisericii lui Isus Hristos. Trebuie să ne dezicem de blestemul falselor valori prin care am fost învățați să măsurăm succesul bisericii, valori ieftine de dragul cărora unii din înaintaşii noştri s-au compromis. Pur şi simplu nu putem să ne mai permitem să ne investim viețile continuând să clădim acele lucrări şubrede, la fundația cărora stă compromisul, începute de înaintaşii noştri în condițiile în care ei au refuzat să le repare prin pocăință. În cele din urmă, actualii conducători ar trebui să se simtă responsabili de ce fel de moştenire spirituală lasă la rândul lor celor care vin.

  Noi credem că dezicerea de moştenirea spirituală a trecutului a devenit nu doar posibilă ci şi absolut necesară pentru ca Dumnezeu să binecuvinteze lucrarea noastră, iar binecuvântarea Lui este de neînlocuit. În ultima instanţă succesul lucrării nu depinde de “binecuvântarile oamenilor”.

  Mike Olari și Gigi Furdui

  1. Ce bine se aseamânâ politica religioasâ cu politica partinicâ a partidelor politice de pe mapamond . trebuie sâ fie și partide între voi ca sâ iasâ la luminâ cei gâsiți buni , deci prima datâ vorbește de partide iar a doua oarâ de oamenii gâsiți buni dintoate partidele , mîntuirea nu este pe bazâ de partid , ori ; EU stau la ușâ și bat , va cina cu cele douâ persoane care una va fi luatâ și alta lâsatâ . cînd te amâgești singur nu spui la nimeni , dar cînd te amâgește pastorul imediat îți sare țandâra . Domnul cu noi .

 10. Cand Iuda Iscarioteanu a fost dat pe fata , de gol , de Domnul Isus cine a pierdut Iuda sau Biserica si viceversa !

 11. Nu cred ca a existat (sau va exista) in Romania o grupare(cult) in care barfa,prostia si naivitatea sa fie prezente ca in cultul penticostal.
  Cel mai bun proverb pentru cultul penticostal este :”dupa razboi multi viteji s-arata!” .
  Pe vremea comunistilor a fost cultul care a opus cea mai putina rezistenta , toata conducerea cultului era aservita securitatii. Va dau un singur exemplu , fara sa folosesc nume. Fiica unui „mare pastor” era secretara ministrului cultelor. Si in ziua de azi tot „mare pastor” a ramas.
  Intru-un fel sau altul , la o scara mai mica , va asemanati cu neamul romanesc , care a avut blestemul sa-si aleaga (sau sa merite) doar „pleava” , adica cei care dau din coate, calca peste cadavre , doar pentru atingerea egoului. Cred ca fiecare neam isi merita conducatorii.
  Tin sa multumesc conducerii cultului penticostal pentru caterisirea pastorului Vladimir Pustan. Prin decizia d-voastra , ati redat libertatea (cel putin o parte) unui adevarat copil a lui Hristos.
  Prin predicile lui Vladimir Pustan , Dumnezeu ma tine pe linia de plutire.
  Ca si mine sunt mii si mii de persoane , care n-au o ravna catre Cuvantul lui Dumnezeu , care n-au o viata ordonata , dar care cauta(voit sau nu) linistea interioara.
  Predicile lui Vladimir Pustan sunt apa pentru un suflet insetat.
  Si cu Vladimir Pustan , ati procedat exact in acelasi fel cum ati procedat pe vremea voastra , a comunistilor .(pt ca si pe vremea comunistilor si azi conducerea cultului este controlata de „securisti” , unii de drept, altii de fapt).
  Cine crede ca Vladimir Pustan e altceva decat un om , este naiv .
  Dar este un om prin care Dumnezeu a gasit cu cale sa vorbeasca celor insetati , ca mine.
  Chiar daca ar fi cazut Vladimir Pustan , si ar fi facut tot ce ati spus , aveati obligatia sa-l ajutati si sa-l iertati.
  Cineva a afirmat :” daca neamul romanesc nu va primii …. , Dumnezeu va lua aceasta lucrare si le va trimite o lucrare de ratacire!”
  Sper sa nu fie valabil si pentru cultul penticostal.
  Deci, din partea unui ortodox „cu numele” , multumesc lui Dumnezeu pentru modul lui de lucru neinteles de cele mai multe ori.
  (in cazul de fata , oferind libertatea unui om chiar prin „calaii” sai)

  Inchei cu salutul vostru predestinat : „PACE!”

 12. Fratilor, cititi Biblia si veti afla ce spune Domnul nostru si anume de cite ori trebuie sa iertam. Frate Vladimir Pustan, slujiti lui Dumnezeu in continuare cu aceiasi dragoste si cu acelasi lacrimi in ochi, chiar daca nu aveti in spate o biserica care sa va sprijine. Ma gindeam cit va scriam acest mesaj de incurajare cum ar fi judecat-o fratii nostri pe Maria Magdalena, daca cu dumneavoastra sunt atat de aspri. Fratii acestia ai nostri uita atat de usor cat de mult ati facut, faceti si veti face pentru Dumnezeu. Cat despre regulile acestea stabilite de oameni eu am mari indoieli, prefer sa-mi dirijeze viata cele stabilite de Dumnezeu. Biblia spune : blestemat sa fie omul care se increde in om. Iertati-i si iubiti-i in continuare la fel de mult, rugati-va pentru ei. Cat despre averea dumneavoastra, eu ma rog sa o pastrati vesnic pe cea spirituala, cea materiala vindeti-o fratele meu drag si impartiti la cei care cu adevarat au nevoie, faptele apostolilor cititi va rog. Sunt membru in Biserica Emanuel din Galati ca si formalitate, dar cel mai mult imi doresc sa fac parte cu adevarat din Biserica Domnului nostru Isus Hristos. Observati cate culte sunt astazi in lume, am inteles de la un frate din Cluj ca in lume sunt astazi in jur 41000. Daca toate aceste culte s-ar fi numit Biserca Domnului Isus Hristos, am mai fi fost noi numiti sectanti de catre unii din lumea aceasta, sigur ca nu. Va iubesc cu aceiasi dragoste cu care ne iubeste Tatal nostru si va rog nu va speriati, continuati cu aceiasi intensitate, cu aceeasi pasiune si dragoste pe care o aveti pentru Domnul nostru Isus Hristos. Sunt liber momentan, nu lucrez si daca aveti nevoie de sprijin real si curat vin alaturi de dumneavoastra. Frate vladimir, eu am avut multii bani si tot ce mi-am dorit mi-a dat Dumnezeu dar eram in lume, astazi nu mai am nimic am pierdut totul pentru ca era agonisit fara Dumnezeu, am pierdut si sotia , dar l-am cistigat pe Isus ca prieten si frate sunt foarte puternic si sufletul imi este plin de fericire. Vindeti frate drag totul si pastrati-l doar pe Isus in inima dv. El este averea cea mai de pret de care avem nevoie. Dumnezeu sa va intareasca sa va curateasca de tot ce este lumesc in inima dv si sa va pastreze ca si lucrator de frunte in Biserica lui. Amin.

 13. Nu, fratele Vladimir Pustan nu a pierdut.El a iesit mai intarit din aceasta incercare,Dumnezeu a fost cu el si cu biserica pe care o pastoreste.Cel rau nu are nici o putere asupra copiilor lui Dumnezeu. Indiferent de modul in care ataca cel rau primeste un pumn in gura atunci cand cei neprihaniti sunt biruitori cu Dumnezeul lor.

  1. Proba?? peste 400 de noi botezati la biserica pastorului Pustan din tara si strainatate –dar pastorii cei invidiosi cu ce se pot lauda??

 14. https://www.youtube.com/watch?v=AdoyNMkn8w4 – vezi de la minutu 13 🙂

  – nu vreau sa blamez pe nimeni…doar ca eu ca om, daca zic ceva…tind sa fac ce zic..ori un invatator care nu implineste ce s’ar presupune ca invata pe altul..nu prea e demn de titlul ce il poarta 🙂
  – disciplinarea are menirea sa te ajute sa devi mai bun – asta in cazul in care esti dispus sa fi supus 🙂

  Tata iarta…si cred in iertarea si restaurarea Lui deplina!!…dar cred ca si noi, ca si consumatori…ar trebui sa fim mai atenti la ce anume consumam 🙂

  Stima oameni buni!!

 15. Este usor sa judeci .Dar eu nu despre asta scriu .Totusi semnul cruci nu trebuia sa il faca.Este matanie.In rest fiecare da socoteala despre binele sau raul pe care la facut in viata.

  1. Florica draga, apostolul Pavel scrie ca : ,, cu grecul m-am facut grec , cu romanul m-am facut roman , ca sa-i castig pentru Hristos ” eu zic sa predice Cuvantul lui Dumnezeu si invatatura Lui , la timp si ne la timp, in locuri amenajate sau nu dar sa le spuna oamenilor despre Isus si despre mantuirea prin jertfa Domnului Isus . Asta e esenta restul sunt lucruri si fapte omenesti .

 16. Ma intreb. . . Oare sutele de concetateni ai lui Vladimir Pustan din Beius sunt toti atat de naivi, de prosti incat sa-i tolereze asemenea pacate si sa-l urmeze, sa-l sustina ???? Prea e cusuta cu ata alba toata povestea asta .

  1. Vorbesti fara cap. Nici nu sti tu drag jupane, cati dolari s-au invartit, cate surori si cumnate, usor s-au capatuit. De dragul afacerii unde dunt peste 100 de salariati l-au urmat… botanistule

 17. Nu mai debitati tampenii. Vladimir Pustan denumit si Armasarul din Beius a calcat pe bec cu sora sexcretara. I-a fost retrasa ordinarea pentru acest motiv. Se numeste cadere in pacatul preacurviei, domnilor. In rest mai bagati dume ca fraierii pun botu’.

  1. fratilor mai cititi la evrei 10;26 exista un verdict.cine a pacatuit cu voia nu mai este nici o ierrtare.!

  2. Daa, Grigoras, asa e, Pustan „a calcat pe bec”, cu secretara, apoi tot el Pustan invirte sume uriase si afaceri necinstite .. vorbirea lui e „cam usurateca”, prea „mistokar” la amvon … Cindva nu era asa, dar de cind joaca doua carti, se simte in duhul asta ! But, nu noi suntem cu „Iertarea”, ci Domnul … Problema e, ca un astfel de element, nu mai poate fi LUCRATOR ! Dumnezeu nu se foloseste de „Vase murdare”. In casa LUI sunt si „vase de cinste si vase de ocara”, but locul la „baby bili” nu e pe masa, la masa, ci undeva sub pat, in hall sau in camara !! Intelegeti oameni buni ? Vladimir a ajuns „un vas de ocara”, el se poate pocai sincer. Acest drept nu i-l poate lua nimeni ! Dar dreptul in lucrare .. asta se poate lua, si asta a facut pe drept Cultul si foarte Biblic. De ce nu au spus-o deschis ? Din cel putin doua motive … te expui unui pericol judiciar, si apoi .. cui foloseste asta ??? Ei au luat masura necesara, biblica si atit ! Iar cine-i naiv, se duce inainte cu Pustan … sa faca activitate si „noise for Jesus”. But again, „Eu numesc lucrul acesta „Zarva fara nici o isprava !” Domnul sa aibe mila !

 18. Certuri de partide , nu așa trebuie sâ fie ? Unul este a lui apolo altul a lui chifa și uite așa . dar cei gâsiți buni unde sînt oare ? Cred câ sînt printre noi și pot fi cunoscuți dupâ fapte , nu dupâ partide , siapoi judecata se face dupâ fapte , partidele sînt partinice , intr-un fel te poți mîntui la ortodocși , în alt fel la penticostali , adventiști , martori sau baptiști , un hristos împârțit și un creștinism greșit înțeles , nu câ mâ uit prin ogrâzile partidelor dar nu voi fi de acord niciodatâ cu muzica religioasâ dansantâ si nici cu cea ușoarâ copiatâ de la tot felul de interpreți . mai nou a apârut și pe la adventiști muzica ușoarâ . ei râmâsese înurmâ , acum iubesc și ei lumea și lucrurile din lume doar no sâ râmînâ mai prejos . de fapt nimeni nu poate spune câ nu i-ar plâcea cîte ceva din lumea aceasta , ca sâ spunem așa ea ne cam atrage , fiecare cu țepușul lui . frumos ar fi însâ ca puștan sâ și danseze în ritmul vreo unei muzici . fraților scena deschisâ , aplaudele și tot ce am preluat din aceastâ lume , a- i face acestui corp pe plac , nu cred câ sînt de la dumnezeu , tot felul de sforârii , consilii de subminare a unora , ridicarea în funcții a altora , aceasta se numește politicâ religioasâ neautorizata de dumnezeu . am preluat o frazâ care o foloseau comuniștii cînd condamnau oamenii care propovâduiau evanghelia .

 19. cine are curajul sa arunce cu piatra in vladimir pustan? daca santeti sinceri cred ca niciunul din cati ati comentat. curvia, minciuna, furtul, clevetirea, barfa, invidia, comentatorii va rog sa faceti o clasificare a pacatelor, poate ca reusiti, biblia nu face. care dintre noi nu am facut niciunul din aceste pacate? nu il cunosc personal pe vladimir pustan dar am ascultat foarte multe predici ,sant convins ca foarte multi sau pocait la predicile lui, din cauza asta diavolu nu a dormit si sant convins ca a mai picat si el. dar tatal este gata sa-l primeasca pe fiul risipitor, dar fratele care a stat cuminte” (in biserica) nu ia placut ca tatal la iertat. am observat ca multi comentatori sant ca fratele”

  1. Daca nu il cunosti, atunci taci ! „Vorbaretul Veacului acestuia poate fi gasit azi peste tot,dar asta nu e o dovada ca el e „basma curata” ! Banii cu gramada, afaceri nemarturisite, „love story” cu secretara, etc, etc …
   Rugati-va pentru el !!

 20. pentru a critica un om trebuie sa fi mai sus de el ..si eu nu cred ca este careva care a studiat mai mult ca fr.Pustan ..daca el greseste nu este treaba noastra noi doar sa ascultam Cuvantul Domnului!!

  1. Ce lucruri sa aud omule pai vine daca omul acesta a preacurvit si-ti predica vime duhurile de la el la tine na-i citit Biblia sa murdaresti templul Duhului sfant omule asta e pacat in trup nu mai merge cu greselute asta e grav si mu poti invata hai sa nu confundam a avea dreptul de iertare cu a fii misionar poate sa fie iertat ca asta o sa Dumnezeu dar sa predice nicidecum daca nu ma crezi citeste Biblia la faptele apostolilor sa vezi cum trebuiau sa fie acei 7 barbati sestoinici cu casa in randuiala oameni curati Dumnezeu este un Dumnezeu al randuieli nu al neoranduielii hai sa fim realisti si noi daca cadem in asa ceva am fii lafel trebuie sa ne asumam greseala si punct.

 21. vladimir pustan un om cu o tinuta civica de invidiat ,extraordinara morala religioasa iar despre comentariile rautacioase la adresa lui vorbesc cei flamanzi de putere,de scaun,din pacate asta e marea dilema la noi la romani toti vrem sa fim sefi

  1. Nu chiar ! ar fi bine sa fie asa !! Daa, Grigoras, asa e, Pustan „a calcat pe bec”, cu secretara, apoi tot el Pustan invirte sume uriase si afaceri necinstite .. vorbirea lui e „cam usurateca”, prea „mistokar” la amvon … Cindva nu era asa, dar de cind joaca doua carti, se simte in duhul asta ! But, nu noi suntem cu „Iertarea”, ci Domnul … Problema e, ca un astfel de element, nu mai poate fi LUCRATOR ! Dumnezeu nu se foloseste de „Vase murdare”. In casa LUI sunt si „vase de cinste si vase de ocara”, but locul la „baby bili” nu e pe masa, la masa, ci undeva sub pat, in hall sau in camara !! Intelegeti oameni buni ? Vladimir a ajuns „un vas de ocara”, el se poate pocai sincer. Acest drept nu i-l poate lua nimeni ! Dar dreptul in lucrare .. asta se poate lua, si asta a facut pe drept Cultul si foarte Biblic. De ce nu au spus-o deschis ? Din cel putin doua motive … te expui unui pericol judiciar, si apoi .. cui foloseste asta ??? Ei au luat masura necesara, biblica si atit ! Iar cine-i naiv, se duce inainte cu Pustan … sa faca activitate si „noise for Jesus”. But again, „Eu numesc lucrul acesta „Zarva fara nici o isprava !” Domnul sa aibe mila !

 22. Nu exista pe tera om ca Pustan aveti grija la ce comentati si nu fiti egoisti pentru ca este omu lu Dumnezeu

 23. Nu exista pe tera om ca Pustan aveti grija la ce comentati si nu fiti egoisti pentru ca este omu lu Dumnezeu cred ca ori cine sar dori sa ajunga macar la 10% din cultura pe care o detine

 24. Ce multe stim noi despre alti dar pe noi nu ne vedem… Intrebare???? Poate dintr-un izvor sa curga si apa buna si apa rea . Raspuns …. Categoric nu !!! Pai atunci cum poate Dumnezeu sa se foloseasca intrun mod asa de minunat de Fr. Pustan
  Daca ar fi asa cum spun multi…clar din lipsa de necunostinta …Doamne ai mila si iartane ca judecam fara sa stim

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: