Batranul intelept si regele invidios

Batranul intelept si regele invidios

Batranul intelept si regele invidios

Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta, cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune.” Iosua 1:8

Un rege avea in imparatia lui un batran foarte intelept, pe care a inceput sa-l invidieze. Regelui nu-i placea de batran pentru ca datorita sfaturilor lui intelepte, acesta a ajuns foarte cunoscut si indragit de toti cei din imparatie.

Pentru ca nu mai putea sa suporte aceasta situatie, regele a hotarat sa-l umileasca. De aceea, a adunat intr-o zi pe toti cei din casa regala, si in fata tuturor i-a cerut batranului sa-i raspunda public la o intrebare.

Cand batranul a ajuns in fata multimii, in timp ce-si tinea mainile la spate, regele l-a intrebat: In palmele mele tin un pui de porumbel, spune-mi te rog: aceasta pasare este vie, sau moarta?

Dupa ce i-a auzit intrebarea, batranul si-a dat repede seama ca i se intinde o cursa si si-a zis in sine insusi: Daca ii voi spune regelui ca pasarea este vie, el ii va suci gatul si mi-o va arata moarta. Daca ii voi spune insa ca este moarta, regele mi-o va arata asa cum este, dovedind ca este vie.

Oricare dintre aceste raspunsuri, a cumpanit batranul, se va intoarce impotriva mea. Fiindca regele are ultimul cuvant, el nu va pregeta sa foloseasca aceasta situatie pentru a ma umili!

Alegerea iti apartine

In timp ce batranul se gandea la alternativele posibile pentru raspuns, regele l-a intrebat inca odata, cu si mai mare insistenta. Sspune-mi o data: pasarea este vie, sau moarta?

Fara sa mai intarzie, batranul i-a raspuns cu aceeasi fermitate. Stapane; alegerea iti apartine!” Tu esti cel ce poti hotari daca pasarea este vie sau moarta!

Daca acel rege putea sa hotarasca asupra destinului porumbelului pe care il tinea in palme, Dumnezeu ne-a iubit asa de mult, incat ne-a lasat libertatea sa decidem asupra vietii noastre.

Privitor la lucrurile de aici cat si pentru cele viitoare, asemenea acelui rege, decizia ne apartine!

Numai ca pentru a lua decizia cea buna, Dumnezeu ne da invataturile Sale, prin Cuvantul Scripturii. Aceasta carte ne lumineaza mintea si ne calauzeste pasii pentru ca sa putem face o alegere buna.

De aceea daca doresti cu adevarat binecuvantarea lui Dumnezeu in lumea de aici si Slava Lui vesnica, alegerea iti apartine.

Afirmativ.com

Afirmativ.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.