cu-metroul-prin-bucuresti-2512Astazi dupa-amiaza asteptam metroul pe o banca, pe peron. In dreapta mea se asezase o batrana care mi-a atras atentia imediat: „De ce nu mai iei la tine, Doamne?”. M-am uitat cu atentie la dansa. Dadea intr-una din cap. In stanga mea s-a asezat o doamna imbracata bine.

Batrana era bolnava, trasa la fata si avea 4 sacose pline. Venea de la spital. A intrebat unde trebuie sa coboare pentru un anume maxi-taxi spre provincie. Doamna din stanga i-a atras atentia ca nu trebuia sa care atatea bagaje: „Nu aveti copii, nepoti sa va ajute?”. „N-am pe nimeni decat un sot care e paralizat si ma asteapta. Numai pe mine ma are”, a venit imediat raspunsul. „De Paste am cazut, m-am lovit la cap si in piept. Am stat asa mult timp pana m-a gasit cineva. De atunci fac asa din cap”

A venit metroul si m-am asezat langa dansa. Durere, lacrimi si regrete. Despre viata, soarta, neputinta, batranete, boala. Timp de 2 statii. Am ajutat-o sa coboare. Si-a urmat drumul.

Exista batrani care sufera in Romania. Multi. Unii fara bani de medicamentele care sa-i mai tina pe pamant o vreme…altii fara copiii care sa le spuna ca n-au trait in zadar, ca au pe umarul cui plange, ca are cine sa le bata la usa si sa le aduca o paine…altii singuri, cufundati in propriile neputinte, fara iesire sau speranta. Suferinta si nedreptatea au inundat intreaga planeta.

Dar exista un capat al suferintei. Sfarsitul nu-i acesta. Dupa o viata de suferinta sa nu te astepte nimic. Sa nu mai fie nimic. N-ar fi drept. Dumnezeu priveste din inaltul cerului si plange cu noi. De starea in care am ajuns si de refuzul de a ne intoarce la El. Cu toata inima, cu toata increderea. Vom fi cu El candva.

Nu te plange, priveste durerea din jurul tau. Dumnezeu ne asteapta la pocainta. Amin.

Dana Dobre
22 octombrie 2015

%d blogeri au apreciat: