Botez la Marea Galileei: Evrei si musulmani, hotarati sa-L urmeze pe Iisus

Botez la Marea Galileei: Evrei si musulmani, hotarati sa-L urmeze pe Iisus

Botez la Marea Galileei: Evrei si musulmani, hotarati sa-L urmeze pe Iisus

O sarbatoare deosebita a avut loc Sabatul trecut la Marea Galileii. Cinci pastori locali au condus o ceremonie la care au fost botezate douazeci si unu de persoane. Dintre acestea, douazeci de evrei si un arab.

Cateva sute de persoane s-au adunat pe malul marii pentru a asista la ceremonia de botez, care a avut loc in urma unei predici sustinute de evanghelistul Mark Finley.

Evreii care se alatura Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea sunt cei reveniti in Israel. Ei provin din Rusia, Etiopia si din alte tari ale Europei de est.

Persoanele botezate pe data de 18 iunie nu au facut exceptie de la aceasta regula„, a declarat Roger Robertsen. Acesta este liderul adventistilor de ziua a saptea din Israel.

Hotarati sa-l urmeze pe Hristos

Candidatii provin din diaspora israeliana, iar unul dintre acestia e musulman”, a mentionat el. Am reinceput activitatea de evanghelizare printre musulmani, iar acest om a fost cel de-al treilea botezat pana acum, de la inceputul anului”, a declarat Robertsen pentru Adventist Review.

Sunt mai multe persoane de origine musulmana care merg pe drumul spre Domnul si biserica. In Sabat, pastorul Mark Finley a mai facut un apel la sfarsitul predicii sale. In urma apelului, doua persoane musulmane si-au exprimat intentia de a fi botezate”.

Robertsen a apreciat curajul fostilor musulmani care s-au hotarat sa-L urmeze pe Iisus Hristos. Ei sunt oameni care iau decizia desi stiu ca acest lucru i-ar putea costa relatiile cu familia, prietenii si chiar viata”, a spus el.

Precedentul botez a avut loc pe 12 iulie 2014, atunci cand o biserica locala a botezat 21 de persoane. In urma recentului botez, Biserica Adventista numara 731 de membri care se inchina in 20 de congregatii locale si grupuri raspandite in tot Israelul, cele mai multe dintre ele fiind in zona Tel Aviv.

Biserica Adventista intentioneaza sa deschida Life Hope Center din Haifa, un restaurant vegetarian si un centru de intalniri, de la care se asteapta sa devina un loc propice impartasirii Evangheliei chiar in centrul orasului Haifa, Israel.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.