Benny Hinn renunta la teologia prosperitatii

Evanghelistul Benny Hinn a ajuns la concluzia ca teologia prosperitatii este o „jignire adusa Domnului”, afirmand ca „Duhul Sfant este scarbit de ea”.

Hinn, cunoscut la nivel mondial ca unul dintre marii sustinatori ai teologiei prosperitatii, a declarat, pentru prima data in cariera sa, o respingere totala a ei.

Evanghelia prosperitatii ne invata, printre altele, ca toti credinciosii au dreptul la binecuvantarile de sanatate si bogatie si le pot obtine prin marturisiri de credinta pozitive, alaturi de nelipsita contributie de zecimi si daruri oferite pentru „biserica”…

In timpul unei emisiuni live pe facebook, Hinn, care a fost criticat in nenumarate randuri pentru sustinerea teologiei prosperitatii, a afirmat ca „Evanghelia nu este de vanzare”.

„Imi pare rau sa spun, dar cred ca teologia prosperitatii a scapat de sub control. Imi corectez viziunea asupra acestei teologii si va spun tuturor lucrul asta. Cand citesc Biblia acum, nu o mai vad cu aceiasi ochi pe care i-am avut acum 20 de ani”, a declarat Hinn in videoclip.

”Cred ca este o jignire adusa Domnului, este o jignire sa va spunem: dati 1.000 de dolari. Duhul Sfant vrea sa puneti pret pe Evanghelie. Atat. Pentru mine este suficient. Nu va voi mai cere niciodata sa dati 1.000 USD sau vreo alta suma, deoarece cred ca Duhul Sfant este ofensat.”

Nu-mi pasa ce cred oamenii despre mine

El a adaugat: „Cred ca doar Evanghelia conteaza, asa ca fac aceasta afirmatie pentru prima data in viata mea, si sincer, nu-mi pasa ce cred oamenii despre mine.”

In 2018, Benny Hinn a admis ca pe masura ce citeste Biblia si creste spiritual, intelege mai mult si si-a dat seama ca unele dintre lucrurile pe care si el le-a invatat, nu erau biblice, inclusiv teologia prosperitatii.

In final, Hinn a spus ca desi a fost acuzat de multe ori ca traieste in opulenta si nu respecta invatatura crestina, lucrurile s-au schimbat in prezent.

*Nota redactiei

Noi nu stim daca afirmatiile facute de Hinn in emisiunea televizata si transmisa in mediul online sunt autentice, iar acesta are mustrari de constiinta. Dar, daca lucrurile stau intr-adevar asa, atunci poate repara toate greselile pe care le-a facut pana acum.

Chiar Domnul nostru ne spune cum: ” Cand a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: Iti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, imparte la saraci, si vei avea o comoara in ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma.” (Luca 18:22)