Biblia

Biblia

Biblia

Biblia audio in limba romana – Proiect Ioan Ciobota

 

Biblia Cornilescu text si audio – Proiect INTERCER

 

– Biblia On-Line (e-Bible)

 

– Biblia – Proiect Institutul Teologic Adventist

 

– Biblia in diferite limbi

 

– Biblia varianta pentru mobil

 

 – Descarcati Biblia Fidela  – Traducere literala noua, completata, revizuita si actualizata (2014)

***

Biblia este de departe cea mai cunoscută și mai publicată carte de pe pământ. Sfânta Scriptură este un izvor de cunoaștere, este piatra de temelie a creștinătății și cartea de căpătâi a peste un miliard de credincioși din toată lumea. 

Mai mult chiar, în lumea creștină se consideră că în momentul în care Biblia este tradusă în limba respectivă, acea limba este pe deplin formată.

Și totuși referirile care se fac la ea nu de puține ori au contrariat. Au fost războaie născute din cauze religioase. Cu siguranta puține lucruri din cultura omenească pot egala Scripturile când vine vorba despre istorie, legende și controverse. O parte dintre acestea sunt datorate traducerii sale din ebraică, aramaică sau greacă veche.

O altă parte a acestor controverse provin din limbajul incifrat și modul tainic în care este scrisă. Unii exegeți vorbesc de iluminarea divină a autorilor, alții de ștergerile deliberate a unor pasaje.

Sfanta Scriptura a fost scrisă de-a lungul a peste 1 600 de ani. Scriitorii ei au trăit în epoci diferite şi au provenit din medii diferite. Unii au fost agricultori, pescari sau păstori. Alţii au fost profeţi, judecători sau regi. Evanghelistul Luca a fost medic. Chiar dacă scriitorii ei au provenit din medii atât de diferite, este coerentă de la prima până la ultima pagină. 

Din prima carte a Bibliei aflăm cum au început problemele omenirii. Ultima carte ne arată că întregul pământ va deveni un paradis, sau o grădină minunată. De la un capăt la celălalt, ne prezintă evenimente care au avut loc de-a lungul câtorva mii de ani şi ne ajută să înţelegem care este scopul lui Dumnezeu şi cum se va realiza. Coerenţa impresionantă a Bibliei este o dovadă că această carte provine de la Dumnezeu.

***

Pentru studiu biblic puteti telefona la nr. 021.210.73.80 Sola Scriptura Cursuri si veti primi detalii referitoare la modalitatea de transmitere a materialelor de studiu.

CURSURILE SUNT GRATUITE SI VETI PRIMI DIPLOMA PENTRU ABSOLVIREA CURSULUI, DIN PARTEA INSTITUTULUI SOLA SCRIPTURA!

logo-sola-scriptura-copy

10 Comments

        Lasă un răspuns

        Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.