Bunul samaritean din SUA: A returnat 125.000 de dolari gasiti pe strada

Un barbat din California a gasit o punga cu 125.000 dolari, care cazuse accidental dintr-un camion blindat al unei firme de transport valori. El a returnat punga cu bani firmei, declarand ca „a facut o fapta buna”.

Joe Cornell, de 52 de ani, a declarat ca a vazut cum punga de bani a cazut dintr-o masina a unei firme de transport valori, atunci cand aceasta a trecut peste sinele de cale ferata din centrul orasului Fresno.
Cornell, care se afla in timpul serviciului, a recuperat punga cazuta si a constatat ca era plina de teancuri de bancnote de 100 de dolari.

„Am inceput sa tremur si sa plang in acelasi timp. Imi trece prin minte ca diavolul ma ispitea, indemnandu-ma sa-i iau. Dar stiam ca e un lucru rau daca fac asta”, a declarat Cornell.

Pana la urma el s-a decis ce sa faca. L-a anuntat pe seful sau dupa care a sunat la Politie pentru a raporta ce a gasit si pentru a fi ajutat sa returneze banii catre firma de transport valori.

Compania cu sediul in Virginia nu a putut fi contactata pentru a comenta incidentul, dar un purtator de cuvant a declarat unei publicatii locale ca presedintele firmei i-a multumit personal lui Cornell pentru onestitatea sa si l-a recompensat cu 5000 de dolari. De asemenea, 5000 de dolari au fost donati catre locul sau de munca – Armata Salvarii.

Joe Cornell a declarat ca „inapoierea banilor a fost o decizie inteleapta si fireasca. Sunt camere de luat vederi peste tot in zona. Banii pana la urma erau gasiti de cineva. Cred ca am facut un lucru bun.”

Sursa: Business Insider

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.