togo9Treizeci de detinuti au fost botezati intr-o inchisoare din Togo, la o capela construita de Biserica Adventista de Ziua a Saptea, dupa ce oficialii inchisorii au solicitat ajutor pentru inlocuirea vechiului paraclis distrus in timpul unei furtuni puternice.

togo12Liderii Bisericii au declarat ca 30 de detinuti i-au spus „DA” lui Isus in timpul unei ceremonii speciale desfasurate in cea mai mare inchisoare din Lome, capitala plina de viata a Africii sub-sahariene, Togo.
Capela are un bazin in aer liber si banci pentru 100 de persoane, dispune de energia electrica pentru lumini si ventilatoare, precum si un sistem modern de sonorizare. Finantarea a fost posibila printr-o donatie de 6000 USD facuta de Conferinta Generala.

togo2Presedintele Conferintei Generale, Ted NC Wilson, a aprobat cheltuielile dintr-un fond special, dupa ce a fost contactat de Uniunea Misiunii de Est – Sahel a Bisericii Adventiste din Togo.

„Treizeci de suflete au facut legamantul cu Isus prin botezul care a avut loc in noul baptisteriu construit cu donatia dumneavoastra”, a multumit intr-o scrisoare Kwasi Sessou, secretar executiv al Uniunii Misiunii de Est – Sahel a Bisericii Adventiste din Togo.

Cele 30 de botezuri au fost rezultatul unei serii de evanghelizare condusa de Bruno Amah, membru adventist aflat in inchisoare, impreuna cu Chaplaincy Ministries Department din Togo, a declarat Sessou. La serviciul divin si la botez au participat 120 de detinuti.

togo3Directorul inchisorii a adus multumiri lui Sessou si Bisericii Adventiste pentru fondurile donate si a promis sa se roage pentru binecuvantarea lui Dumnezeu pentru Biserica. Placa din fata capelei poarta logo-ul Bisericii Adventiste si recunoaste meritul si rolul Bisericii si al lui Ted Wilson in constructia cladirii.

Sursa: record.net.au