Biserică închisă și membrii evacuați: Actiune în forță a poliției din Indonezia (Video)


Politia din provincia Jambi de pe insula Indoneziana Sumatra, a evacuat membrii unei congregatii metodiste din biserica si le-a sigilat usa pentru a nu mai avea acces in incinta.

Pentru a-si justifica actiunea de forta, politia din Jambi a dat publicitatii o informatie potrivit careia membrii au fost evacuati si biserica inchisa deoarece s-a constatat lipsa unei autorizatii de functionare, relateaza Morning Star News.

Surse din biserica aflate sub protectia anonimatului citate de agentia de stiri gatra.com, au declarat ca pe 27 septembrie autoritatile au inchis cladirea, dar si alte doua biserici, „pentru a-i calma pe musulmanii care pregateau pentru a doua zi un protest care putea degenera in violenta…”

„Autoritatile au invocat lipsa autorizatiilor, incalcarea ordinii publice si au inchis Biserica Metodista Indoneziana (Gereja Methodist Indonesia), Indonezia Christian Huria (Huria Kristen Indonezia) si Biserica Adunarilor lui Dumnezeu (Gereja Sidang Jemaat Allah), fara a expune un motiv clar”, a declarat pentru Vocea Americii secretarul Comunitatii Bisericilor din Indonezia (IGP).

„Exista mii de alte locuri de inchinare care nu au autorizatii, dar continua sa functioneze. Nu pot intelege de ce nu ne lasa sa intram in bisericile noastre. As intelege daca autoritatile locale ne-ar interzice pentru ca am folosi cladirile pentru activitati criminale; dar noi le folosim pentru a-L lauda pe Dumnezeu”, a adaugat el.

IGP a emis un comunicat de presa, in care subliniaza faptul ca libertatea religioasa este garantata de Constitutia Indoneziei. De asemenea, a solicitat autoritatilor guvernamentale sa acorde de urgenta autorizatiile si a mentionat faptul ca a trimis o echipa la Jambi pentru a aplana conflictul.

Duminica (30 septembrie), adunarea metodista s-a inchinat intr-un cort ridicat langa biserica, asa cum se arata pe pagina lor de pe Facebook.

Vocea Americii (VoA) a informat ca purtatorul de cuvant al districtului Jambi – Abu Bakar – a declarat ca „inchiderea bisericilor a fost doar o actiune temporara luata din cauza protestelor locuitorilor din zona care sunt deranjati de tulburarea linistii si ordinii publice, iar autoritatile au decis sa inchida bisericile pentru a evita incidentele inutile.” Credem ca este o decizie inteleapta sa asteptam sa se calmeze situatia”, a adaugat Bakar. El a negat faptul ca extremistii islamisti au presat autoritatile locale sa inchida bisericile, arata VoA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.