Read Time:1 Minute, 45 Second

Bisericutele din biserici – ce ne spune Biblia despre unitate si fratietate

In 1 Petru 3:8, apostolul indeamna biserica sa aiba “unitate de spirit”, astfel incat credinciosii sa poata trai armonios unul cu celalalt.

Dar cum este posibil ca oameni din medii foarte diferite, cu personalitati si temperamente diferite, sa gaseasca si sa promoveze unitatea si fratietatea?

Exista ceva extrem de puternic in aceasta lume care poate sa sudeze si sa uneasca membrii bisericii. Acest “adeziv miraculos” nu este altceva decat DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU!

Pe masura ce fratii cresc in intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu, atunci cand peste ei se revarsa Duhul Sau si dragostea Lui se manifesta in inima lor, diferentele isi pierd importanta si pana la urma vor disparea, scrie in Godreports.

Voia lui Dumnezeu a fost sa ne faca diferiti, nu creaturi identice si docile. El isi gaseste placerea de a aduce unitatea in diversitate.

Alegerile…

Nu intamplator Iisus a ales 12 ucenici total diferiti, care au devenit apostoli. Din acest grup facea parte Matei, vamesul. Poporul evreu ura vamesii pentru ca acestia colectau taxele pentru romani. Erau vazuti ca tradatori care s-au vandut Romei. In plus, ei solicitau de la oameni mai multi bani decat acestia trebuiau sa plateasca.

Iisus l-a ales, de asemenea, pe Simon Zelotul. Acesta aderase la un grup politic care ii ura pe romani si doreau sa-i rastoarne cu forta.

A procedat gresit Iisus facand aceste alegeri? Din punct de vedere uman acest amestec de individualitati nu poate functiona. Dar cu iubirea lui Dumnezeu care lucreaza in inimile lor, toate lucrurile sunt posibile.

Deci, ca urmasi ai lui Iisus, nu trebuie sa gandim sau sa spunem despre un frate sau sora in Hristos: “aceasta persoana nu este genul meu”, sau “aceasta persoana nu-mi place”.

Nu trebuie sa ne retragem, sa stam si sa comunicam in mici “bisericute”, unde gasim oameni “pe gustul nostru.”

Iisus vrea sa fim in masura sa spargem toate aceste bariere, toate aceste diferente de suprafata, astfel incat sa putem descoperi noi insine unitatea prin iubirea Lui, care transforma orice inima.

Foto: chretiens-en-caux.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Bisericutele din biserici – ce ne spune Biblia despre unitate si fratietate

  1. Unitatea in diversitate este posibila si recomandata doar in ceea ce priveste deosebirile de caracter indiferent cat de mari ar fi … dareste imposibila in cazul deosebirilor principiale ! Iata cateva exemple : unii se roaga linistit si pe rand, altii se manifesta zgomotos cu totii impreuna : unii se aduna impreuna in ziua a saptea ( Sambata ) considerand important altii se aduna Dumineca sau oricand fara nici o deosebire: unii cred intr-o singura persoana divina altii cred intr-un Dumnezeu triunic; unii au femei in slujbe de pastori, presbiteri altii nicinu vor sa auda: unii primesc in Biserica ca membri homosexuali altii anatemizeaza asta … etc . Credeti ca sunt chestiuni de importanta minima ? Eu nu cred !

  2. De acord in totalitate cu cele scrise mai sus.Dar ce ne facem cu preotii care nu respecta nici jumatate din ce a spus Isus?Tocmai ce m-am lovit de o problema cu preotul din satul nostru.El este originar di Breaza ,Prahova, si tot de acolo a adus o cunostinta de a sa,care se ocupa de cruci, monumente,imprejmuiri morminte..etc.Eu vreau sa fac crucea si imprejmuirea mormantului mamei mele cu ajutorul unui prieten de al meu,care, din pacate,nu poate avea un loc de munca stabil datorita unei boli.Preotul nu este de acord cu optiunea mea si nu ma lasa sa fac ceea ce am de facut,si ca sa fie treaba buna ii cere amicului meu 10% din cat castiga cand face cate o lucrare de acest tip.Vi se pare corect? Vi se pare normal ca eu care am acel mormant acolo din anul 1975 sa platesc o taxa bisericii pentru a putea pune o cruce si a face impresmuirea acelui mormant??? Cred in Dumnezeu dar nu pot crede in biserica din cauza besimtirii popilor care cersesc vani cu nerusinare de la bietul om,care poate ca nu are ce pune pe masa zile intregi,in timp ce popa se da cu merțanul sau cu pasatul pe drum prin fata amaratului de la care a luat bani.Amaratul nu are ce pune la copil pe masa in timp ce fata popii face studiile in Olanda.Mare gradina lui Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Femeile violate pot sa avorteze ? Un pastor nigerian sustine ca Biblia nu interzice acest lucru
Next post Doar Tu – Lucica Boltasu
%d blogeri au apreciat: