Botez in masa in Oceanul Indian: evanghelizare sustinuta de Ted Wilson

Mii de oameni au fost botezati in Africa de Est, in urma unei serii de evanghelizari sustinute de Presedintele Conferintei Generale Adventiste de Ziua a Saptea, Ted Wilson.

Intr-un singur Sabat, in Oceanul Indian a avut loc un botez in masa, 2309 persoane facand legamant cu Dumnezeu.

De-a lungul celor trei saptamani de evanghelizare au avut loc botezuri in zeci de locuri din Tanzania si in capitala tarii, Dar es Salaam.

Presedintele Ted Wilson a incheiat seria evanghelizarilor cu un apel pentru membrii bisericii, invitandu-i sa ramana langa Hristos in fiecare zi, pentru a fi inviorati si modelati dupa chipul Sau in fiecare moment din viata.

Peste 40.000 de oameni din 11 tari africane ale Diviziei Centrale si de Est a Bisericii Adventiste, au luat loc in tribunele unui stadion din Dar es Salaam pentru a participa la finalul grandios al misiunii de evanghelizare. Numai din tara vecina, Kenya, au venit doua sute de autobuze cu membrii ai bisericii dornici sa participe la acest eveniment.

Intreaga Divizie a Bisericii Adventiste din Africa Centrala si de Est s-a mobilizat exemplar si a avut acces pe scara larga la Televiziune si Radio atat inainte cat si in timpul campaniei de evanghelizare.

Dr. Geoffrey Mbwana, vice-presedinte al Conferintei Generale si originar din Tanzania, a condus cateva reuniuni majore care au fost difuzate la televiziune.

Dr. Wilson, aflat intr-un turneu in sapte tari din Africa, s-a intalnit cu presedintele si alte oficialitati guvernamentale din Tanzania. In aceasta ocazie si- a exprimat deschis respectul fata de Botez in dimineata Sabatului: „O priveliste frumoasa! O binecuvantare minunata de la Dumnezeu”.
Adventists-‘shake-Africa-for-Christ’_banner
Noii membri botezati au fost condusi de pe plaja unde a avut loc botezul in Ocean, direct la Stadion pentru a participa la serviciul de inchinare.

Delegatia adventista, invitata la resedinta oficiala a presedintelui tarii

Ted Wilson, care a inceput predica la 13:45, a cerut publicului prezent sa impartaseasca vestea venirii in curand a lui Isus in propriile lor comunitati.

„Dumnezeu va cheama sa treziti Africa pentru Hristos. Pastrati legatura si comuniunea cu El in fiecare zi”, a spus in final liderul adventist.

Presedintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete a salutat interventia Dr. Ted Wilson si a primit delegatia adventista la resedinta sa oficiala, pentru cina si dialog.

Dr. Wilson a numit intalnirea „foarte utila” si a remarcat faptul ca Kikwete a avut un rol esential in mentinerea pacii in Tanzania si a contribuit la solutionarea conflictelor din Coasta de Fildes, Burundi si Kenya.

Sursa: Record.net.au

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.