201303-hd-hand-baggageAtunci cand iti incepi viata ai in mana o valijoara.Pe masura ce trec anii bagajul tau, insa, se mareste…pentru ca sunt multe lucruri pe care le aduni pe parcursul drumului tau crezand ca sunt importante.

La un moment dat al drumului tau, intelegi ca devine insuportabil sa cari atatea lucruri. Cantaresc prea mult.

Poti alege: sa te asezi pe marginea drumului asteptand ca cineva sa te ajute, ceea ce e destul de dificil… pentru ca toti ceilalti care vor trece pe acolo vor avea si ei propriul lor bagaj si risti astfel sa iti petreci tot restul vietii asteptand… sau… poti diminua greutatea, eliminand ceea ce nu-ti foloseste.

Dar ce ar trebui aruncat?

Incepe in primul rand sa scoti totul afara pentru a vedea ce se ascunde in bagaj…
Prietenie, Bunavointa, Iubire, Tandrete, Generozitate, Bucurie, Simpatie, Speranta…

Foarte bine!!!

E suficient, dar… este ciudat faptul ca nu sunt grele deloc!!!
Insa ai…si altceva care cantareste destul de greu… Forteaza-te sa le scoti afara… of, este – mania – vai, cat cantareste!

Contiuna sa scoti afara: Neintelegerile, Teama, Pesimismul… Descurajarea aproape ca te trage in jos si te inabusa in aceasta parte a valizei.

Acum scoate afara cu toata puterea ta ceva ce era ascuns in bagaj – Zambetul – care ramasese pe fundul valizei. Mai scoate un zambet, si…inca unul…iata ca pana la urma iese Fericirea…

Pune din nou in valiza si arunca Tristetea. Acum ar trebui sa-ti pui in bagaj Rabdarea pentru ca se arata destul de necesara. Fa in asa fel incat sa pui in bagaj si Puterea, Curajul, Speranta, Entuziasmul, Echilibrul, Responsabilitatea, Toleranta, Buna-dispozitie…

Scoate orice fel de grija, preocupare si lasa-le. Te vei gandi dupa aceea ce trebuie sa faci cu ele. Bine.
Acum bagajul tau e gata…il poti folosi din nou.

Nu uita sa faci actiunea aceasta de mai multe in viata ta… pentru ca drumul este foarte lung.