Biserica Adventista – cea mai rapida rata de crestere din lume: la fiecare 4 ore, un nou locas de cult si-a deschis portile

Biserica Adventista – cea mai rapida rata de crestere din lume: la fiecare 4 ore, un  nou locas de cult si-a deschis portile

Biserica Adventista – cea mai rapida rata de crestere din lume: la fiecare 4 ore, un nou locas de cult si-a deschis portile

Biserica Adventista de Ziua a Saptea inregistreaza cea mai rapida rata de crestere din lume, arata un studiu recent. Potrivit cifrelor, un nou lacas de cult si-a deschis portile la fiecare 4 ore.

Anul trecut, un numar record de 2446 biserici au fost inaugurate, contribuind la cresterea numarului de membri, care se cifreaza la aproape 18.500.000, consemneaza Biroul de Arhiva, Statistica si Cercetare (BASC).

Pastorul Gary Krause, directorul Misiunii Adventiste, care are un rol-cheie in deschiderea de noi biserici, a laudat pe Dumnezeu pentru cifrele de crestere impresionante si a cerut Bisericii Adventiste sa continue cu mult curaj misiunea sa inspirata de Apocalipsa 14 – cea a vestirii ca Isus vine in curand.

„Aceste statistici sugereaza ca Biserica Adventista de Ziua a Saptea se indreapta in directia cea buna si trebuie sa continue la fel in misiunea sa”, a declarat pastorul Krause.

„Studiile arata ca infiintarea de noi biserici este cea mai eficienta forma de crestere a numarului celor care Il urmeaza pe Isus, asa cum de altfel confirma marturia din cartea Faptele Apostolilor, sfatul lui Ellen White, precum si istoria proprie a Bisericii Adventiste”, a adaugat el.

Ellen White, co-fondatoarea Bisericii Adventiste, a incurajat de-a lungul vietii ei infiintarea de biserici, subliniind in mod repetat ca exemplul pe care trebuie sa-l urmeze adventistii este acela al bisericii crestine timpurii din Faptele Apostolilor.

Un numar record de biserici infiintate in 2014

Cele 2446 de biserici construite anul trecut reprezinta un nou record si reprezinta o crestere cu 381 fata de anul 2013, a declarat Dr. David Trim, director al BASC.
Daca in 1934 functionau 7.818 biserici, cifra acestora a crescut constant, ajungand la 38.779 biserici in anul 1994, 57. 850 in 2004 si 78.810 in 2014.

„Cresterea de anul trecut a numarului bisericilor este cea mai mare inregistrata vreodata intr-un an calendaristic. Acest lucru reprezinta in parte munca Biroului de Misiune Adventista si implicarea misionarilor – eroi necunoscuti – la nivel global”, a declarat Dr. Trim.

Un numar de 18.479.257 de adventisti in 2014

Cifrele recente date publicitatii de BASC indica faptul ca un numar record de 1.167.796 oameni s-au alaturat Bisericii Adventiste anul trecut, depasind cifra de 1.091.222 oameni care au aderat in 2013, precum si recordul anterior de 1.139.000 inregistrati in 2011.

Asta inseamna ca 3.197 de noi membri s-au alaturat bisericii in fiecare zi, sau 133 la fiecare ora, adica 2,22 la fiecare minut, denominatiunea inregistrand un numar total de 18.479.257 membri la sfarsitul anului 2014, in conformitate cu un document numit „Fapte si cifre interesante”de la biroul condus de Dr. Trim.

Raportat la populatia Terrei, o persoana din 392 este adventista

Daca ne raportam la numarul de 7,238 miliarde de oameni care traiesc astazi pe Terra, se constata ca o persoana din 392 este membra a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, comparativ cu unul la 393 in 2013 si unul la 459 acum un deceniu, in 2004.

Rata de crestere de 1,85% inregistrata in 2014, a depasit rata de 1,47% din 2013, dar a scazut de la 2,3% in 2012 si de la recordul de 4,98% in anul 2006.

Unii membri ai bisericii locale au obiective ambitioase pentru deschiderea de noi biserici. Liderii Bisericii din Republica Dominicana, de exemplu, incearca sa deschida cel putin 25 de biserici pe an, a declarat Libna Stevens, director de comunicare asistent pentru Divizia Inter-americana.

Pastorul Krause a cerut membrilor bisericii sa se angajeze activ in infiintarea de noi biserici, mentionand ca Biserica Adventista a inceput ca o miscare de „plantare” de biserici si a continuat sa creasca, centrandu-se pe infiintarea de noi grupuri de credinciosi. Membrii bisericii pot sustine financiar infiintarea de noi biserici la <AdventistMission.org >.

Sursa: record.net.au

Afirmativ.com

Afirmativ.com

One thought on “Biserica Adventista – cea mai rapida rata de crestere din lume: la fiecare 4 ore, un nou locas de cult si-a deschis portile

  1. Problema nu e cu cantitate… ci cu calitate. E trist ca facem compromisuri si platim preturi mult prea mari pentru ca sa arate mai frumos statistica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: