Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor” din Israel, incendiata de extremisti evrei

Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor” din Israel, incendiata de extremisti evrei

117465Unul dintre cele mai sacre locuri, vizitate an de an de mii de pelerini crestini, a fost incendiat de extremistii evrei. ”Biserica Inmultirii Painilor și a Pestilor”, situata in oraselul israelian Tabgha, pe malul Marii Galileii, a fost profanata de ultranationalisti israelieni care au scris pe ziduri impotriva celor care ”cred in falsi Dumnezei”.

Conform Huffington Post, extremistii au dat foc portii de lemn a bisericii in jurul orei 4 dimineata, iar flacarile s-au extins cu rapiditate asupra restului cladirii. Cel putin doua persoane au fost intoxicate cu fum.

Considerata patrimoniu al umanitatii, Biserica este ridicata pe locul unde se spune ca Iisus a facut un miracol, hranind 5.000 de oameni cu cinci paini si doi pesti. Loc traditional de pelerinaj, biserica a fost construita in secolul V si este in grija Ordinului Benedictin.

Un vers dintr-o rugaciune evreiasca denuntand credinta ”in falsi Dumnezei” a fost scris cu spray rosu pe peretii bisericii, fapt ce sugereaza ca extremistii evrei ar fi responsabili de provocarea incendiului.

Pompierii au precizat ca ancheta preliminara arata in mod clar ca focul a fost provocat deliberat.

Asociatia ”Rabinii pentru drepturile omului” a afirmat ca din 2009 au avut loc 43 de atacuri asupra unor cimitire, biserici, moschei si manastiri in Israel si in teritoriile ocupate Cisiordania si Ierusalimul de Est.

Sursa: ActiveNews

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor” din Israel, incendiata de extremisti evrei

  1. Si pana la urma nu este asa? Incalcarea poruncii a doua, nu arata ca este un dumnezeu fals, Cel Adevarat nu a poruncit sa fie Biserica pe locul acela. Pacat de incediu, dar mai pacat de cei care incalca poruncile Domnului..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: