Bisericile chineze se inchid, devin fabrici sau centre de propaganda

Bisericile chineze se inchid, devin fabrici sau centre de propaganda

Bisericile chineze se inchid, devin fabrici sau centre de propaganda

Partidul Comunist Chinez (PCC) ia masuri drastice impotriva bisericilor pentru a impiedica crestinii sa se intalneasca si sa tina slujbe.

Potrivit Bitter Winter, autoritatile locale au trecut la demolarea sau reincadrarea bisericilor. Acestea sunt transformate in locuri de divertisment, fabrici si centre de propaganda pentru PCC.

Peste 70 de biserici protestante au fost inchise in 2019 in orasele Lianyungang si Suqian.

In luna august a avut loc o intalnire intre liderii bisericilor si autoritatile din Bailu. Oficialii orasului au declarat ca bisericile care au putini enoriasi, trebuie inchiriate sau vandute.

“Guvernul desfiinteaza bisericile”, au acuzat liderii bisericilor. Bitter Winter relateaza ca unele biserici fusesera deja vandute inainte de intalnirea din august.
O biserica, care fusese nefolosita de la inchiderea sa in iunie anul trecut, a fost inchiriata pe 25 august. O alta biserica, (Biserica Chenzhuang) a fost vanduta pe 26 iulie pentru 20.000 RMB (aproximativ 3.000 USD).

Au scos crucea din biserica

“Nu am avut ocazia sa ne salvam biserica”, a declarat un membru al congregatiei.

Un rezident din orasul Suqian a declarat ca biserica sa a fost transformata intr-o sala memoriala pentru eroii revolutionari ai Chinei.

La 5 iunie, muncitorii angajati de guvern au scos crucea din biserica. Impreuna cu crucea a fost scos un panou mare pe care scria: “Dumnezeu iubeste lumea”.

Acum, la intrarea in biserica a fost plasata o pancarta. Pe ea scrie “Auditoriul militar si politic al districtului Huaihai”.

“Biserica va fi folosita acum pentru a invata tanara generatie despre spiritul revolutionar al Chinei”, a explicat un oficial al satului.

De asemenea, au fost demolate cel putin trei biserici inchise din Suqian.

Credinciosii depasesc numarul membrilor Partidului Comunist

“Credinciosii depasesc numarul membrilor Partidului Comunist, iar Partidul nu poate castiga inimile acestora”.

“Guvernul se teme ca acest lucru va aduce instabilitate. Bisericile sunt eradicate pentru a se asigura ca exista mai multi membri ai PCC decat credinciosi”. Aceste declaratii apartin liderilor bisericilor demolate.

Pe 21 octombrie, autoritatile din provincia Henan au cerut demolarea unei biserici, pentru a construi o clinica in locul ei. Un rezident a mentionat ca locul a fost folosit ca fabrica de imbracaminte, care a fost inchisa doua luni mai tarziu.

In aprilie, autoritatile din orasul Shangrao au inchis o biserica locala pentru “organizarea de adunari ilegale”. O luna mai tarziu, locul a fost transformat intr-o “Statie de practica a civilizatiei pentru o noua era”.

“Afise de propaganda ale partidului au fost postate peste tot, iar in interior au fost aduse mese de tenis de masa”, a explicat un membru al bisericii.
Dupa inchiderea bisericii, membrii ei vor tine adunarile in casele credinciosilor.

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.