Acasă » Biserica Adventista pregateste un botez in masa, unic in istoria sa: Peste 60.000 de suflete sunt gata sa-si predea viata lui Hristos in Rwanda

Biserica Adventista pregateste un botez in masa, unic in istoria sa: Peste 60.000 de suflete sunt gata sa-si predea viata lui Hristos in Rwanda

1Seria de evanghelizari in masa organizate de Biserica Adventista de Ziua a Saptea in ultimii ani va atinge o noua culme in 2016, cand in Rwanda este preconizat a avea loc cel mai mare botez din istoria de 153 de ani a bisericii.

Mii de pastori locali si membrii ai bisericii s-au mobilizat pentru a impartasi studii biblice, pliante pentru o viata sanatoasa si informatii despre marea evanghelizare din luna mai care se va desfasura pe durata a doua saptamani in 2.200 de locuri din Rwanda, informeaza Adventist Review.

Momentul de varf al evanghelizarii va fi atins in Sabatul din 29 mai, cand, potrivit estimarilor liderilor bisericii „60.000 de mii de persoane, sau chiar mai mult vor intra in apa botezului”.

Slujitorii din biserici sunt chiar acum printre oameni, pentru a le aduce la cunostinta ca va avea loc un eveniment deosebit”, a declarat presedintele Bisericii Adventiste Mondiale, Ted N. C. Wilson, cu ocazia unei vizite la comunitatea din orasul irakian Erbil, pentru a incuraja credinciosii din aceasta tara sfasiata de conflicte.

Speram sa fie botezati intr-un singur Sabat cel putin 60.000 de oameni in cele 2.200 de locuri destinate acestei evanghelizari. Dar credem ca vor fi mai multi…”, a mentionat Wilson, care va participa la evanghelizare intr-unul din aceste locuri.

Vom duce la bun sfarsit aceasta misiune, deoarece alaturi de noi lucreaza Duhul Sfant!”, a concluzionat presedintele Bisericii Adventiste Mondiale.
2Duane McKey, coordonator al evenimentului din Rwanda a declarat ca numarul de 60.000 de botezuri ar reprezenta un adevarat punct de reper pentru biserica.

N-am mai vazut pana acum o evanghelizare care sa se finalizeze cu 60.000 de botezuri. Va fi impresionant sa vedem atat de multi oameni in apa botezului”, a declarat el intr-un interviu.

Rwanda este una dintre tarile pe care Conferinta Generala a Bisericii Adventiste Mondiale a pus un accent deosebit in ceea ce priveste o evanghelizare pe scara larga.

In luna mai a anului 2014, peste 10.000 de oameni au fost botezati in capitala filipineza Manilla si imprejurimi, dupa o campanie de evanghelizare care a tinut doua saptamani.

O campanie similara s-a desfasurat in Zimbabwe in mai 2015, in urma careia au rezultat 30.000 de botezuri, cel mai mare din istoria de pana acum a bisericii. Biserica Adventista a fost fondata de circa 3500 de membri in anul 1863, iar in prezent numara aproape 19 milioane de credinciosi in intreaga lume.

Atat lucrarea de evanghelizare din Filipine cat si cea din Zimbabwe au fost organizate in mare masura si puse in aplicare de catre membrii bisericilor locale.

Ted Wilson si Duane McKey s-au alaturat acestor evanghelizari de amploare in calitate de coordonatori. Astfel Wilson a acceptat sa conduca evanghelizarea de doua saptamani din Manilla in 2014 si pe cea din apropiere de Harrare, Zimbabwe, anul trecut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.