Biserica Adventista din Jamaica ia atitudine: „Solicitam liderilor politici sa mentina o campanie electorala civilizata si sa renunte la atacurile la persoana

Biserica Adventista din Jamaica ia atitudine: „Solicitam liderilor politici sa mentina o campanie electorala civilizata si sa renunte la atacurile la persoana

Adventist-Jamaica-Everett-Brown-Jan13Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Jamaica a adresat rugamintea tuturor politicienilor sa isi aleaga cu grija cuvintele in viitoarea campanie electorala nationala.

Biserica Adventista este cea mai mare denominatiune de pe insula din Caraibe, iar liderii impreuna cu reprezentantii altor culte au facut un apel la calm dupa ce campaniile electorale anterioare s-au desfasurat sub semnul violentei.

In ultimii ani violenta din timpul sezonului electoral s-a mai redus, dar retorica de campanie a candidatilor a ramas la fel de agresiva.

Solicitam tuturor liderilor nostri politici sa mentina o campanie electorala civilizata si sa renunte la atacurile la persoana”, a declarat Everett Brown, presedintele reales al Uniunii de Conferinte din Jamaica.

El a avertizat ca atacurile personale ale candidatilor creeaza „tensiuni lipsite de etica si nasc conflicte intre adversarii politici”, care se pot solda cu violenta fizica si chiar deces, relateaza Adventist Review.

Sa nu fim cantariti in balanta si gasiti prea usori”, a declarat Brown intr-o reuniune a cadrelor nou alese pentru functiile de conducere a Uniunii de Conferinte care a avut loc la Biserica Adventista din Mandeville.

Printre persoanele care au participat la aceasta reuniune, s-au aflat si fostul ministru al securitatii nationale Peter Bunting si Audley Shaw, membru al Parlamentului jamaican.

Dupa ce a reafirmat angajamentul bisericii in predicarea Evangheliei lui Isus si sustinerea reconstructiei tarii, Brown a anuntat pozitia oficiala a Bisericii Adventiste Mondiale: aceea de a nu sustine nici un partid politic, candidat, sau activitate politica.

Este dreptul membrilor nostri ca si cetateni sa-si exercite dreptul la vot, dar biserica nu va sustine in mod public sau privat niciun partid politic si nu va sprijini niciun fel de activitate politica”, a spus el.

Biserica Adventista de ziua a Saptea este cea mai mare denominatiune din Jamaica, numarand mai mult de 300.000 de membri la o populatie de 2,8 milioane, potrivit celui mai recent recensamant national.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.