Adventist-Venezuela-Aug-2015In pofida cresterii inflatiei si a saraciei, adventistii de ziua a saptea din Venezuela raman fermi in credinta, iar numarul lor creste rapid, a declarat un lider al Bisericii Adventiste Mondiale.

Israel Leito, presedintele diviziei Inter-America a Bisericii Adventiste care include Venezuela, a declarat ca a vazut binecuvantarea lui Dumnezeu in aceasta tara sud-americana in timpul calatoriei sale de sase zile pentru inaugurarea a trei misiuni noi.

„Biserica din Venezuela este foarte credincioasa”, a spus Leito. „Oamenii sunt fermi in credinta si sustin biserica dupa modestele lor posibilitati. Suntem recunoscatori pentru ca situatia dificila din tara nu a impiedicat cresterea bisericii.”

Biserica Adventista a cunoscut o crestere rapida in ultimii zece ani in Venezuela. In 2004 Uniunea Venezuela – Insulele Antile aveau un numar de 134.302 de membri si 579 de biserici. Pana in 2010, cifrele au crescut la 233.293 de membri si 834 de biserici.
Adventist-Venezuela-Oct11Cresterea numarului de membri a determinat impartirea Uniunii in doua in anul 2014: parte de est cuprinde capitala Caracas si cinci birouri de conferinte, iar celalalta parte in vest, are cinci conferinte si trei misiuni. Astazi, Uniunea Venezuela Est are 143.879 membri si 539 de biserici, in timp ce Uniunea Venezuela de Vest are 142.451 membri si 560 de biserici.

Leito a spus ca a vazut in calatoria sa cum farmaciile si magazinele faceau eforturi pentru a furniza medicamentele si alimentele necesare nevoilor de baza ale cetatenilor.

In momentul de fata, salariul lunar al unui pastor in Venezuela este echivalent cu mai putin de 50 $. Din aceste considerente multi pastori au plecat cand au gasit o oportunitate in afara tarii: „Acest lucru a afectat intr-o anumita masura biserica, deoarece liderii cei mai buni au parasit tara. Cu toate acestea nu este vorba de un exod in acest sens”, a spus Leito.

Pe fondul acestei situatii, un numar tot mai mare de oameni Il cauta pe Isus si vin catre biserica. „Mesajul lui Isus aduce speranta in Venezuela si vedem ca multi oameni sunt receptivi la Evanghelie, asa ca vom continua rugaciunea pentru liderii nostri si pentru membrii de acolo ca sa fie in continuare credinciosi si calauziti de Duhul Sfant”, a concluzionat Leito.

Sursa: Adventist Review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.