Beneficiile gândirii pozitive – (Infografic în engleză)

Beneficiile gândirii pozitive – (Infografic în engleză)

Beneficiile gândirii pozitive

Când vine vorba de perspectiva vieții tale, fie vezi paharul „pe jumătate plin” sau „pe jumătate gol”. Dar ce înseamnă asta cu adevărat?

Cea mai elementară explicație, înseamnă că ești fie optimist, fie pesimist. Cei mai mulți oameni nu se gândesc însă prea mult la perspectiva personală, dincolo de etichete sociale.

Dar știi că perspectiva determină modul în care îți trăiești viața?

O persoană care gândește pozitiv, tinde să aibe succes mai mare și să fie mai fericită. În același timp, o persoană care gândește negativ, tinde să fie nefericită și se bucură de mai puțin de succes.

De ce se întâmplă asta?

Pentru că gândirea pozitivă îți permite să vezi posibilitățile din viață. Nu ești niciodată limitat. Acesta este doar unul din beneficiile gândirii pozitive.

Făcând un pas mai departe în legătură cu această idee, atunci când începi să gândești pozitiv, vei începe un ciclu pe care nu îl vei observa neapărat la început.

Iată ce se întâmplă când începi să gândești pozitiv:

• Devii mai motivat
• Te pui într-o dispoziție mai bună
• Asta înseamnă că ești fericit mai des
• Fiind fericit, vei încerca lucruri noi
• Obții apoi success
• Asta îți aduce mai multă fericire
• Mai multă fericire înseamnă mai multă motivație

După cum puteți vedea, gândirea pozitivă urmează un ciclu. Este un ciclu în care fiecare etapă generează elemente interdependente sub forma unui cerc. Cercul odată închis, este apoi reluat de la capăt ca un perpetuum mobile de-a lungul întregii vieți.

Controlul și schimbarea gândurilor

Vestea bună pentru cei care au o gândire negativă, este că pot deveni în timp persoane care gândesc pozitiv.

Scriitorii și oamenii de știință descriu adesea creierul uman în termeni de spațiu. Mai exact, ei compară neuronii din creierul nostru cu stelele dintr-o galaxie.

Iată spre exemplificare o imagine. Ea parcă reflectă această legătură între universul infinit din jurul nostru și universul finit al propriului nostru sine.

Avem miliarde de neuroni în creier și atunci când gândim și învățăm, creăm și consolidăm căi electrochimice între ei.

Imaginează-ți, dacă vrei, propriul tău creier ca un cer de noapte, care transmite fascicule pulsatorii de lumină între stelele tale neuronale.

Pe măsură ce gândești mai intens, pe măsură ce experimentezi lucruri noi, creezi mai multe conexiuni, ramuri, bucle și modele de constelații pe cerul tău interior.

Să-mi imaginez creierul în acest fel nu este doar o idee grozavă, ci mă face mai conștient de propriile mele gânduri.

Dacă ne modelăm literalmente propriile minți, așa cum ne spune știința astăzi că este posibil, atunci să o facem cu cât mai multă dragoste și bucurie, folosind puterea gândirii pozitive.

Beneficiile gândirii pozitive

Este interesant să poți avea controlul asupra minții și vieții tale, însă beneficiile gândirii pozitive nu se termină aici.

De fapt, există multe alte beneficii suplimentare ale gândirii pozitive.

În infograficul afișat mai jos, puteți vedea multe dintre aceste beneficii. De asemenea, este indicat modul cum să începeți să gândiți pozitiv.

Scopul învățării de a gândi pozitiv, este trăirea unei vieți mai complexe și mai fericite. Dar asta nu se întâmplă peste noapte.

Este nevoie de timp pentru a trece de la a gândi tot timpul negative, la a gândi pozitiv.

Dar se poate face! Și merită cu prisosință să depuneți acest efort. Consultați infograficul de mai jos și începeți să culegeți roadele gândirii pozitive, începând chiar de astăzi.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.