Acasă » Avortul a ucis peste 40 de milioane de copii in 2021

Avortul a ucis peste 40 de milioane de copii in 2021

Avortul a ucis peste 40 de milioane

Avortul a ucis peste 40 de milioane de copii in 2021

Ca si in anii precedenti, avortul a fost principala cauza de deces la nivel global. Amploarea acestuia a depasit cu mult numarul persoanelor care au murit din cauza bolilor, accidentelor si sinuciderii.

Popularul site Worldometer, care afiseaza in timp real statistici despre sanatatea populatiei lumii (dar si alte date interesante), a compilat datele furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii referitoare la numarul total de avorturi efectuate in lume in ultimele 12 luni.

Cel mai recent rezultat furnizat de Worldometer (in urma cu cateva zile), arata ca in 2021 au fost efectuate aproximativ 42,6 milioane de avorturi la nivel mondial.

Acest numar reprezinta o mare ingrijorare, deoarece exista un decalaj evident raportat la celelalte cauze de deces.

Astfel, a doua cauza a deceselor inregistrate anul trecut se refera la bolile transmisibile. Acestea au ucis aproximativ 13 milioane de oameni.

Celelalte cauze au fost:

– decesele cauzate de cancer (8,2 milioane),
– fumatul (aproape 5 milioane),
– alcoolul (2,5 milioane),
– HIV/SIDA (1,7 milioane),
– accidentele de masina (peste 1,3 milioane),
– sinuciderile (aproape 1,1 milioane).

Desi toate statisticile au aratat cifre destul de mari, acestea au fost mult mai mici in comparatie cu numarul total de avorturi inregistrate.

De mentionat ca, atunci cand vorbim despre boli, decesele cauzate de virusurile legate de apa au provocat moartea a 850.000 de oameni. Gripa a ucis aproape jumatate de milion. Malaria aproximativ 400.000 si peste 300.000 de mame si-au pierdut viata in timpul nasterii.

In ceea ce priveste coronavirusul, Worldometer a furnizat statistici si despre acesta. Astfel, in 2021 aproximativ 3.524.139 de persoane au murit din cauza complicatiilor legate de covid-19.

In total, aproximativ 58,7 milioane de oameni au murit in 2021, aceasta cifra neincluzand decesele cauzate de avort.

Daca avortul ar fi inclus, probabil ca rezultatul ar depasi 100 de milioane, conform parerii expertilor.

Avortul – o procedura ticaloasa

2021 nu a fost primul an in care avortul a fost principala cauza de deces. In 2020 Worldometer a dezvaluit ca au fost efectuate peste 42,6 milioane de avorturi, in timp ce pentru 2019 cifra a fost in jur de 42,4 milioane, depasind in mod clar alte cauze de deces.

In ciuda faptului ca multi oameni din lume solicita avortul ca „drept si libertate de alegere”, s-a demonstrat cat de nociva, periculoasa si ticaloasa este aceasta procedura.

Moartea a peste 40 de milioane de bebelusi, care sunt fiinte umane, nu este ceva care poate fi luat cu usurinta… Pentru ca inseamna distrugerea vietilor, viselor si scopurilor a zeci de milioane de indivizi, valorosi pentru Dumnezeu, care ar fi putut avea un rol important in istorie si umanitate.

Avortul nu este un drept sau o libertate de alegerea a cuiva. Este un act criminal care suprima dreptul real la viata unei fiinte umane lipsita de aparare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.