0 0
Biserica nu mai este biserica - Petru Popovici • Afirmativ Press
Articole

Biserica nu mai este biserica – Petru Popovici

Read Time:3 Minute, 9 Second

Biserica nu mai este biserica

Pastorul Petru Popovici si-a incheiat alergarea pe aceasta parte de lume pe 21 octombrie 2019. Cu putin inainte de a ne parasi, fiind prea intristat si indurerat in inima ca sa mai stea nepasator, a lansat un semnal de alarma cu privire la starea bisericilor evanghelice.

El a publicat o scrisoare deschisa cu un mesaj clar pentru orice crestin care il iubeste si il slujeste pe Mantuitorul care ne-a rascumparat. Redam aceasta scrisoare deschisa, care are un mesaj tulburator pentru trezirea spirituala:

Domnul sa va inmulteasca harul si binecuvantarile pe ogorul Evangheliei!

Traim vremuri de crize. Criza lipsei de dragoste fata de Dumnezeu si dragostei fata de frati si fata de lumea pierduta in pacate si stricaciune e aproape in toate bisericile. O stare de moleseala, de adormire spirituala a patruns pe nesimtite si in bisericile noastre, nu numai in cele oficiale.

Unele au inca o prezenta frumoasa, dar lipseste puterea si lipseste roada. Unii obositi au suspendat un serviciu de inchinaciune de duminica dupa masa, caci poporul nu venea la Casa Domnului. Prin anii 1945-1950, noi aveam trei servicii pe duminica si adunarile erau tixite. Ce s-a petrecut?

.

Fara sa tinem seama, s-a dezvoltat gustul de predicatorie. Si Duhul Sfant si orele de rugaciune erau tot mai neglijate. Se punea un frate mai slabut sa o conduca. Si tinerii au inceput sa lipseasca, caci pastorul insusi lipsea. Era prea ocupat.

Ori forta bisericii nu sta in oratorie, ci in rugaciune. Si iata pe nesimtite am ajuns la o stare de racire a dragostei, un fel de apostazie(2 Timotei 3:5). Unii vor zice: „Am ajuns la ceea ce s-a profetit.”

Nu, nu trebuie sa gandim asa. Nu noi suntem in functie de proorocie, ci Duhul profetic a stiut mai dinainte cum vor fii unii si a dat instiintarea, ca noi sa nu ajungem in acea stare.

Dumnezeu e izvorul Dragostei, a caldurii spirituale. Prin indepartarea treptata de El, am ajuns la un formalism uscat. Rugaciunea nu poate fi substituita cu nimic. Ea e partasia prin Duhul Sfant cu Dumnezeul nostru mare.

Celelalte fara ea, devin surogate. Nu e de mirare ca nu mai e cautarea celor pierduti. In cele mai multe locuri la botez sunt doar unii copii ai pocaitilor, si din aceia unii fara nasterea din nou.

Cand nu e partasie sfintitoare cu Dumnezeul Preasfant, valuri de pacatosenie inunda bisericile: prefacatorie, minciuni, placeri, avorturi, divorturi, dusmanii. Si Biserica nu mai e Biserica, ci sinagoga a Satanei. Trebuie sa ne trezim, sa ne pocaim.

.

Realitatea trebuie sa ne zdrobeasca inimile. Inapoi, conform Cuvantului, la post si rugaciune. E vreme tarzie. Venirea Domnului e mult mai aproape. Si ce mare e raspunderea noastra!

Fiecare sa inceapa cu el. Dati valoare rugaciunii personale. Domnul Isus a zis: „intra in odaita ta, inchide usa”, adica izoleaza-te de toate. Lasa televizorul, lasa internetul si toate afacerile.

Priveste-te pe tine in lumina LUI, smereste-te si roaga-L ca prin Duhul Sfant sa te faca o forta spirituala pentru ridicarea Bisericii si pentru mantuirea multor pacatosi. Hotarati cu biserica zile de post si rugaciune.

Topiti-va in fata LUI pentru racirea dragostei. In toate trezirile spirituale, Dumnezeu s-a folosit de oameni ai rugaciunii. Fiti la indemana LUI. EL asteapta si vrea aceasta.

Si lumea pierduta asteapta dupa trimisi ai Lui Dumnezeu, care sa-i ia de mana, ca ingerii pe Lot si sa-i scoata din Sodoma de azi. EL e gata pentru lucrari nemaipomenite. (Luca 21:25,26).

Scrisoarea aceasta e un strigat al dragostei mele catre toti fratii mei rascumparati prin sangele Mielului lui Dumnezeu, care a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.

In Glorioasa Lui slujire,

batranul frate Petru Popovici

Sursa: www.pasi.ro

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Afirmativ.com

Recent Posts

Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri!

Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Economistul Mircea Coșea a declarat că, pe…

7 zile ago

Marele privilegiu

Marele privilegiu În tumultul vieții noastre la orizontul căreia se îngrămădesc nori tot mai întunecoși…

o săptămână ago

Transumanismul: o religie pentru vremurile postmoderne

Transumanismul: o religie pentru vremurile postmoderne Asistăm la nașterea unei noi religii. Aceasta nu este…

2 săptămâni ago

E mai târziu decât credeți

E mai târziu decât credeți Trei seturi de sfaturi practice ale lui James George Jatras,…

3 săptămâni ago

Bijuterii personalizate

Bijuterii personalizate Bijuteriile sunt unele dintre cele mai îndrăgite accesorii de către doamnele și domnișoarele…

4 săptămâni ago

De ce companiile produc produse de calitate scăzută?

De ce companiile produc produse de calitate scăzută? V-ați întrebat vreodată de ce companiile continuă…

4 săptămâni ago