Biblia te ajuta sa devii bun

De foarte multe ori am auzit la diferite persoane spunand: „Sunt bun, eu nu fac ca ceilalti, eu nu ma port urat cu cei pe care ii iubesc…”

Care sunt metodele care ajuta sa ajungi o persoana cu adevarat buna? Iata cativa pasi care te pot ajuta sa pasesti cu ,,dreptul”.

Ia-ti timp si citeste Biblia – este o carte importanta cu subiecte de orice natura, pune-ti in minte un tel bun, ce putem invata din aceasta Carte, pentru a devenii buni intr-un domeniu ales: Despre asta vreau sa vorbim.

1. Studiaza si aplica imediat.

Tocmai ce ai invatat un concept nou? Du-te si practica-l, BIBLIA e simpla, ai un buton verde in dreapta-sus a lectiei (VOINTA). In realitate, lucrurile s-ar putea sa nu fie asa de simple, deci ai grija sa-ti setezi un cadru potrivit, care sa-ti faciliteze practica.

2. Practica un concept pana devii bun in el.

Nu trece la urmatorul concept pana cand nu iti iese acesta. Ramai cu el, indiferent de cat timp ai nevoie. In cazul exercitiilor tale, nu treci la urmatorul nivel pana cand nu ai 10 raspunsuri corecte, la rand. Aici, daca faci un lucru corect de 10 ori, o sa ai succes de 10 ori la rand. Cere prin rugaciune la Dumnezeu intelepciune sa intelegi ce nu stiai pana atunci si daca poti cere sfatul unui preot, pastor care stie cu adevarat ceea ce scrie in Biblie, sa-ti ofere raspuns la subiectul in sine;

3.Monitorizeaza progresul.

Fa-ti un tabel cu obiective, “cu cifre” si zile specifice.
Unde te afli acum vis-a-vis de obiectivul tau? Ti-a iesit? Noteaza-ti. Nu ti-a iesit? Ce puteai sa faci mai bine in schimb? E important sa te poti uita in urma, sa vezi unde anume erai in prima zi si unde esti acum. Daca poti urmari „pattern”-urile, ce anume a functionat si care au fost conditiile intrunite, batalia e pe jumatate castigata.

4.Daca inveti de unul singur, sa practici in grup.

Iti doresc implinirea telului tau bun si sa devii un Om BUN!

                                                                                                      Autor: Ada Rosu

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.